Sisältöön »
Jämerä MoveIn -uudiskohteet
 
 
 

Sisäkuvia

Kuva 1

Kuvan talon kivinen yläpohja on tasoitettu laastilla sileäksi ja maalattu. Kiviyläpohjan elementtisaumat voi myös jättää näkyviin. Tilassa ei ole  jalka- eikä­ peitelistoja ja ikkunoiden smyygit on tehty niin, ettei peitelistoja tarvita.

Lattiassa on mikrosementtipinnoite, jonka käyttö on huomioitava pintalaatan raudoituksessa, jotta betonilaatan ei halkeile. 


Kuva 2

Kivipinnat tasoitetaan aina aluksi laastilla ja samalla ”verkotetaan” tasoitteen halkeilun estämiseksi. Tämän jälkeen pinnat voi maalata, tapetoida tai käsitellä vaikkapa luonnon mineraaleista valmistetulla hengittävillä ja eläväpintaisilla stucco-laasteilla.

Kuva 3

Jämerän kiviportaat ovat joko­ suo­rat,­ tai lepotasolliset. Portaat tuetaan­ teräs­­pal­keilla tai kevytbetoniseinällä. Portaat voi pinnoittaa laatoilla, parketilla, liimapuulevyllä jne.

Suora porras­ tuetaan teräspalkeilla (kuvassa maalatu mustalla) ja tarvittaessa välipohja aukon kohdalla teräspilareilla ja -palkeilla.­ Kuvan portaissa askelmat ja etuosa on päällystetty liimapuulevyllä ja sivut maalattu. 

Kuva 4

Kuvan lepotasollisen portaan askelmat on laatoitettu ja etuosa maalattu. Kaiteet ovat kevytbetonia.  Por­taiden alapinnan voi ­levyttää suoraksi, tai  ­tasoittaa ja maalata, kuten kuvassa.


Kuva 5

Lepotasollisen portaan askelmat ja etuosat on laatoitettu. Portaan sivut ja teräsrakenteet on maalattu valkoiseksi.  Por­taiden alapinta on ­levytetty suoraksi ja maalattu. Portaita tukevat teräspilarit näkyvät vasemmassa reunassa. Lasikaiteiden kiinnittämiseen on useita vaihtoehtoja kaidetoimittajan mukaan.


Kuva 6

Yksiaineiseen massiivikiviseinään on mahdollista tehdä­ syvennyksiä­ esimerkiksi pesuhuoneeseen shampoohyllyksi, tai laskutilaksi sängyn päätyyn.­ Kuvan syvennykseen on ajettu lisäksi urat led-nauhoille ja ­laitettu mattalasi, joka levittää valon kauniisti.

Kuva 7

Myös lauteiden rungon voi muurata kevytbetoniharkoista.

Kuva 8

Kevytbetonia on helppo työstää ja materiaali on erittäin paloturvallista. Siksi sitä voi käyttää tuli­sijan materiaalina takkasydämen ympärillä, tai kuten kuvassa kehyksenä takan ympärillä muutaman sentin seinäpintaa ulompana. 

Kuva 9

Kevytbetonilaatoista tehty säilytystila polttopuille.


 

Kuva 10

Käytävän katoon on tehty rimoitus vaimentamaan äänien kaikumista

 

Kuva 11

Rakenneteräkset voi myös jättää loft-henkisesti näkyviin.

 
 
x