Sisältöön »

Asutko Jämerässä, oletko Originaali? Osallistu ja ansaitse Jämerä Original -kyltti taloosi »

 
Kivitalolaskin
 
 
 

Huolellisesti tehty suunnittelu takasi onnistuneen lopputuloksen

 
 

Maija Westerlund asuu perheineen Kauniaisissa Jämerän rakentamassa kivitalossa. Kaikki kodin neliöt ovat tehokkaassa käytössä ja asunto on ilmeeltään moderni ja selkeä, mutta samalla myös kodikas. Jämerä onnistui toteuttamaan kaikki ne toiveet, joita perheellä suunnitteluvaiheessa oli.

Valo tulvii sisään isoista ikkunoista valaisten kauniisti keittiön ja olohuoneen.

– Lähdimme hakemaan sellaista aika selkeää ja graafista ilmettä, sekä korkeita huoneita. Tavoittelimme modernia mutta kodikasta kokonaisuutta niin, ettei ole liian kliinistä, Maija kuvailee.

Budjetti voitiin varmistaa ennen tontin ostoa

Westerlundin perhe oli jo pitkään etsinyt Kauniaisista heille sopivaa kotia. Kun heidän naapurinsa kertoivat ostaneensa hallinnanjaolla jaettavissa olevan mukavan tontin, päätti perhe lähteä selvittämään, voisiko se olla heidän tulevan kotinsa paikka.

– Ennen kuin lähdimme tarjoamaan tontista, niin halusimme selvittää, pystyisikö tontille rakentamaan kivitalon niin, että se mahtuisi budjettiimme, Maija muistelee.

– Kerroimme tämän suoraan Jämerälle. Meillä kävi hyvä tuuri, sillä Jämerä järjesti tällaisen tempauksen, johon tuli sekä arkkitehteja että Jämerän talosuunnittelijoita.

Saimme yhdessä jutella siitä, mitä toivoimme ja millainen tontti olisi. Jämerän puolelta tuli tietysti hyviä rakennusteknisiä näkemyksiä, Maija jatkaa.

Kommunikaatio toimi halki koko prosessin

Perhe halusi rakentaa nimenomaan kivitalon, koska se olisi arvokas, selkeä ja helppo ylläpitää. Jämerän valintaan vaikuttivat ennen kaikkea laadukkuus ja rakenteiden turvallisuus. Kaikki neliöt haluttiin saada yhteen tasoon niin, ettei hukkaneliöitä tulisi.

Yhteistyö Jämerän, arkkitehdin ja muiden toimijoiden välillä toimi ongelmitta.

– Kommunikaatio toimi kyllä todella hyvin jo ihan suunnitteluvaiheesta ja ideoinnista alkaen. Tykkäsimme siitä, että meitä kuunneltiin, Maija painottaa.

– Huomasimme myös, miten helppo materiaalia oli työstää. Se antoi paljon mahdollisuuksia ja meillekin saatiin toteutettua esimerkiksi kiva seinään upotettu takka, Maija kertoo.

”Tämä oli meille kaikin puolin hyvä kokemus”

Onnistuneen rakennusprojektin osalta Maija haluaa korostaa suunnittelun merkitystä: huolelliseen suunnitteluun kannattaa panostaa ja käydä esimerkiksi katsomassa useita saman rakennuttajan tekemiä taloja. Kuten vanha sanonta kuuluu, niin hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

– Kaikki esittämämme toiveet kuultiin. Koemme myös, että ne tulivat hyvin toteutetuksi, Maija toteaa.

– Tämä oli meille kaikin puolin hyvä kokemus ja valoi uskoa siihen, että rakennusprojekteja on mahdollista toteuttaa ilman kauheita murheita ja päänsärkyjä.

Miksei sitä vielä voisi lähteä vaikka uudestaankin rakentamaan. Silloin pääsisi taas toteuttamaan uusia, päivitettyjä unelmia, Maija hymyilee.

 
 
 
x