Sisältöön »
Ota yhteyttä
 
 
 

Ajankohtaista

01.04.2022

Ukrainan kriisi aiheuttaa joidenkin rakennustarvikkeiden saatavuuteen haasteita, Jämerä Kivitalot Oy:n tiedote 1.4.2022


Jämerä Kivitalot Oy:n tiedote 1.4.2022
 
Jämerän avoin tilauskanta on 57 % suurempi kuin vuosi sitten ja vuonna 2021 Jämerän myynnin kasvu oli yli 15 %. Tästä huolimatta joudumme harmiksemme toteamaan Euroopan heikentyneen turvallisuustilanteen vaikuttavan negatiivisesti rakentamiseen ja luovan epävarmuutta tulevasta. Koemme vastuullisuutta ja haluamme olla rakentajien tukena toteamalla realiteetteja avoimesti, samalla kantaen vastuun siitä mitä on asiakkaidemme kanssa sovittu.

Ukrainan kriisi aiheuttaa joidenkin rakennustarvikkeiden saatavuuteen haasteita, mikä nostaa hintoja ja pidentää toimitusaikoja

Ukrainan kriisin seurauksena rakennusalalla on yleisesti huomattavia vaikeuksia saada joitain rakennustarvikkeita ja raaka-aineita. Useat tavarantoimittajamme ovat ilmoittaneet hinnankorotuksista ja pidentyneistä toimitusajoista kautta linjan, mutta varsinkin Idänkaupasta riippuvan teräksen heikko saatavuus Euroopassa vaikuttaa erityisesti raudoitettujen betonituotteiden sekä useiden muiden rakenneosien, kuten kattopeltien ja rakenneterästen hintaan korottavasti. Alumiinin ja lasin heikko saatavuus taas kohottaa esimerkiksi ikkunoiden ja ovien hintoja. Puun kohonnut hinta vaikuttaa kattorakenteiden kustannuksiin. Lisäksi kohonneet polttoainekustannukset vaikuttavat rakennustarvikkeiden ja rahtien hintoihin kauttaaltaan. 

Miten voit toimia, jotta rakennustarvikkeiden hinnankorotukset ovat hallinnassa taloprojektissasi

  • Kun sinulla on voimassa oleva talotarjous Jämerältä, niin tee sopimus tarjouksen voimassaoloaikana. Voimassaoloajan päätyttyä joudumme päivittämään tarjouksen sen hetkisillä voimassa olevilla hinnoilla. Uusien tarjouksen voimassaoloaikaa joudumme toistaiseksi rajoittamaan 14 vuorokauteen yleisten hinnankorotuspaineiden vuoksi.
  • Kun teet sopimuksen talotoimituksesta Jämerän kanssa, niin huolehdithan osaltasi, että taloasi päästään rakentamaan suunnitellussa aikataulussa. Tällöin Jämerä voi hoitaa oman osuutensa suunnitellusti ja ilman lisäkustannuksia. Mikäli työmaan suunniteltu aloitus kuitenkin viivästyy tilaajan puolella olevasta syystä, olemme pakotettuja pidättämään oikeutemme tarkistaa hintaa vähintään rakennuskustannusindeksin mukaisessa suhteessa kaupantekohetkeen. 

Pahoittelemme tilannetta omalta osaltamme ja toivomme, että Ukrainan kriisi päättyy pian eikä siitä koidu rakennusprojektillenne ylipääsemättömiä ongelmia.

 
 
x