Sisältöön »
Jämerä MoveIn -uudiskohteet
 
 
 

Ajankohtaista

25.05.2023

Kolme upeaa Jämerä kivitaloa Loviisan Asuntomessuilla


Kolme upeaa Jämerä kivitaloa Loviisan Asuntomessuilla

Jämerän runkovalmiiksi rakentamat massiivikivitalot Villa Havet, Villa Kuningatar ja Villa Sten ovat ruhtinaallisen upeita – aina rantasijaintiaan myöten. Arkkitehtuuriltaan modernit talot ovat pohjaratkaisultaan hyvin erityyppisiä. Meriluonnon ne kaikki kuitenkin hyödyntävät maksimaalisesti.

Villa Havet - Aidosti ajaton ja hienostuneesti ylellinen

Kooltaan noin 200 neliöisen, yksikerroksisen Villa Havetin on tarkoitus olla Nina Björström-Lehtosen ja Tomi Lehtosen loppuelämän koti. Heidän lisäkseen sinne muuttaa vielä kotona asuva lapsi ja Ninan kasvattamat kääpiövillakoirat.

Villa Havet on tyylikäs, moderni ja ekologinen Jämerä-talo. Yksikerroksinen rakennus muodostaa piharakennuksen kanssa katseilta suojaisan, mutta merelle päin maksimaalisesti avautuvan oleskelupihan. Asuinhuoneet ja aputilat ryhmittyvät avoimen ruokailu- ja oleskelutilan ympärille. 

Suunnittelussa on korostettu tilojen toiminnallisuutta sekä helppohoitoisuutta. Suuret ikkunat ja korkeat huoneet avaavat uniikin merimaiseman osaksi asumista. Erillinen piharakennus toimii tietotyöhön sopivana etätyötilana sekä kuntoilu- ja vierashuoneena. 

Koti on aidosti ajaton, hienostuneesti ylellinen ja yhtenäinen kokonaisuus. Pölyttömyys ja helppo puhdistettavuus on otettu huomioon esimerkiksi hartsilattioissa ja täyskorkeissa kiintokaapistoissa, joiden päälle ei pääse kertymään pölyä. Sisustus on sekä klassinen että nykyaikaisen käytännöllinen – ripauksella luksusta. Koiraperheen sohva irtopäällisineen on räätälöity kohteeseen sopivaksi.

Koirien omassa huoneessa on lasikantinen ja sähköllä toimiva trimmauspöytä ja monitoimipentulaatikko sekä himmennettävä valaistus.

Villa Kuningatar - Unelmat on tehty toteutettaviksi

Startup-sijoittaja Maria Pennasen perheelleen suunnittelema Jämerä kivitalo Villa Kuningatar on näyttävä ja jykevä kaksikerroksinen kivitalo, jonka terassilla on uima-allas ja edessä avautuu näkymä pienelle hiekkarannalla, talon läheisyydessä on 20 neliön kokoinen venevaja sekä laituri.

Villa Kuningattareen muuttavat Marian, hänen miehensä ja poikansa lisäksi myös italianvinttikoira Peikko. 

Marialle oli tärkeää saada hyödynnettyä kaunis merinäköala ja luonnonvalo mahdollisimman tehokkaasti. Hän varasi yläkerran kahdelle makuuhuoneelle, joilla on kummallakin oma kylpyhuoneensa. Makuuhuoneista pääsee suoraan parvekkeelle. Lähes koko seinän korkuiset liukuovet avautuvat merelle.

Yhteiset tilat sijaitsevat avarassa alakerrassa. Sieltä löytyvät keittiö-olohuone, tv-huone/vierashuone, sauna pukuhuoneineen ja vierasvessa, varasto sekä kodinhoitohuone. Kerrosta kiertää laaja katettu terassialue, jonne on käynti niin oleskelutiloista kuin saunastakin. 

Monilahjakas Maria Pennanen on suunnitellut perheensä kodin itse. Sisustus on avara, valoisa, rauhallisen skandinaavinen, pienellä japanilaisella twistillä. Maria on halunnut kalustaa paljon matkustelleen perheen kodin suomalaisilla ja paikallisilla kalusteilla.

Villa Sten - Itsestään selvästi kivestä

Suvi ja Fredrik Kall käynnistivät Villa Stenin rakentamisen myöhemmin kuin useammat muut Kuningattarenrannan kohteet. Pariskunta oli Naantalin asuntomessuille matkatessaan vielä vakuuttunut hakevansa vain ideoita nykyisen loviisalaiskotinsa remontointiin. Messualue sekä Parhaaksi Messukohteeksi valittu Jämerä kivitalo Aurinkolinna tekivät pariskuntaan kuitenkin lähtemättömän vaikutuksen. Kun heille kotiin palattuaan selvisi, että peruutusten vuoksi Kuningattarenrannassa oli vapaana rantatontti, olikin päätös rakentamisesta pian tehty.

Marraskuussa tontilla alkoivat maatyöt ja ensimmäiset kivet muurattiin tammikuussa.

Suvi ja Fredrik halusivat huoltovapaan, turvallisen ja energiatehokkaan kivitalon, jossa on hyvä sisäilma. Viime vuoden messuvoittajan Aurinkolinnan tavoin he halusivat pohjaratkaisun, jossa olohuone ja keittiö olisivat yhtä suurta tilaa – ja hyödyntää kauniin merinäköalan myös makuuhuoneessa ja saunassa. Makuuhuoneita he halusivat kolme. – Arkkitehtimme onnistui suhteellisen vähäisiin neliöihin mahduttamaan kaiken toivomamme, Suvi kiittää. 

Näkymät merelle avautuvat heti tullessa taloon sisälle ja muutaman askelman sisääntuloa alempana ovat oleskelutilat: avokeittiö, olohuone ja ruokailu. Tilassa valoa riittää. Ilmavuutta ja jatkuvuutta tuovat viisto sisäkatto sekä lattiapinnasta kattoon ulottuvat ikkunat. Liukulasioven kautta on pääsy talon levyiselle hulppealle terassille. Yläkertaan on sijoitettu mm. päämakuuhuone ja saunaosasto yhdessä toimivan kodinhoitotilan kanssa ja kaiken kruunaa suuri suojaisa kattoterassi.

Suvi ja Fredrik ovat tuoneet talonsa sisustukseen kiveä pehmentämään runsaasti puuta, erityisesti tammea. Sitä on lattiassa parkettina ja rimapaneelina kerroksissa. Myös keittiön pyöristetty niemeke on vuorattu rimapaneelilla. Oivallisen akustiikan takaavat katon Koton akustiikkalevyt. Sisustuksen sävyt ovat maanläheisiä ja sisustus on yleisilmeeltään harmoninen. Ilmettä on helppo muuttaa vuodenaikojen mukaan tyynyillä ja torkkupeitoilla.

Yksiaineinen ulkoseinärakenne on toimintavarma 

Jämerä kivitaloissa on ainutlaatuinen yksiaineinen seinärakenne. Rakenne on yhtä ja samaa eristävää kevytbetonia, joka ei sisällä höyrynsulkumuovia tai muita rakennekerroksia. Rakenne sopii erinomaisesti myös vaativiin kohteisiin, kuten meren rannalle rakennettaviin pientaloihin, jotka joutuvat alttiiksi kovemmalle säärasitukselle. Kevytbetoni on myös palamaton ja vähähiilinen materiaali, joka tarjoaa toimintavarmuutta, huoltovapautta ja pitkäikäisyyttä.

Jämerä Kivitalot Oy on suunnitellut ja rakentanut runkovalmiiksi kaikki kolme Loviisan messutaloa.
 

Kohde 17 - Jämerä kivitalo Villa Havet

Näytteilleasettaja: Jämerä Kivitalot Oy, jamera.fi
Rakennuttajat: Nina Björström-Lehtonen ja Tomi Lehtonen
Arkkitehtisuunnittelu: Jämerän suunnittelupalvelu / arkkitehti SAFA Eero Korhonen
Sisustussuunnittelu: Minttu Airaksinen-Mäkynen
Pihasuunnittelija: Azalea Maisemasuunnittelu / maisema-arkkitehti Kairi Meos, azalea.fi

4 h + avok/rh + khh + 2wc + saunaos. + tekn.tila + autokatos/varasto + terassi + piharakennus
Kerrosala: 193 m+ piharakennus 25 m2
Huoneistoala: 176 m2 + piharakennus 20 m2
Tontti: 1348 m2
E-luku: 104
Energiatehokkuusluokka: B
Rakennuksen hiilijalanjälki: 15,18 kg CO2e/hum2/a (Insinööritoimisto Vesitaito Oy)
Talotekniikka: Maalämpöpumppu, vesikiertoinen lattialämmitys. Koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihtojärjestelmä lämmöntalteenotolla
 

Kohde 10 - Jämerä kivitalo Villa Kuningatar

Näytteilleasettaja: Jämerä Kivitalot Oy, jamera.fi
Rakennuttaja: Maria Pennanen
Arkkitehtisuunnittelu: Maria Pennanen ja Jämerän suunnittelupalvelu/arkkitehti Riinamari Fagerström/Studio Rosberg
Sisustussuunnittelu: Maria Pennanen ja Jenni Stockus/Vepsäläinen, vepsalainen.com
Pihasuunnittelija: Eija Keckman, eijasgarden.fi

4 h + avok/rh + khh + 2 kph + saunaos. + tekn.tila + terassi + parveke + autokatos + venevaja
Kerrosala: 160 m+ venevaja 20 m2
Huoneistoala: 143 m2
Tontti: 947 m2
E-luku: 97
Energiatehokkuusluokka: B
Rakennuksen hiilijalanjälki: 14,51 kg CO2e/hum2/a (Insinööritoimisto Vesitaito Oy)
Talotekniikka: Maalämpöpumppu, vesikiertoinen lattialämmitys. Koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihtojärjestelmä lämmöntalteenotolla, ilmalämpöpumppujäähdytys

Kohde 11 - Jämerä kivitalo Villa Sten

Rakennuttaja ja näytteilleasettaja: Suvi Mäkelä ja Fredrik Kall
Arkkitehtisuunnittelu: Jämerän suunnittelupalvelu/arkkitehti Anne Fagerholm
Sisustussuunnittelu: Sanna Piitulainen, studiopiitulainen.fi
Pihasuunnittelija: Sanna Moilanen, toivepiha.fi 

4 h + avok/rh + khh + 2 wc + saunaos. + tekn.tila + terassi + parveke
Kerrosala: 159 m
Huoneistoala: 137 m2
E-luku: 65
Energiatehokkuusluokka: A
Rakennuksen hiilijalanjälki: 15,71 kg CO2e/hum2/a (Insinööritoimisto Vesitaito Oy)
Talotekniikka: Vesi-ilmalämpöpumppu, vesikiertoinen lattialämmitys. Koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihtojärjestelmä lämmöntalteenotolla, ilmalämpöpumppujäähdytys.

Lisätietoja: 

Jämerä kivitalot Oy, toimitusjohtaja Jari Malkamäki, puh. 040 179 6327, jari.malkamaki@jamera.fi

Kuvat: sirpa.mikkolainen@jamera.fi

 


Jämerä Kivitalot Oy ja sen kevytbetonia valmistava emoyhtiö Bauroc AS tekevät jatkuvaa kehitystyötä vastuullisen ympäristöpolitiikan tavoitteiden saavuttamiseksi. Kevytbetonin valmistuksessa käytetään jo nyt kierrätysraaka-aineita ja otetaan talteen tuotannossa syntyvää lämpöä ja vettä. Yrityksellä on käynnissä useita hankkeita, joiden tarkoitus on minimoida valmistuksen ympäristövaikutuksia tuotteen laadusta tinkimättä. Jämerä Kivitalot on tehty kestämään. Yksiaineiset kevytbetoniharkkoseinät ovat kosteustekniseltä toiminnaltaan varmoja ja raudoitetut tuotteet korroosiosuojataan tehtaalla ja kantavien rakenteiden teräsosat toimitetaan ympärisinkittyinä. Karkaistu kevytbetoni on suomalainen innovaatio ja Euroopan suosituin kivisten pientalojen rakennusmateriaali.
www.jamera.fi


 
 
x