Sisältöön »

Asutko Jämerässä, tervetuloa Originaalien joukkoon! Kerro meille Jämerästäsi »

 
Kivitalolaskin
 
 

Ajankohtaista

28.03.2023

Mitä toiveita Kerttu Niskasella ja Juho Mikkosella oli Villa Murusen suunnittelussaKerttu toivoi leffahuonetta ja rentouttavaa saunaosastoa – Juholle oli tärkeää saada suuri, kahden auton autotalli

Kerttu Niskasen ja Juho Mikkosen unelmien Jämerä kivitalo VillaMurunen on saanut rakennusluvan. Rakentaminen käynnistyy keväällä.

Oman talon rakentaminen on ollut Kerttu Niskasen ja Juho Mikkosen haaveena jo pitkään. – Ostimme tontin Vuokatista vuonna 2014 ja rakensimme sinne aluksi pienen saunamökin. Haaveissamme oli rakentaa tontille joskus myös omakotitalo, Kerttu Niskanen kertoo.

Nyt haaveet toteutuvat. Kertun ja Juhon omakotitalo on saanut rakennusluvan.

Kertun ja Juhon toiveissa oli alusta alkaen rakentaa kestävä, energiatehokas ja ekologinen kivitalo. Jämerään he päätyivät tutustuttuaan useisiin jo valmistuneisiin kohteisiin, mm. Naantalin Asuntomessujen yleisöäänestyksen voittajaan, Naantalin Aurinkolinnaan. 

–Jämerä-kivitalot ovat upeita, hienon ja – no jämerän näköisiä, Kerttu naurahtaa.

Mukava suunnitteluprojekti

Jämerän suunnittelupalvelua tarjoavista arkkitehtitoimistoista Kerttu ja Juho ihastuivat eniten Studio Rosbergin tyyliin ja erityisesti arkkitehti Virve Rosbergin ajatuksiin.

–Olemme superonnellisia, että Virve lähti mukaan meidän projektiimme. Hän oli meille paras mahdollinen suunnittelija, Kerttu sanoo tyytyväisenä.

Myös suunnittelijalle projekti on ollut mieluisa. –Kerttu ja Juho ovat niin valloittavia persoonia. Suunnittelutyössä on ollut hyvä ja iloinen energia, Virve Rosberg sanoo.

Jämerän suunnittelupalveluun kuuluvassa aloituspalaverissa Kerttu ja Juho kertoivat Virve Rosbergille toiveitaan. Virve Rosberg oli kuvitellut suunnittelevansa tyypillistä urheilijakotia kuntosaleineen, mutta Kertun ja Juhon talounelmat olivatkin erilaisia. Heille koti on rentoutumista varten.

Kerttu toivoi leffahuonetta ja rentouttavaa saunaosastoa – Juholle oli tärkeää saada suuri, kahden auton autotalli. 

Pariskunta uskoo viettävänsä paljon aikaa keittiössä ja olohuoneessa, joten he halusivat käyttää sekä niihin, että hyvin varusteltuun kodinhoitohuoneeseen tavanomaista enemmän neliöitä. 

Tilaa nauttia elämästä

Huoneistoalaa kaksikerroksisessa VillaMurusessa on reilut 200 m2. Avaran keittiön vieressä on suuri ruokailutila ja olohuone. Pääjulkisivu avautuu järvelle ja näköaloista voi nauttia suurten ikkunoiden kautta. 

Parhaat näkymät järvelle tarjoaa kuitenkin ylemmässä kerroksessa sijaitseva päämakuuhuone. Sen yhteydessä on tilava pukeutumishuone/vaatehuone, jonka voi tarvittaessa myöhemmin muuttaa makuuhuoneeksi.

Tilavasta saunaosastosta pääsee suoraan drop-altaaseen.

Käytännöllisessä, 20 neliön kodinhoitohuoneessa on kuivauskaappeja treenivaatteille sekä vaatehuoltoa helpottava saareke.

Maisemaan sulautuva kivitalo

Talon arkkitehtonisen ilmeen suhteen Kerttu ja Juho halusivat antaa suunnittelijalle varsin vapaat kädet. –Halusimme modernin, omannäköisen kodin, joka istuu kainuulaiseen maisemaan.

Kaksikerroksinen talo ei ole perinteisen kivitalon tapaan valkoinen. Harmaata rappauspintaa pehmennetään puuverhouksella. Myös sisälle Virve Rosberg on suunnitellut laajoja, akustiikkaa parantavia rimapintoja.

Rakentaminen käyntiin

VillaMurunen sai rakennusluvan maaliskuun alkupuolella. Maatöihin Vuokatissa päästään, kun lumet ovat sulaneet. Runkoa ryhdytään pystyttämään näillä näkymin touko-kesäkuun vaihteessa. 

­–Jämerä toimittaa projektiin kaikki runkomateriaalit suunnitelmineen ja rakentaa talon runkovalmiiksi, kertoo Jämerä kivitalojen toimitusjohtaja Jari Malkamäki. Olemme lisäksi auttaneet Kerttua ja Juhoa hankkimaan sopivia yhteistyökumppaneita esimerkiksi talotekniikkaratkaisuihin liittyen.

Varsinaisen rakentamisen Kerttu ja Juho jättävät ammattilaisten huoleksi. –Keskitymme varmaankin lähinnä siivoamiseen, Kerttu arvelee. 

­–Saas nähdä, selviääkö pelkällä siivoamisella. Onneksi urheilijoilla riittää intoa ja kuntoa, hymyilee Jari. 

Uuteen kotiinsa Kerttu ja Juho toivovat pääsevänsä muuttamaan mahdollisimman nopeasti. Se ei ehkä onnistu aivan jouluksi, mutta ensi vuoden alkupuolella kuitenkin. 
 

Jämerän uutiskirjeet

Jämerän uutiskirjeet

"Kerttu Niskanen, Juho Mikkonen ja heidän uskollinen nelijalkainen ystävänsä Martta ovat saaneet muuttoluvan jo 10 kuukauden rakentamisen jälkeen. Projekti on pysynyt hyvin aikataulussa ja lopputulos onkin varsin näyttävä. Toukokuussa, heti kelien salliessa, talo rapataan ja sitten Kerttu ja Juho pääsevätkin pihatöihin. "

Jämerän suunnittelu- ja rakennuttajakoulut

Jämerän suunnittelu- ja rakennuttajakoulut

Kivitalorakentajan "pakolliset" tietopaketit suunnittelusta ja rakentamisesta Jämerän teams-koulutuksena. Asiantuntijoina koulutuksissa Jämerä kivitalojen toimitusjohtaja ja Suomen Pientaloteollisuus ry:n hallituksen jäsen Jari Malkamäki sekä Jämerän tuoteasiantuntija DI Minna Korpi.

 
 
x