Sisältöön »
Jämerä MoveIn -uudiskohteet
 
 
fiilis-townhouse-blogi.jpg
 

Townhouse-blogi

Townhouse -blogi kertoo kahdentoista Tuusulan asuntomessuille 2020 rakennettavan townhousetalon rakentajista, talojen suunnittelusta ja rakennuttamisesta sekä päätöksenteon vaiheista.


 

08.03.2019

Paalutusta oikein luvan kanssa


... No joo... jos oikein totta puhutaan niin kyllähän tämä normiviidakko rakentamisessa on melko tiheä ja vaikeakulkuinen. Lupapiste.fi -sähköinen palvelu, jolla lupahakuprosessi viedään läpi rakennusvalvonnan kanssa, on kyllä hyvä työkalu jota ilman emme todennäköisesti rakentaisi vielä tämän vuoden puolella mitään. Aina välillä kun puhutaan siitä miten rakennusvalvonnat sitä ja muut viranomaiset tätä, unohtuu todellisuus eli yksinkertaisesti se, että rakentamista on melko haastava hallita suhteellisen rajallisilla resursseilla ja jatkuvasti tiukentuvien lakien ja asetusten viitekehyksessä. Vaikka tässä meidän lupahakuprosessissa meinasi välillä usko loppua, oli hienoa huomata miten järkevälle perustelulle ja yhteisen päämäärän ajamiselle on vielä sijaa. Kiitänkin Tuusulan johtavaa rakennustarkastajaa ja muita viranomaisia hyvästä yhteistyöstä.

Pääsimme siis vihdoin 8.3.2019 paaluttamaan tonttia, eli juurikin aikataulussa mennään. Isompi yllätys koettiin sähköjä kaivattaessa, kun kävi ilmi ettei liittymätilauksistamme huolimatta tämä C-kirjaimella alkava entinen valtionyhtiö ole ehtinyt rakentamaan koko runkoverkkoa tälle asuntomessualueelle!!! Rakenna nyt tässä sitten kun ei ole sähköä, ei vettä... onneksi on nuo katulamput tuossa tontinreunalla koristeena =)... Muutama ärräpää ja puhelu, niin väliaikainen liittymä onnistuu kytkeä 20.3.. juuri sopivasti ennen kuin alamme tekemään anturoita ja nostamaan taloja. Siihen asti painetaan tekniikkaa maan alle ja jännitetään riittääkö korot viemäreille.

Kommentit:

Ei kommentteja

Kirjoita kommentti:
03.07.2019

Puhtaat valkoiset rungot

Lue lisää


24.05.2019

Kivi kiveltä, palkki palkilta

Lue lisää


25.04.2019

TALOT ALKAVAT NOUSTA

Lue lisää


12.02.2019

Tästä se lähtee

Lue lisää


14.11.2018

Rakentamista ammattilaisten kanssa

Lue lisää


14.08.2018

Ryhmärakentamisen työkalut

Lue lisää


25.05.2018

Suunnittelusta ei tingitä

Lue lisää


08.11.2017

T2020 hanke käynnistyy

Lue lisää


29.08.2017

Järjestyksessään 50. asuntomessut Tuusulassa 2020

Lue lisää


 

jari-kokokuva396119478.jpg

Jari Malkamäki

Kirjoittaja on Jämerä Kivitalojen toimitusjohtaja ja on vetänyt ohella Tuusula 2020 townhouse-projektia osana laajempaa kehitysprojektia, jossa rakennetaan prosessia kustannustehokkaiden kaupunkipientalo -ryhmärakentamishankkeiden läpiviemiseksi.

Kirjoittajalla on yli 15 vuoden kokemus pientalorakentamisesta. Hän on Suomen Pientaloteollisuus ry:n haliituksen puheenjohtaja 


 

#townhouse #ryhmärakentaminen #kaupunkipientalo #pientalo #kivitalo #ryhmärakentamishanke #jämerä #jämeräkivitalo #jamerakivitalo #liveyourdream #asuntomessut #asuntomessuttuusula #tuusula #asuminen

 

Kaikki kirjoitukset

 
 
 
x