Sisältöön »
 
 

SUOMEN SUOSITUIN KIVITALO

Jämerä on Suomen vanhimpia pientalomerkkejä ja pitää ylivoimaista kärkipaikkaa rakennettujen kivisten pientalojen määrässä Suomessa. Jämerä-nimellä kevytbetonitaloja on rakennettu vuodesta 1974 ja jo tätä aikaisemmin nimellä LK-pientalot (Lohjan Kalkki -pientalot).


Pohjois-Euroopan johtavan karkaistujen kevytbetonituotteiden valmistajan tytäryhtiö

Jämerä Kivitalot Oy on Pohjois-Euroopan johtavan karkaistujen kevytbetonituotteiden valmistajan, Bauroc AS:n, itsenäinen tytäryhtiö.

bauroc valmistaa kevytbetonituotteita asunto- ja toimitila- ja teollisuusrakentamisen tarpeisiin 350 000 m3 vuosituotannolla. Määrä vastaa noin 2100 täyskivitalon runkomateriaalin määrää. Pääosa tuotteista päätyy Keski-Euroopan markkinoille. Bauroc AS konsernin liikevaihto on noin 30 milj,euroa ja konsernissa työskentelee 200 henkilöä.


YRITYKSEN JOHTO

Ivar Paplavskis
Jämerä Kivitalot Oy:n pääosakas ja hallituksen jäsen

Ivar Paplavskis on valmistunut Tallinnan teknillisestä korkeakoulusta diplomi-insinööriksi ja perehtynyt kevytbetonin valmistukseen mm. Ikaalisten Siporex tehtaalla 90-luvulla. Nykyinen Jämerän hallituksen puheenjohtaja Eero Kalliokoski toimi tuolloin Ikaalisten tehtaan johtajana ja oli Ivarin diplomityön mentori. Jämerä Kivitalot on Ivarille tuttu myös vuosilta 1995-2000, jolloin yksi hänen perheensä yrityksistä edusti Jämerää Virossa.

Myös Ivar Paplavskisin isä, Jazeps Paplavskis, teki uransa karkaistun kevytbetonin parissa. Hän toimi tutkimusjohtajana entisen Neuvostonliiton alueen johtavassa kevytbetonin tutkimuslaitoksessa Viro Silbetissä. Tällä vankalla asiantuntemuksella Ivar perusti vuonna 2000 nykyaikaisen kevytbetonitehtaan Viroon, lähelle Kundaa. Tehtaan tuotantotekniikka on kehitetty hyödyntämään vain puhtaita epäorgaanisia kiviaineita. Kaikki tuotannossa tarvittavat ainesosat saadaan läheltä tehdasta. Bauroc AS on nykyaikaisilla tehtaillaan Pohjois-Euroopan johtava kevytbetonivalmistaja.


Eero Kalliokoski
Jämerä Kivitalot Oy:n osakas ja hallituksen puheenjohtaja

Eero Kalliokoski on pitkän linjan kevytbetoniosaaja. Hän on ollut tekemissä kevytbetonin kanssa jo vuodesta 1974 lähtien Lohja Oy:ssä rakennusteollisuuden tuotteiden ja toimitusten parissa. 80-luvun puolivälistä lähtien hän vastasi koko Lohja Oy:n Siporex liiketoiminnasta. Tällöin kehitettiin myös Jämerän Kestävä Kivitalo-konsepti, josta tuli menestys pientalomarkkinoilla. Vuosina 1992-1999 Eero omisti puolet Ikaalisten Siporex tehtaasta, Suomen Siporex Oy:stä, joka myytiin vuonna 1999 tanskalaiselle H+H:lle.


Jouni Nieminen
Jämerä Kivitalot Oy:n toimitusjohtaja

Jouni Niemisellä on vuosikymmenien kokemus kevytbetonin valmistuksesta. Jouni toimi kolmisenkymmentä vuotta Ikaalisten kevytbetonitehtaan johtajana aina tehtaan lopettamiseen saakka. Jouni on ollut avainasemassa bauroc tuotteiden edelleenkehittämisessä yrityskaupan jälkeen.

- Jämerä-tuotteiden valmistuksen siirtäminen baurocin nykyaikaisille tehtaille Viroon oli järkevää ja motivoivaa. Baurocin tehtaiden tuotanto on ekologista. Kaikki tuotannossa syntyvä ylijäämä kierrätetään takaisin valmistusprosessiin, jolloin tuotannosta ei synny lainkaan jätteitä. Tuotanto on erittäin ympäristöystävällistä ja tuote päästötön.


YHTEYSTIEDOT

Jämerä Kivitalot Oy, Fallåker 1, 02740 Espoo

Keskus: 029 0092 270
Laskutus: laskutus @ jamera.fi 
Myynti: myynti @ jamera.fi 
Toimitukset: jamera-toimitukset @ jamera.fi 

Y-tunnus: 2477563-6
Pankki: Nordea FI 611 745 3000 152217