Sisältöön »

Runkovalmiin talotoimituksen tilaajalle kevätetuna kevyiden väliseinien materiaalit veloituksetta. Tarjous voimassa 30.4.2024 saakka »

 
Kivitalolaskin
 
 
fiilis-villa-sannari.jpg
 

Villa Sannari Helsinki 1990

 

Heljä Liukko-Sunströmin keramiikkalattoilla koristeltu Villa Sannari 1990

Villa Sannarin on arkkitehti Leena Yli-Lonttisen suunnittelema. Talon omistajat kertivat antaneensa arkkitehdille ohjeistuksen: talo, joka ei ole ulkoa päin ennalta arvattavissa ja sen pitää herättää mielenkiinto siitä, miltä mahtaa sisällä näyttää. Sellainen tastä hienosta talosta tulokin ja vieläkin, yli 25 vuoden jälkeen sitä katsoo mielenkiinnolla.. Erityisen hienoksi talon tekee sen julkisivuissa olevat uniikit keramiikkataiteilija Heljä Liukko-Sunströmin keramiikkalattat. Keramiikkataidetta on myös talon sisällä mm. lattialaattojen seassa.

Asukkaat kertovat, että talofirmaa etsiessään he törmäsimme Siporexiin ja taivas aukeni! "Jokainen vähemmänkin käsillään osaava ymmärtää, että siitähän voi rakentaa mitä vain. Niin kävi meillekin. Saimme pienelle tontille mahtuvan kodin + monenlaisia muita siporexista rakennettuja juttuja. Meillä oli siporexista tehty sänky, eteisen hylly, keittiön pöytien ja kaappien rungot, vessan pöytätasojen rungot, saunan lauteet + pesuhylly. Näistä lähes kaikki on vielä jäljellä".

"Sen verran ennakkoluulottomia olimme, että rehellisesti täytyy sanoa, että teknisesti moni asia olisi pitänyt tehdä toisin. Arkkitehti mm. piirsi talon päätyseinät jatkumaan katon yli. Tämä luo todella persoonallisen ilmeen talolle ja tätä ratkaisua kukaan ei ollut aiemmin ostanut, kun eihän se ole järkevää... me tietenkin ihastuimme siihen. Nyt olemme vuosien saatossa huomanneet, että erityisesti sisääntulon päätyseinä likaantuu helposti sadekeleillä aika hurjankin näköiseksi, seinä kun ei ole katon alla suojassa"

 
 
 
 
x