Sisältöön »
 
 

Karkaistu kevytbetoni on ekologinen valinta

Jämerä-kivitalojen karkaistuilla kevytbetonituotteilla on pitkä ja ympäristöystävällinen elinkaari. Tuotteet valmistetaan täysin puhtaista luonnonmateriaaleista ja niitä tarvitaan tuotantoprosessissa suhteellisen pieniä määriä tuotettua kuutiomäärää kohden. Kevytbetonin valmistuksessa kaikki ylijäämämassa kierrätetään takaisin valmistusprosessiin. Elinkaaren lopussa puhdas kivituote on helppo uusiokäyttää esimerkiksi murskeena.

Nimensä mukaisesti kevytbetonituotteet ovat keveitä ja siksi niiden kuljetusten päästöt ovat pienemmät, kuin muiden kiviaineisten rakennusmateriaalien. Kevytbetonin valmistuksen hiilijalanjälki on kivituotteista pienimpiä, millä on positiivinen vaikutus koko talohankkeen hiilijalanjälkeen.

Tehokas tuotantoprosessi vähentää energiankulutusta

Nykyaikainen kevytbetonin tuotantoprosessi vaatii suhteellisen pieniä määriä raaka-aineita tuotettua kuutiomäärää kohden. Tuotantoprosessissa kaikki raaka-aineet käytetään tehokkaasti ja ylijäämä kierrätetään takaisin valmistusprosessiin. Tuotantoprosessissa ei synny haitallisia päästöjä.

Taulukossa on vertailtu rakennusmateriaalien valmistuksessa tarvittavan raaka-aineen/energian määrä valmista tuotekuutiota kohden. Lähde: https://eaaca.org/index.php/aac/resources-environment