Sisältöön »

Asutko Jämerässä, oletko Originaali? Osallistu ja ansaitse Jämerä Original -kyltti taloosi »

 
Kivitalolaskin
 
 
  • puikko-ulkokuva2021.jpg
  • puikko-ulkokuva600871094.jpg
  • puikko-sisa389395209.jpg
 

Puikko

4h+k/ruok+saunaosasto+khh+aula+tekn.tila+ak
Huoneistoala 150 m2
Kerrosala 174 m2 + tekniikkatila 4 m2

Arkkitehti Olli Jokinen

Rakennuksessa on kaikki yhteiset toiminnot ja vanhempien makuuhuone sijoitettu ensimmäiseen kerrokseen. Toinen kerros on lasten oma kerros. Kaikki aputiltat on sijoitettu jonoon rakennuksen läpin menevän käytävän varrelle. Keittiö ruokailu ja oleskelu on ikään kuin italialainen piazza ja käytävä on sitä reunustava arkadi, jonka varrella on erilaisia palveluita.

Kantavana rakenteen on pääosin kevytbetoniseinät, jota on paikoitellen täydennetty hirsiseinillä. Hirsiseinien kohdalla kantavana rakenteena on teräspilarit ja -palkit. Kantavien seinien päällä väli- ja yläpohjana on kevyt-betonielementit. Kiviaineisissa seinissä aukkoylitykset on toteutettu lyhyillä kevytbetonipalkeilla. Hirsiosuudet ovat vapaasti seisovia ei-kantavia. 

Talo näyttää tasakattoiselta. mutta vesikattoa korkeammalle nousevien ulkoseinien, ns. maskiseinien, takana on vesikaton kallistusrakenteet. Rakennukseen on pyritty saamaan hahmollisesti paljon hirttä ja samalla on pyritty minimoimaan hirsiulkoseinien pinta-alaa lämpimissä tiloissa. Rakennuksen aputilat on ryhmitelty yhteen jonoon ja näin voidaan taloteknikka-asennukset tehdä pääosin keskitetysti ja kustannustehokkaasti aputilojen alakatossa.

 
 
 
x