Sisältöön »
Kivitalolaskin
 
 
 

Jämerän arkkitehtuuri on tunnustetusti Suomen parasta - eniten voittoja Asuntomessujen Paras Talo -äänestyksissä

 

Kuvassa vuoden 2023 Asuntomessujen Paras Talo, Paras Sisustus ja Paras Piha voittaja Villa Havet, Loviisa »

 


Jämerä Kivitalot Oy juhlii 50-vuotista taivaltaan

Tänä vuonna Jämerä Kivitalot Oy viettää merkittävää virstanpylvästä, 50-vuotisjuhlaansa. Yhtiö on ollut pientalojen arkkitehtisuunnittelun edelläkävijä Suomessa, ja sen pitkäaikainen menestys on tehnyt siitä merkittävän toimijan alalla. Jämerän historia ulottuu vuoteen 1974, jolloin se osallistui ensimmäistä kertaa Asuntomessuille, ja siitä lähtien yritys on ollut vakiokalustoa tapahtumassa, esittelemässä uusia innovaatioitaan ja arkkitehtonisia ratkaisujaan.

Arkkitehtoninen kehitys ja kevytbetonin käyttö

Jämerän rakentamat talot ovat tunnettuja erityisesti kevytbetonin käytöstä rakennusmateriaalina. Kevytbetoni on mahdollistanut monipuoliset ja innovatiiviset arkkitehtoniset ratkaisut, mikä on ollut keskeinen tekijä yhtiön menestyksessä. Jämerän talot ovat tunnettuja niiden kestävyydestä, energiatehokkuudesta ja yksiaineksisesta rakenteesta, mikä tekee niistä pitkäikäisiä ja ekologisia valintoja .

Menestyksen vuodet Asuntomessuilla

Jämerä on markkinoiden menestynein talotoimija kautta Suomen Asuntomessujen äänestyshistorian. Jämerä pitää yhdessä omistamansa Forte -tuotemerkin kanssa Asuntomessujen Paras Talo -äänestyksen ensimmäistä sijaa kuudella äänestysvoitollaan vuosina 1982, 2009, 2014, 2016, 2022 ja 2023. Asuntomessut ovat Suomen suurin kesätapahtuma, jossa messukävijät äänestävät mielestään parhaasta talosta, ja Jämerä on ollut toistuvasti suosituimpien talojen joukossa.

Vuoden 2022 Asuntomessuilla Naantalissa Jämerä-kivitalo Aurinkolinna voitti Paras messukohde- ja Paras sisustus -äänestykset. Tämä talo edusti kestävyyttä, energiatehokkuutta, kotimaisuutta ja helppohoitoisuutta, ja sen suunnittelussa oli huomioitu myös esteettömyys . Vuonna 2023 Loviisan Asuntomessuilla Jämerä voitti jälleen, tällä kertaa arkkitehti Eero Korhosen suunnittelemalla Villa Havet -talolla, joka voitti kaikki yleisöäänestyskategoriat.

Kuvassa vuoden 1982 Asuntomessujen messuvoittaja Kuitia, Forssa »

Arkkitehtisuunnittelun monipuolisuus

Jämerän talot ovat tunnettuja arkkitehtuurinsa monipuolisuudesta. Yhtiö on onnistunut yhdistämään modernit suunnitteluratkaisut ja perinteiset rakennusmateriaalit luoden näyttäviä ja toimivia pientaloja. Esimerkiksi vuoden 2014 Villa Kokkola edustaa 2010-luvun suosittuja piirteitä, kuten musta-valkokontrastia ja loft-henkisyyttä. Jämerä on ensimmäinen suomalainen talotehdas jolle Suomalaisen työn liitto myönsi Design From Finland -merkin.

Tulevaisuuden näkymät

Jämerän menestys pientalojen arkkitehtisuunnittelussa on ollut merkittävä ja se jatkaa innovatiivisten ratkaisujen kehittämistä, mistä esimerkkinä voidaan nostaa yksilöllinen Jämerä Townhouse -konsepti, joka esiteltiin yleisölle Tuusulan asuntomessuilla 2020. Yrityksen sitoutuminen energiatehokkuuteen, kestävyyteen ja helppoon tapaan ostaa varmistaa, että sen talot ovat kilpailukykyisiä myös tulevaisuudessa. Jämerän tarina on esimerkki siitä, miten pitkäjänteinen työ ja laadukkaat materiaalit voivat johtaa jatkuvaan menestykseen ja asiakastyytyväisyyteen.

50-vuotisjuhlavuosi on merkittävä hetki paitsi yritykselle itselleen myös koko suomalaiselle rakennusalalle, osoittaen, miten arkkitehtoninen osaaminen ja materiaalien innovatiivinen käyttö voivat yhdistyä menestyksekkääksi liiketoiminnaksi.

 
 
 
x