Sisältöön »

Asutko Jämerässä, tervetuloa Originaalien joukkoon! Kerro meille Jämerästäsi »

 
Kivitalolaskin
 
 
fiilis-townhouse-blogi.jpg
 

Townhouse-blogi

Townhouse -blogi kertoo kahdentoista Tuusulan asuntomessuille 2020 rakennettavan townhousetalon rakentajista, talojen suunnittelusta ja rakennuttamisesta sekä päätöksenteon vaiheista.


 

03.07.2019

Puhtaat valkoiset rungot

Rungot alkavat olemaan vesikatossa

Se on hieno tunne kun talojen ja koko hankkeen hahmot alkavat muodostumaan ja suunnitelmat paperilla muuttuvat käsin kosketeltaviksi. On yllättävää, miten avarilta kapeimmatkin 6 metrin runkosyvyydellä varustetut Townhouset tuntuvat. On korkeaa tilaa ja isoja ikkuna-aukkoja. Runkojen massiivisuus tuntuu ja näkyy. 

Jotenkin tuntuu, että myös rakentajaperheiden luonnollinen epävarmuus uudenlaisen asian edessä alkaa hälvenemään kun valmista alkaa tulemaan ja työmaalla on tehtäviä joihin kukin itsekin pystyy omissa rajoissaan osallistumaan. Rakentamisen yleinen korkeasuhdanne on yllättänyt monet ja resurssien saatavuus on yllättänyt monet. Varsinkin rakennusaputöihin ei ole tuntunut löytyvän kunnolla tekijöitä. Lattiavalujen valmistelutöihin, tekniikan roilotuksiin ja muihin aputöihin keskittyviä toimijoita toki on, mutta kaikilla tuntuu olevan kiire ja hintakin on sitten sen mukainen. 

Yksi tässä vaiheessa esille noussut asian one, että tällaisessa keskikokoista suuremmassa ja moniomisteisessa ryhmärakennushankkeessa nousee omaan arvoonsa myös tekniikka- (LVIS) kumppanin kyvyt ja resurssit hahmottaa ja johtaa omalta osaltaan aikataulutusta ja sen sovittamista muuhun urakkaan. Siinä meillä ja kumppaneillamme onkin kehittymisen paikka tulevissa vastaavissa projekteissa. 

Allekirjoittanut luovuttaa roolinsa projektissa pikkuhiljaa operatiivisen organisaationosamme viimeisteltäväksi. Ryhmärakentajat jatkavat porukassa talojen viimeistelyä ja messuilla 2020 nähdään lopputulos, joka tulee varmasti olemaan sykähdyttävä!

Kiitos ja kumarrus kaikille  blogia seuranneille.

Kommentit:

Ei kommentteja

Kirjoita kommentti:
24.05.2019

Kivi kiveltä, palkki palkilta

Lue lisää


25.04.2019

TALOT ALKAVAT NOUSTA

Lue lisää


08.03.2019

Paalutusta oikein luvan kanssa

Lue lisää


12.02.2019

Tästä se lähtee

Lue lisää


14.11.2018

Rakentamista ammattilaisten kanssa

Lue lisää


14.08.2018

Ryhmärakentamisen työkalut

Lue lisää


25.05.2018

Suunnittelusta ei tingitä

Lue lisää


08.11.2017

T2020 hanke käynnistyy

Lue lisää


29.08.2017

Järjestyksessään 50. asuntomessut Tuusulassa 2020

Lue lisää


 

jari-kokokuva396119478.jpg

Jari Malkamäki

Kirjoittaja on Jämerä Kivitalojen toimitusjohtaja ja on vetänyt ohella Tuusula 2020 townhouse-projektia osana laajempaa kehitysprojektia, jossa rakennetaan prosessia kustannustehokkaiden kaupunkipientalo -ryhmärakentamishankkeiden läpiviemiseksi.

Kirjoittajalla on yli 15 vuoden kokemus pientalorakentamisesta. Hän on Suomen Pientaloteollisuus ry:n haliituksen puheenjohtaja 


 

#townhouse #ryhmärakentaminen #kaupunkipientalo #pientalo #kivitalo #ryhmärakentamishanke #jämerä #jämeräkivitalo #jamerakivitalo #liveyourdream #asuntomessut #asuntomessuttuusula #tuusula #asuminen

 

Kaikki kirjoitukset

 
 
 
x