Sisältöön »
Jämerä MoveIn -uudiskohteet
 
 
jamera-dynamic-kokkola502365529.jpg
 

Jämerän vuosikymmenien suosio perustuu hyvään arkkitehtuuriin ja ainutlaatuiseen rakennusmateriaaliin

Jämerä kivitaloja on rakennettu jo viitisenkymmentä vuotta ja jokainen tänä aikana rakennettu talo on ollut uniikki, asukkaidensa toiveiden täyttymys. Jämerän vuosikymmeniä kestänyt suosio perustuu talojen hyvälle arkkitehtuurille sekä talojen ainutlaatuiselle rakennusmateriaalille, karkaistulle kevytbetonille. 

Kevytbetonin oli aikansa loistokeksintö 1930-luvulla ja sen kehitti Lohjan kalkkitehtaiden kemisti yhdessä ruotsalaisen ­kollegansa kanssa. Kevytbetonin huippuominaisuudet rakennusmateriaalina ovat sen palamattomuus, keveys, helppo työstettävyys ja hyvä lämmöneristävyys. Yksiaineisista kevytbetoniharkoista tehtyihin ulkoseiniin ei tarvita lisäeristystä eikä höyrynsulkumuovia ja näin rakenne on vikasietoisempi kuin ns. kerrosrakenteet. 

Jämerä kivitalojen kevytbetonituotteet valmistetaan Bauroc AS tehtailla. Bauroc AS on Pohjois-Euroopan suurin kevytbetonin tuottaja, joka valmistaa kevytbetonituotteita asunto- ja toimitila- ja teollisuusrakentamisen tarpeisiin 670 000 m3 vuosikapasiteetilla. Määrä vastaa noin 8 500 kivitalon ulkoseinäharkkojen määrää. Bauroc kevytbetonituotteet kuuluvat rakennusmateriaalien päästöluokituksen parhaimpaan M1-luokkaan ja tuotteilla on EPD ympäristöselosteet.

Jämerä Kivitalot Oy on Bauroc AS:n itsenäinen tytäryhtiö Suomessa.

Lue Jämerän historiasta

 
 
x