Sisältöön »
Ota yhteyttä
 
 
 

Ajankohtaista

12.02.2021

Jämerä on käynnistänyt ympäristöstrategian laatimisen tavoitteena löytää vähähiilisempiä ratkaisuja kivitalorakentamiseen. Tähän tehtävään Jämerällä on palkattu ympäristö- ja sisäilma-asiantuntijaksi DI Minna Korpi.


Tiedote 12.2.2021

Jämerä suuntaa kohti hiilineutraalia kivitaloa

Jämerä on käynnistänyt ympäristöstrategian laatimisen tavoitteena löytää vähähiilisempiä ratkaisuja kivitalorakentamiseen. Tähän tehtävään Jämerällä on palkattu ympäristö- ja sisäilma-asiantuntijaksi DI Minna Korpi. 

Jämerä panostaa yhä enemmän pientalojen ja esimerkiksi matalakerroksisten rakennusten, kuten koulujen ja päiväkotien, ympäristövaikutusten vähentämiseen. Jämerä on jo puolentoista vuoden ajan laskenut jokaisen urakoidun talon hiilijalanjäljen, minkä perusteella Jämerä on hiilijalanjälkivertailussa varsin hyvällä tasolla. Etenkin muita kivirakenteita kevyemmät tuotteet ovat etu myös ympäristöystävällisyyden kannalta.

Tämän jatkoksi Jämerä on laatimassa ympäristöstrategiaa, jonka päämäärä on tarjota entistäkin ympäristöystävällisempiä pientaloja ja parempia ratkaisuja niihin. ”Käymme läpi toimintaamme ja pyrimme tunnistamaan vieläkin tarkemmin niitä kohtia, joissa voidaan ympäristövaikutusten kannalta parantaa” kertoo Jämerällä ympäristö- ja sisäilma-asiantuntijana aloittanut Minna Korpi. Minna on aiemmin paneutunut muun muassa sisäilmaongelmiin ja niihin liittyviin prosesseihin ja korjaushankkeisiin.

Suomessa ympäristöasiat ovat rakentamisessa esillä ja rakentamisen säädöstasolle valmistellaan parhaillaan yhtenäistä menetelmää hiilijalanjäljen arviointiin. Lähivuosina tullaankin rakennuslupavaiheessa vaatimaan selvitys rakennuksen vähähiilisyydestä. Käytön aikaisen energiankulutuksen lisäksi jatkossa huomioidaan myös rakennustuotteiden valmistuksen sekä rakentamis- ja purkuvaiheen ympäristövaikutukset. ”On hyvä, että käyttöön tulee yhtenäinen menetelmä ja kun asioista puhutaan, myös ymmärrys ympäristöön vaikuttavista asioista kasvaa niin rakennusalalla työskentelevien kuin omaa kotia ostavien keskuudessa” Minna toteaa.

Vaikka uutta on tulossa, pitävät vanhat Jämerän periaatteet yhä paikkansa. Kestävän ja ympäristöystävällisen rakentamisen näkökulmasta on edelleen oleellista rakentaa pitkäikäisiä, turvallisia ja terveellisiä, mutta myös toiminnallisia ja viihtyisiä rakennuksia.

Lisätietoja: Minna Korpi, puh. 044 7573 212, minna.korpi@jamera.fi


Kevytbetonirakennuksella on pitkä elinkaari

Jämerä Kivitalot Oy ja sen kevytbetonia tuottava emoyhtiö Bauroc AS tekevät jatkuvaa kehitystyötä vastuullisen ympäristöpolitiikan tavoitteiden saavuttamiseksi. Kevytbetonin valmistuksessa käytetään jo nyt kierrätysraaka-aineita ja otetaan talteen tuotannossa syntyvää lämpöä ja vettä. Yrityksellä on käynnissä useita hankkeita, joiden tarkoitus on minimoida valmistuksen ympäristövaikutuksia tuotteen laadusta tinkimättä. Jämerä Kivitalot on tehty kestämään. Yksiaineiset kevytbetoniharkkoseinä ovat kosteustekniseltä toiminnaltaan varmoja ja raudoitetut tuotteet korroosiosuojataan tehtaalla ja kantavien rakenteiden teräsosat toimitetaan ympärisinkittyinä. Karkaistu kevytbetoni on suomalainen innovaatio ja Euroopan suosituin kivisten pientalojen rakennusmateriaali. www.jamera.fi

 

 
 
x