Sisältöön »
Jämerä MoveIn -uudiskohteet
 
 
 

Ajankohtaista

29.08.2023

Jämerän asuntomessutalot energiatehokkaita A-luokan talojaJämerän asuntomessutalot energiatehokkaita A-luokan taloja

Loviisan messuilla kävijöitä kiinnosti Jämerä-talojen energiatehokkuus, eikä suotta, sillä asia on hyvin ajankohtainen. Kysymyksen ”Täyttääkö yksiaineinen ulkoseinäharkkorakenne nykyajan rakentamismääräykset?” esitti useampikin messukävijä Jämerän info-pisteellä olleelle Jämerän tuoteasiantuntija Minna Korvelle.

”Kyllä täyttää”, sanoo Minna ja jatkaa, ”Jämerän rakennejärjestelmän hyvästä toimivuudesta kertoo paljon sekin, että kaikki kolme Jämerän messutaloa olivat energiatehokkuusluokaltaan parasta A-luokkaa”.

U-arvomääräykset mennyttä aikaa – kokonaisuus ratkaisee

Toisin kuin moni luulee tai vanhastaan muistaa, ei Suomessa ole tavanomaisille rakenteille U-arvomääräyksiä. Rakennuksen määräystenmukaisuus todetaan laskemalla kokonaisenergiankulutusta kuvaava energiatehokkuuden vertailuluku eli E-luku sekä tekemällä erillinen lämpöhäviöiden tasauslaskenta rakenteiden, ilmanpitävyyden ja ilmanvaihdon osalta. Massiivisen kevytbetonirakenteen etuna energiatehokkuuden osalta on sen ilmanpitävyys, kyky varata lämpöä sekä tasalaatuinen lämmöneristävyys myös liitoskohdissa.

Suunnitteluvaiheessa kannattaa energiatehokkuus huomioida erilaisia rakenteellisia ja teknisiä ratkaisuja tehdessä. Mielenkiintoista tietoa energiatehokkuudesta ja erilaisten valintojen vertailulaskelmien tuloksia löydät www.jamera.fi/kestava-pientalo/energiatehokas-kivitalo


 
 
x