Sisältöön »
Jämerä MoveIn -uudiskohteet
 
 
fiilis-townhouse-blogi.jpg
 

Townhouse-blogi

Townhouse -blogi kertoo kahdentoista Tuusulan asuntomessuille 2020 rakennettavan townhousetalon rakentajista, talojen suunnittelusta ja rakennuttamisesta sekä päätöksenteon vaiheista.


 

14.08.2018

Ryhmärakentamisen työkalut

ryhmässä rakentaminen

Taisi olla Suomen Asuntomessujen toiminnanjohtaja kun sanoi "ette sitten vaikeampaa mallia toteuttaa hanke löytäneet" - Pahimmillaan 12 eri ajatusta ja ongelmat potenssiin... Mietitäänpä tätä hiukan:

- omakotitalo on tutkitusti suomalaisten halutuin asumismuoto
- pientalorakentamisen kustannukset nousevat joka vuosi ja säädösviidakko pitää huolen tästä myös jatkossa
- ihmisten rakentamisosaaminen tai -halu on jatkuvasti vähentynyt. Halutaan asumaan, ei välttämättä rakentaa
- uuden talon rakennuttaminen täysin valmiiksi on vähän kuin uuden auton hankkiminen... kallista ja varusteita on rajallinen määrä
- rivitalo ei ole omakotitalo, asunto-osakeyhtiö ei ole oma

Olemme vahvasti sitä mieltä, että ryhmärakentaminen on ratkaisu näihin asioihin. Halusimme mahdollistaa rakentajien maksimaalisen mahdollisuuden vaikuttaa kustannuksiin ja talonsa ulkomuoto- ja tilaratkaisuihin, mutta kuitenkin niin, että projekti toteutetaan ammattimaisesti ja mahdollisimman pienellä vaivalla. Ryhmärakentamiskohteessamme on paljon valmista, eli tontti, arkkitehti ja pääsuunnittelija, kaikki tarvittavat suunnitelmat, runkoratkaisut ja työnjohto. Kollektiivisen ja hallitun hankinnan kautta isot kokonaisuudet kuten maatyöt, tekniikka, pinnoitukset- ja kalustukset pystytään yhteistoimin hankkimaan laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. Tähän kun lisäämme modernit sähköiset työkalut, kuten Jämerä projektipankin, Rt-kustannuslaskurin, sähköiset kyselytyökalut ja sopimustietojärjestelmän, alkaa projektin hallinta olemaan kasassa myös paperilla.

Hankkeessa sovellamme relevantein osin ryhmärakennuttamislakia ja siihen liitettyjä toimintamalleja. Esimerkiksi päätöksenteko tehdään asunto-osakeyhtiön yhtiökokousta vastaavassa foorumissa, eli asukaskokouksessa. Yhteisesti päätettävissä asioissa suhteellinen enemmistö päättää miten edetään. Jämerän rooli on konsultoiva ja toimintaa ohjaava, mutta ei päättävä.

Kommentit:

Ei kommentteja

Kirjoita kommentti:
03.07.2019

Puhtaat valkoiset rungot

Lue lisää


24.05.2019

Kivi kiveltä, palkki palkilta

Lue lisää


25.04.2019

TALOT ALKAVAT NOUSTA

Lue lisää


08.03.2019

Paalutusta oikein luvan kanssa

Lue lisää


12.02.2019

Tästä se lähtee

Lue lisää


14.11.2018

Rakentamista ammattilaisten kanssa

Lue lisää


25.05.2018

Suunnittelusta ei tingitä

Lue lisää


08.11.2017

T2020 hanke käynnistyy

Lue lisää


29.08.2017

Järjestyksessään 50. asuntomessut Tuusulassa 2020

Lue lisää


 

jari-kokokuva396119478.jpg

Jari Malkamäki

Kirjoittaja on Jämerä Kivitalojen toimitusjohtaja ja on vetänyt ohella Tuusula 2020 townhouse-projektia osana laajempaa kehitysprojektia, jossa rakennetaan prosessia kustannustehokkaiden kaupunkipientalo -ryhmärakentamishankkeiden läpiviemiseksi.

Kirjoittajalla on yli 15 vuoden kokemus pientalorakentamisesta. Hän on Suomen Pientaloteollisuus ry:n haliituksen puheenjohtaja 


 

#townhouse #ryhmärakentaminen #kaupunkipientalo #pientalo #kivitalo #ryhmärakentamishanke #jämerä #jämeräkivitalo #jamerakivitalo #liveyourdream #asuntomessut #asuntomessuttuusula #tuusula #asuminen

 

Kaikki kirjoitukset

 
 
 
x