Sisältöön »
Ota yhteyttä
 
 
 

Ajankohtaista

16.07.2021

Jämerän runkomateriaalilla on nyt EDP ympäristöselosteetJämerän runkomateriaalilla
on nyt EDP ympäristöselosteet

Jämerä kivitalojen runkomateriaalille, bauroc kevytbetonituotteille, on julkaistu EPD ympäristöselosteet. Ympäristöseloste on valmistajan vapaaehtoisesti laatima asiakirja, joka tarjoaa luotettavaa ja vertailukelpoista tietoa tuotteen ympäristövaikutuksista raaka-aineiden hankinnasta ja tuotteen valmistuksesta aina rakennuksen elinkaaren jälkeiseen käyttöön.

Bauroc kevytbetonituotteiden ympäristöselosteet on hyväksytty ja julkaistu Rakennustietosäätiö RTSn toimesta. EPD sisältää valtavasti tietoa tuotteesta, mutta yleisimmin selostetta hyödynnetään rakennusten hiilijalanjälkilaskelmissa, joihin EPD:stä otetaan tieto tuotteen valmistamisen aiheuttamista ilmastoa lämmittävistä päästöistä.


Uusien rakennusten vähähiilisyyden arviointi lähivuosina pakolliseksi

Rakennuksen vähähiilisyyden arviointi on lähivuosina tulossa pakolliseksi kaikille uusille rakennuksille rakennusluvan haun yhteydessä. Ympäristöministeriön laatimat päivitetyt laskentaohjeet ja säädökset ovat parhaillaan lausuntokierroksella.

Jämerä on jo kahden vuoden ajan laskenut kaikille urakoimilleen pientaloille hiilijalanjäljen Ympäristöministeriön laskentaohjeluonnoksen mukaisesti. Hiilijalanjälki lasketaan arvioimalla rakennuksen koko eliniän ilmastovaikutukset, mukaan lukien rakennustuotteiden valmistus ja lopulta purkuvaihekin.

Nyt tehdyt EDP ympäristöselosteet antavat luotettavaa tietoa laskelmiin. Uskomme, että Jämerän runkomateriaali, bauroc kevytbetoni, tulee olemaan jatkossa entistäkin suositumpi materiaali pientalojen rakentamisessa sen erilaisiin ilmasto-olosuhteisiin sopivien ominaisuuksiensa vuoksi: yksiaineisuus, palamattomuus, massiivisuus, toimintavarmuus ja vähähiilinen elinkaari!


Lue lisää

 
 
x