Arkkitehti (Arch. Dipl.-Ing.) Kirsi Lehtonen

TownHouse on kaupunkiasumisen uusi vetovoimainen vaihtoehto 

Townhouse on omalla tontillaan oleva pientalo, joka on sivuseiniltään kiinni naapurissa. Asukkaat saavat vaikuttaa talonsa ulkonäköön ja pohjaratkaisuun hyvinkin vapaasti kaavan sallimissa rajoissa. Tavallisesti townhouse-talot rakennetaan pienille, 300-400 m2 tonteille, jolloin tonttikustannukset ovat kohtuuhintaisia. 

Townhouse-talojen persoonallisuus viehättää monia. Talojen moni-ilmeisyys syntyy yksilöllisestä suunnittelusta, sillä valmiita mallitaloratkaisuja townhouseihin on vaikea soveltaa. Jämerä on suunniteltu yli 40 vuotta yksilöllisiä kivitaloja ja kehittänyt niiden toteuttamiseen rakennejärjestelmän, jonka avulla unelmat on myös helppo toteuttaa.


Hitusen keskieurooppalaista henkeä

Arkkitehti Kirsi Lehtonen on asunut aemmin Saksassa 22 vuotta ja toiminut siellä arkkitehtina. Kirsin mukaan "Jämerä-kivitalosta syntyy luontevasti townhouse". Kirsi jatkaa "Koska rakennukset ovat sivuiltaan kytkettyjä, tilojen pitkät seinät ovat tähän suuntaan myös ikkunattomia.  Ongelman voi ratkaista mm. hyödyntämällä lapeikkunoita ja johtamalla niistä lankeavaa valoa alas pitkinkahden kerroksen korkuista avointa tilaa ja huoneisiin ”valokuiluun” avautuvien lasiseinien kautta".


Hahmotelmia Tuusula TownHouse-taloista

Lisää ideoitaTalo 1, punainen

5h+k+rt+khh+s+parveke
Huoneistoala 168 m2
Kerrosala 211 m2
Suunnittelija: Kirsi Lehtonen

Talo 2, valkoinen

4h+k+rt+khh+s+kattoterassi
Huoneistoala 142 m2
Kerrosala 177 m2
Suunnittelija: Kirsi Lehtonen

Talo 3, harmaa

4h+k+rt+khh+s+kattoterassi
Huoneistoala 144 m2
Kerrosala 185 m2
Suunnittelija: Kirsi LehtonenTalo 4, Pienen perheen koti, jossa työtila vaikka yrittäjälle

3h+k+rt+khh+s+viherhuone
Huoneistoala 107,5 m2
Kerrosala 234 m2
Suunnittelija: Kirsi Lehtonen

Väljäksi suunniteltu kahden tai kolmen hengen talo. Keittiön yhteydessä työtila kotikonttoriksi.Talo 5, Mahdollisuus tehdä kolmas kerros vaikka kattopuutarhaksi

4h+k+rt+khh+s+viherhuone
Huoneistoala 116 m2
Kerrosala 146 m2
Suunnittelija: Sirpa Lehikoinen

Pohjaratkaisussa mietitty valon kulkua talon sisätiloissa. Taloa on helppo laajentaa kolmanteen kerrokseen, jonne voi sijoittaa vaikka suuren kattopuutarhan.
Katso kuvia toteutuneesta townhouse-talosta >Jämerä on turvallinen valinta townhouse-taloon

 Jämerän pienelementtien helppo käyttö ahtailla townhouse-tonteilla ja täysin palamaton materiaali, ovat Jämerän valtteja townhouse-taloon.

Jämerä-kivitalossa seinät muurataan massiiviharkoista, joilla muuratessa ei tarvitse miettiä betonivalujen jaksotuksia tai betoniauton pääsyä oikeaan aikaan ahtaalle työmaalle, vaan muuraus etenee joutuisasti ohutsaumamuurauksena. Jämerän järjestelmällä kaikki asennukset voidaan tehdä rungon sisäpuolelta ja rakennusmateriaalin keveys mahdollistaa rakennusmateriaalin välivarastoinnin rungon sisäpuolella ja telineillä. Kätevää, sillä townhouse-rakentamisessa yksi haaste on raken­nusaikainen logistiikka ja varastointi.

Kun kevytbetoni­ on ­lisäksi erittäin paloturvallinen materiaali,­ voit nukkua yösi rauhassa rakensipa seinänaapurisi talonsa ­mistä ­­materiaalista tahansa.