Sisältöön »
 
 

suomen suosituin kivitalo

Jämerä on Suomen vanhimpia pientalomerkkejä ja pitää ylivoimaista kärkipaikkaa rakennettujen kivisten pientalojen määrässä Suomessa. Jämerä-nimellä kevytbetonitaloja on rakennettu vuodesta 1974 ja tätä aikaisemmin LK-pientalot nimellä (Lohjan Kalkki).

Jämerä Kivitalot Oy on Pohjois-Euroopan johtavan karkaistujen kevytbetonituotteiden valmistavan Bauroc AS:n itsenäinen tytäryhtiö. bauroc valmistaa kevytbetonituotteita asunto- ja toimitila- ja teollisuusrakentamisen tarpeisiin 350 000 m3 vuosituotannolla. Määrä vastaa noin 2100 täyskivitalon runkomateriaalin määrää. Pääosa tuotteista päätyy Keski-Euroopan markkinoille. Bauroc AS konsernin liikevaihto on noin 30 milj,euroa ja konsernissa työskentelee 200 henkilöä.

Jämerän messutalo Cubus vuonna 2002 Kotkan asuntomessuilla. Vuonna 2015 talo sijoittui Asuntomessujen järjestämässä ”Kaikkien aikojen parhaat messutalot” -äänestyksessä upeasti toiseksi. Cubus on hieno esimerkki siitä, miten Jämerän yksilöllisten talojen arkkitehtuuri­ kestää aikaa. Talon on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Jukka Haataja.

 

Jämerän tarina

Jämerän tarinassa juuret ovat syvällä suomalisuudessa, sillä Jämerä-kivitalot rakennetaan karkaistusta kevytbetonista, siporexista,  jonka kehitti Lohjan kalkkitehtaiden kemisti Lennart Forsen 1930-luvun alussa. 

»