Sisältöön »
 
 


 

Jämerä Laventteli

Isokarhunkierto 5C, Tuusula

3h+k+s+ulkovar. 71 m2
Jämerän runkovalmis talotoimitus.
E-luku 153, energiatehokkuusluokka B, kokonaispäästö 60  tCO2e
Rakennuskustannukset noin 300 000 eur (talo, piha, varasto, muurit). Ei sisällä tonttia.

Arkkitehtisuunnittelu: Kirsi Lehtonen, arkkitehtitoimistoarte@gmail.com
Rakennesuunnittelu: Aki Kananen, www.jamera.fi
LVIS-suunnittelu: Spigot Oy, www.spigot.fi
Sisustustuotteet: Cobello Oy, www.cobello.fi
Sohva: Kuusilinna Oy, www.kuusilinna.fi
Kattauksen astiat: Tuias, www.tuias.net
Sisustussuunnittelu: Riina Lehikoinen

Tee virtuaalikierros talossa >

 

Sinkkunaisen unelma

Jämerä Laventeli suunniteltiin rakentajan toiveiden mukaan ja toteutettiin Jämerän runkovalmiina talotoimituksena. Runkovaiheesta eteenpäin rakennuttaja teetti yhdessä muiden townhouseryhmärakennuttajien kanssa mm. talojen ulkorappaukset, sekä LVIS- ja pellitystyöt samoilla urakoitsijoilla. Sisätöiden tekijät olivat omien kontaktien kautta.

 

LAVENTELIA JA RUUSUNPUNAISTA

Talon pintamateriaalit valittiin tiukalla budjetilla ja valintoja ohjaamaan rakennuttaja ja sisustaja miettivät värikartan, joka oli lempeä yhdistelmä laventelin, ruusunpunaisen ja pellavanharmaita sävyjä. Talo sisustettiin messujen ajaksi värisuunnitelman mukaisilla tuotteilla Cobellon ihanilla tuotteilla, Kuusilinnan pellavasohvalla ja keramiikkapaja Tuiasin rouheilla astioilla.


 

Olohuone/ruokailutila on valoisaa ja korkeaa tilaa, jossa on vaalea lattia ja siihen sointuva pellavanharmaa seinä. Huonekaluina on ruusunpunainen sohva, harmaa matto ja värimaailmaan kontrastia tuova musta ruokapöytä, jonka ympärillä luonnonväriset punostuolit ja näyttävä punosvalaisin.

 Sohva: Kuusilinna Ilma pellavakankaalla. Muut kalusteet ja matot: Cobello Oy. Maalaus: "Kukkaistuoksu" Sirpa Mikkolainen @varigalleria

Sisääntulon vieressä on Zen-huone, jonne voi heti kotiin tultua istua hetkeksi jättämään päivän kiireet. Zen-huone on vain messuaikaista sisustusta ja idea siitä syntyi seuratessa rakentajan kuormitusta valintojen viidakossa rakentamisen aikana.

Kylpyhuoneen värimaailma on seesteinen, kuten talon muutin värit.

Makuuhuoneessa on pellavan ja ruusunpunaisen sävyjä. Kaikki tuotteet Cobello Oy.

Kirsi Lehtonen on toiminut kaikkien kahdentoista Tuusulan townhoustalon arkkitehtina ja pääsuunnittelijana. - Kerrassaan mielenkiintoinen projekti suunnitteluratkaisuineen ja rakentajayhteisöineen. Teen mielelläni lisää vastaavia yhteisöllisiä projekteja, sekä myös pientalosuunnittelua. Arkkitehtitoimisto ARTE, puh. 050 5909 591, arkkitehtitoimistoarte@gmail.com

Messutalon sisustaja Riina Lehikoinen teki aivan aluksi taloon värisuunnitelman, jota noudattamalla materiaalivalinnat oli helppo tehdä, vaikka budjetti oli tosi tiukka.
Nyt valmiina ei budjetin rajallisuutta huomaa, lopputulos on kaunis ja harmoninen.
riina.s.lehikoinen@gmail.com, p. 0400 654 806