Sisältöön »
Jämerä MoveIn -uudiskohteet
 
 
fiilis-logroc-suunnitelmia.jpg
 

LogRoc ideakilpailun suunnitelmia

 

LogRoc -ideakilpailulla etsittiin arkkitehtoonisia, vähähiilisiä ja energiatehokkaita ratkaisuja kivi-hirsi hybridirakentamiseen. Ehdotuksia kävi äänestämässä 792 henkilöä ja melko pienillä eroilla kolmen kärjeksi muodostui:

1. Valo, Susanna Leppänen arkkitehti SAFA
2. Myötätuuli, 
Olli Jokinen, arkkitehti
3. Laavu, 
Olli Jokinen, arkkitehti

Yleisöäänestykseen osallistuneiden kesken arvottiin kolme Marimekon kylpypyyhesettiä ja niiden voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Kiitos kaikille suunnitelmia äänestäneille ja kommentteja antaneille!

Tarkistamme vielä voittajatöiden rakenteellisen toteutuksen ja julkaisemme tarkistetut luonnoskuvat myöhemmin.

 
 
 

Äänestäjien kommentteja Valosta

Kapearunkoinen, valoisa, selkeäpohjainen, ei mitään turhaa. Simppeli kokonaisuus persoonallisin piirtein. Kerrassaan tyylikäs - hipoo jo täydellisyyttä.

 Se on ihan kuin koti, se on tarkoitettu uskomattoman valoisan pirteäksi paikaksi missä negatiivinen energia katoaa!

Valo näyttää kodikkaalta ja miellyttävän hillityltä. Se näyttää rakennukselta, joka "uppoaa" maisemaan sopivasti niin, ettei se dominoi ympäröivää maisemaa.

Tyylikäs ja kodikas ulkonäkö. Ulkotila otettu hyvin käyttöön ja ilme on kuitenkin kutsuva mutta moderni.

Valo on selkeä, modulaarinen ja erittäin käytännöllisen oloinen. Lisäpisteet yksikerroksisuudesta, mikä tekee ratkaistusta toimivan kaikille ikäluokille ketterämmistä kömpelömpiin. Tässä voisin hyvin ajatella oikeasti asuvani.

 Valo on sykähdyttävä ja kotoisan tuntuinen modernilla pohjalla varustettu kohde. Se on myös toteuttamiskelpoisin ja pysyy parhaiten kilpailun ohjeistuksen puitteissa.

Äänestäjien kommentteja Myötätuulesta

Myötätuulessa on erittäin tyylikäs muotoilu, joka selkeästi samalla poikkeaa nykyajan asuntojen tyylistä ja herättää huomioita pienellä erikoisuudellaan. Juuri ulkoisesti sen näköinen omakotitalo, johon mielelläni itsekin muuttaisin.

Myötätuuli on pohjaratkaisultaan, toimivuudeltaan ja ilmeeltään kaikkea sitä mitä kilpailevat yrittävät olla. Siinä yhdistyy kaikki onnistuneet elementit.

Myötätuuli on sopii erittäin hyvin Etelä-Suomen kaupunkiin, kun lämmin ilmaa ja pitkä kesää tulevaisuudessa. Ei vaadi isoa tonttia.

Myötätuulessa oli kiva idea sijoittaa oleskelutila ja keittiö yläkertaan ja makuuhuoneet alas. Lisäksi selkeä ja toimiva pohjaratkaisu kokonaisuutena.

 Myötätuulessa on upea design. Pidän erityisesti yläpohjan ratkaisusta.

Paras olisi ehdottomasti Myötätuuli, sillä yläkerran ruokailu /olohuone tila oli valoisa ja avara, josta näkymät ulos olisivat upeat. Myös hyvä idea on jakaa alakertaan makuuhuoneet ja sauna sekä oleskelutila. Päiväsaikaan voidaan oleskella enemmän yläkerrassa ja illalla mennä rentoutumaan ja saunomaan alakertaan.

 
x