Sisältöön »
 
 
laavu-sisa710109939.jpg
 

LogRoc Laavu

Laavu, arkkitehti Olli Jokinen. LogRoc ideakilpailun 3. sija.

Huoneistoala 132 m2
Kerrosala  155 m2 + tekniikkatila 5 m2

Rakennuksessa on selkeästi eroteltu arkiset perheen yhteiset toiminnot (ruoanvalmistus, ruokailu ja oleskelu) sekä yksityisyys (makuuhuoneet). Yhteiset toiminnot sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa ja makuuhuoneet toisessa kerroksessa. Nämä tilat ovat olemukseltaan varsin neutraaleja. Aputilat ovat pinta-alaltaan niukkoja toiminnallisuudesta kuitenkaan tinkimättä. Näin on saatu enemmän yhtenäistä avointa tilaa suhteellisen pieneen asuntoon.

1.krs

2.krs

Rakennuksen arkkitehtonisena kohokohtana on edellä mainittujen tilojen muodostaman selkeän massan kylkeen sijoitettu laavumainen tila, joka sisältää eteisen, portaan, saunan, yläaulan ja takkahuoneen. ”Laavun” pintamateriaalit ovat muihin tiloihin nähden pehmeämpiä ja kodikkaampia ja ulkoseinssä on käytetty hirsielementtejä. Porras sijaitsee ”laavun” keskellä veistosmaisena aiheena. Portaan yli on mielenkiintoisia näkymiä terassin, parvekkeen, takkahuoneen ja yläaulan välillä. Rakenne on pääosin normaali kevytbetonitalon rakenne. Hirsielementit on sijoitettu täydennysosina kevytbetonirakenteen lomaan. Rakennuksen arkkitehtonisena perusajatuksena on avarat tilat sekä vaaka että pystysuunnassa ja mielenkiintoiset, mutta rauhoittavat näkymät tilasta toiseen ja tilojen sisällä.

 

 

Arkkitehti Olli Jokinen

 
 
 
x