Sisältöön »

Runkovalmiin talotoimituksen tilaajalle kevätetuna kevyiden väliseinien materiaalit veloituksetta. Tarjous voimassa 30.4.2024 saakka »

 
Kivitalolaskin
 
 
fiilis-logroc-2.jpg
 

Jämerä LogRog yhdistää massiivikiven ja -hirren

Jämerä LogRoc konseptissa yhdistyy kaksi yksiaineista rakennusmateriaalia, massiivikivi ja massiivihirsi. LogRoc talossa on sekä turvallisuutta että­ tunnelmaa, sillä kivirunko on erittäin paloturvallista bauroc kevytbetonia ja painumattomat hirsielementit puolestaan tuovat asumiseen puupinnan lämpöä ja elävyyttä. LogRoc-talojen arkkitehtuurin keskeinen tekijä on kestävän kehityksen mukainen suunnittelu.

Kestävää rakentamista

Kevytbetoni ja hirsi ovat hyvä perusta vähähiiliseen pientaloon, sillä kevytbetonin valmistus on kiviaineiseksi materiaaliksi vähäpäästöistä ja puulla materiaalina on lisäksi myönteisiä ilmastovaikutuksia, sillä puu on kasvaessaan sitonut itseensä hiilidioksidia, joka rakennuksen eliniän on sitoutuneena rakennukseen.

Yksiaineinen rakenne toimii varmasti

Hirsi ja kevytbetoni ovat kumpikin yksiaineisia ja massiivisia rakennusmateriaaleja, joista voidaan tehdä paras mahdollinen rakennuksen ulkoseinä. Yksiaineinen ulkoseinärakenne edellyttää, että rakennusmateriaalilla on pieni lämmönjohtavuus, jotta se eristää riittävästi ja myös että materiaalilla on riittävä rakenteellinen kantavuus. Karkaistulla kevytbetonilla ja hirrellä nämä ominaisuudet toteutuvat.

Yksiaineinen rakenne on varmatoiminen, sillä se ei koostu useasta materiaalista, joilla kaikilla on oma tehtävänsä, vaan sama materiaali on lämmöneriste, kantava rakenne, tuulensuoja ja ­ilman- ja höyrynsulku. Tällöin myöskään rakenteen toimivuus ei riipu yhdestä rakenneosasta ja sen kunnosta. Yksiaineiset seinätkin on toki suojattava pinnoiteilla, jotka suojaavat varsinaista rakennetta ja myös liitostenkohtien ja aukkojen tiivistyksessä tulee olla huolellinen.

LogRoc-rakennuksissa käytetään painumatonta hirttä, mistä syystä rakenteita voidaan yhdistellä rinnakkain. Painumattomassa hirressä on ajan myötä tapahtuva hirsiseinän luonnollinen painuma minimoitu. Painuma on kriteerien mukaan korkeintaan 0,2% hirsiseinän korkeudesta (Hirsitaloteollisuus, www.hirsikoti.fi). 

Varaa lämpöä ja tasaa sisäilman kosteutta

Massiivinen yksiaineinen rakennuksen runko pystyy varaamaan auringon säteilylämpöä ja sisäilman lämpöä. Näistä ominaisuuksista on hyötyä niin energiankulutuksen kuin sisäilman olosuhteiden kannalta. 

Kesähelteillä sisätilat pysyvät viileämpinä pitempään ja sisätilojen lämmitessä päivisin, varaa rakenne lämpöä ja luovuttaa sitä öisin, jolloin yötuuletuksen avulla ilman viilennys onnistuu helpommin. 

Hirsi ja kevytbetoni ovat kummatkin myös hygroskooppisia materiaaleja ja pystyvät sitomaan ilmasta kosteutta ja luovuttamaan sitä takaisin vastaavasti kuin lämpöäkin. 

Kestävät ratkaisut

Kevytbetonin huippuominaisuus on sen erinomainen paloturvallisuus, sillä materiaali on palamaton. Kosteutta kestävä kevytbetoni on rakennuksessa luonnollinen valinta myös esim. märkätilojen ulko- ja väliseinäratkaisuihin. Puupinta puolestaan luo tunnelmaa sinne mihin sitä halutaan. Eri materiaaleja yhdistelemällä saadaan sisä- ja ulkotiloihin haluttua arkkitehtonista ja visuaalista ilmettä.

Hiljainen asua

Massiivirunkoinen talo on hiljainen asua. Kevytbetonilla on erinomaiset äänieristysominaisuudet muihin saman painoisiin ­rakennusmateriaaleihin verrattuna ja myös massiivihirsirakenne on hiljainen. Rakenteen ääntä eristävä ominaisuus on tärkeä, kun rakennetaan tiiviisti tai vaikkapa melualueille. 

 

 

LogRoc Esite

 
 
x