Sisältöön »

Asutko Jämerässä, oletko Originaali? Osallistu ja ansaitse Jämerä Original -kyltti taloosi »

 
Kivitalolaskin
 
 
 

Yksiaineisuus tekee betonirakenteesta turvallisen ja terveellisen

 
 

Jämerän kivitalot tehdään mahdollisimman pitkälle vain yhdestä ainesosasta – kevytbetonista. Kevytbetoni on rakenteena yksinkertainen, homehtumaton, paloturvallinen ja pitkäikäinen. Ari Keijonen ja hänen vaimonsa ovat parhaillaan aloittamassa uutta kivitalo-projektia. He valitsivat kevytbetonin juuri sen monien hyvien ominaisuuksien vuoksi. Keijosen perheen edellinen kevytbetonista rakennettu omakotitalo, joka sekin oli Jämerän kivitalo, valmistui vuonna 2002.

– Nyt kun lapset ovat lentäneet pesästä, niin halusimme vaimoni kanssa rakentaa tällaisen kahdelle aikuiselle sopivan kokoisen omakotitalon, Ari kertoo.

Paloturvallisuus on minulle ihan jo ammatillisesti aivan keskeinen asia

Pariskunnalla on vahvaa omakohtaista kokemusta siitä, miksi kevytbetoni on rakenteena niin toimiva. Hyvien kokemuksiensa perusteella pariskunta halusi rakentaa myös uuden talonsa samasta rakenteesta.

– Yksi keskeinen asia, minkä vuoksi olemme päätyneet Jämerän rakennusmateriaaliin, on materiaalin paloturvallisuus. Työskentelen pelastusalalla ja paloturvallisuus on minulle ihan jo ammatillisesti aivan keskeinen asia. Toinen tärkeä kriteeri on se, että kotona ja omassa asunnossa on turvallista elää. Tärkeää on tunne siitä, että kaikki rakennuksessa ja rakennusmateriaaleissa toimii niin kuin pitää, Ari painottaa.

– Kun Jämerä-taloon tulee sisälle, niin ilmanala on raikas. Ehkäpä se on juuri se yksiaineisuus, joka tekee rakenteesta hengittävän. Sen kyllä tuntee, Ari kuvailee.

"Heidän kanssaan on ollut kiva tehdä yhteistyötä"

Jämerän asiakaspalvelu on projektin aikana ollut Arin mukaan hyvin ystävällistä, avuliasta, ihmisläheistä ja asiantuntevaa. Yhteistyö on toiminut kokonaisuutena erittäin hyvin. Jämerältä löytyy myös hyvät yhteistyökumppanit rakennusprosessin eri vaiheisiin ja kriittisiin rajapintoihin.

– Ainakin tämä meidän kivitaloedustajamme on tuntenut kyllä materiaalin, mutta myös rakentamisen, Ari painottaa.

– Jämerä on toiminut hyvin. Tuskin sitä tässä muuten alkaisi jo toista taloa rakentaa saman toimijan ja samojen ihmisten kanssa. Heidän kanssaan on ollut kiva tehdä yhteistyötä, Ari summaa hymyillen.

 
 
 
x