Sisältöön »
 
 
 

Ajankohtaista

28.09.2022

Loviisan messutalojen Villa Havetin ja Villa Kuningattaren rakentaminen hienosti aikataulussa


Tiedoite 28.9.2022

Jämerän messutalojen Villa Havetin ja Villa Kuningattaren rakentaminen hienosti aikataulussa

Loviisan upealla messualueella seisoo syyskuussa kaksi Jämerän runkovalmiiksi rakentamaa massiivikivitaloa, Villa Havet ja Villa Kuningattar. Villa Havetin rakentaminen käynnistyi joulukuussa 2021 rannan ruoppauksella ja maarakennustöihin päästiin maaliskuussa. Syyskuussa talossa on jo katto paikoillaan ja lattia valettuna. Nyt molemmissa taloissa odotellaan ikkunatoimitusten saapumista.

 Nina Björström-Lehtonen ja Tomi Lehtonen rakennuttavat Loviisan Asuntomessuille noin 200 neliön kivitaloa. Villa Havetista tulee jo heidän toinen Jämerä kivitalonsa. Ensimmäisen he rakennuttivat Porvooseen kaksi vuosikymmentä sitten.  Yksikerroksisen Villa Havetin on tarkoitus olla Ninan, Tomin ja Ninan kasvattamien kääpiövillakoirien loppuelämän koti. Pariskunnan kahdesta lapsesta uuteen taloon muuttaa enää toinen.  

Nina ja Tomi onnistuivat saamaan messualueen halutuimman tontin aivan rannasta. Nina uskoo, että syynä olivat hankkeen hyvä valmistelu ja arkkitehdin tekemät piirustukset valaistussuunnitelmineen. 


Meren rannalla sijaitsevan Villa Havetin työmaa syyskuussa 2022


Kivitalo itsestäänselvyys

Ninalle ja Tomille oli alusta alkaen selvää, että he rakennuttaisivat toisen kivitalon. –Tiesimme jo, mitä kivitalon rakentaminen tarkoittaa, joten projektiin oli turvallista lähteä, Tomi selittää. 

Ninaa kivitaloissa viehättävät helposti muokattava materiaali ja ennen kaikkea yksiaineisen materiaalin tarjoama hyvä sisäilma. –Näin astmaatikkona on tärkeää, että talossa on hyvää hengittää, hän painottaa

Tomi puolestaan arvostaa kivitalon huoltovapautta ja pitkäikäisyyttä. – Tässä maailmantilanteessa kestävän rakentamisen merkitys korostuu entisestään.

Jämerä kivitalot rakennetaan palamattomasta, ympäristöystävällisestä ja puhtaasta M1-luokan bauroc kevytbetonista. 

Ensimmäisen talohankkeen saadut kokemukset ohjasivat Ninan ja Tomin kääntymään ensimmäiseksi Jämerä Kivitalot Oy:n puoleen. –Saimme ensimmäisestä yhteydenotosta lähtien niin loistavaa palvelua, ettei muualta tarvinnut ryhtyä kyselemäänkään, Tomi sanoo.

Villa Havetin rakennushankkeessa Jämerä Kivitalot Oy vastaa arkkitehti- ja rakennesuunnittelusta sekä talon pystyttämisestä harjakorkeuteen. Lopusta rakentamisesta Nina ja Tomi vastaavat rakennuttajina itse. 

–Olemme saaneet projektiimme Jämerältä paljona apua, Tomi kertoo tyytyväisenä.

–Meistä on tuntunut alusta saakka, että tämä on paitsi meidän, myös Jämerän projekti. Jämeräläiset ovat olleet yhtä innoissaan rakentamisesta kuin mekin, Nina Lisää.


Moderni ja ekologinen

Villa Havet on tyylikäs, moderni ja ekologinen Jämerä-talo. Suunnittelussa on korostettu tilojen toiminnallisuutta sekä helppohoitoisuutta, Päärakennuksen kerrosala on 196 m2 ja sen suuret ikkunat ja korkeat huoneet avaavat uniikin merimaiseman osaksi asumista. Erillinen piharakennus toimii tietotyöhön sopivana etätyötilana sekä kuntoilu- ja vierashuoneena. 

Villa Havetin rakentaminen käynnistyi joulukuussa 2021 rannan ruoppauksella. Maarakennustöihin päästiin maaliskuussa. Syyskuussa talossa oli jo katto paikoillaan ja lattia valettuna. 

Jämerä Kivitalot Oy rakentaa Loviisan kohteet: Villa Havetin ja Villa Kuningattaren runkovalmiiksi. Vastaavana mestarina kummassakin Jämerän kohteessa Loviisassa toimii kokenut, itsekin Tuusulan Asuntomessuille rakentanut Kari Luoma. 

Luoma kertoo, että kohteiden rakentaminen on sujunut juuri niin kuin oli ajateltu. –Mutkia ei ole tullut matkaan.  

Nina ja Tomi seuraavat talonsa rakentumista aktiivisesti. Tomi kertoo käyvänsä tontille 4-5 kertaa viikossa ja Ninakin viikoittain. Vaikka he eivät varsinaisesti itse osallistukaan talon rakentamiseen, suunnittelemisen sekä materiaalien ja tuotteiden valitsemisen kanssa kuluu aikaa.

–Aika on joskus veitsenterällä, että kaiken saa natsaamaan yhteen, Nina sanoo.

Syyskuun kolmannella viikolla taloon ryhdytään muuraamaan väliseiniä. Lopullisia seinä- ja lattiapintoja ryhdytään toteuttamaan ensi vuoden alkupuolella. Kaiken pitää olla valmista viimeistään 28. toukokuuta, kun messukoteja ryhdytään kuvaamaan.


Kuvassa Villa Havetin rakennuttajat Tomi Lehtonen ja Nina Björström-Lehtonen sekä vastaava mestari Kari Luoma.


Talo kuin kuningatar

Myös messujen toinen Jämerä kivitalokohde sijaitsee aivan rannassa. Startup-sijoittaja Maria Pennasen perheelleen suunnittelema Jämerä kivitalo Villa Kuningatar on näyttävä ja jykevä kaksikerroksinen kivitalo. Talon eteen tulee uima-allas ja rantaan sijoittuu noin 20:n neliön kokoinen venevaja sekä laituri.

–Villa Kuningatar on hankkeena hyvin mielenkiintoinen, sillä luonnollisessa rinteessä sijaitseva tontti edellytti esimerkiksi paljon tukimuurirakenteita, Luoma kertoo.

Myös Villa Kuningatar sijaitsee meren rannalla. Kuva työmaasta syyskuussa 2022


Kohde:

Jämerä kivitalo Villa Havet
Rakennuttajat: Nina Björström-Lehtonen ja Tomi Lehtonen
Arkkitehtisuunnittelu: Asiakkaat ja arkkitehti SAFA Eero Korhonen
Kerrosala: 196 m2
Piharakennuksen kerrosala: 24 m2
Tontti: 1348 m2

Kohde:

Jämerä kivitalo Talo Kuningatar
Rakennuttaja: Maria Pennanen
Arkkitehtisuunnittelu: Asiakas ja Studio Rosberg/ arkkitehti Riinamari Fagerström Kokonaisala: 185 m2
Huoneistoala: 143 m2 kahdessa kerroksessa
Venevajan kerrosala: 20 m2
Tontti: 947 m2


Katso video


 
 
x