Sisältöön »

Asutko Jämerässä, tervetuloa Originaalien joukkoon! Kerro meille Jämerästäsi »

 
Kivitalolaskin
 
 
aurinkolinna583964721.jpg
 

Naantalin Aurinkolinna

Asuntomessujen 2022 Paras Messukohde ja Paras Sisustus!

Asuntomessujen tiedote >

5h + avok/ruok. + saunaosasto + khh + tenkn. tila + terassialue + autokatos + 2 varastoa
Huoneistoala: 179 m2
Kerrosala: 219 m2

Suunnittelu ja muuttovalmistoteutus: RS-Insinöörit Oy
Suunnittelu: Rauno Rusi, RI,Rkm
Sisustussuunnittelu: Aleksi Rusi @aleksirdesign
Asukkaat: Naantalilainen pariskunta ja kaksi lasta.

 

Viimeisen päälle hieno Jämerä-kivitalo

Naantalin Aurinkolinna on arkkitehtuuriltaan vaikuttava, pieteetillä toteutettu Jämerä-kivitalo. Aurinkolinna on varmasti sekä hienovaraiselta modernilta arkkitehtuuriltaan että hiotulta toteutukseltaan Naantalin asuntomessualueen hienoin rakennus: näyttävä, viimeistelty ja taloteknisten älyratkaisujensa vuoksi erityisen mukava asua.

Aurinkolinna on kestävä, hyvin eristetty kivitalo. Sen yksiaineinen runko on Jämerän 500 mm:n kevytbetoniharkkoa. Alapohjassa on 250 mm lämmöneristettä ja sokkelissa 150 mm:n tuplahalkaisut. Kaikki materiaalit ja ratkaisut on valittu kestävyyttä, energiatehokkuutta, kotimaisuutta ja helppohoitoisuutta painottaen.

Muoto tontin mukaan

Aurinkolinnan suunnitellut ja muuttovalmiiksi rakentanut Jämerän paikallinen myyntiedustaja RS-Insinöörit Oy onnistui löytämään vielä vapaista tonteista sopivan. Visiona oli kadun suuntaan linnamainen rakennus, jonka oleskelutilat avautuisivat yksityiselle pihalle.

Aurinkolinnan julkisivu kadulle on tiivis, muurimainen. Tontin rajaa myötäilevä sivuseinä on yksi rakennuksen hienoista arkkitehtonisista yksityiskohdista.

Esteettömäksi suunnitellussa rakennuksessa ei ole kynnyksiä tai portaikkoja. Pohjaratkaisu on avoin. Jo etuovelta avautuu esteetön näkymä keittiö-olohuonetilan läpi kaksitoistametrisen lasiseinän läpi suurelle terassille ja ympäröivään luontoon.

Poikkeuksellisen huonekorkeuden, 282 cm ansiosta talo vaikuttaa vielä todellista kokoaankin avarammalta.

Pieteetillä toteutettu

Aurinkolinna soveltuu hyvän toteutuksen mallikappaleeksi. Sen jokainen rakenne ja sisustuksen yksityiskohta on suunniteltu ja toteutettu loppuun asti harkitulla tavalla. Yksityiskohtien viimeistelyn tasosta kertoo jo listattomuus. Paneloidun katon ja laatoitetun lattiapinnan saumat ovat tarkasti saman suuntaiset. Näyttävillä, 120x120 cm:n laatoilla toteutettu lattiapinta on ilmeeltään rauhallinen ja ylellinen. Takka on kätketty rakenteisiin ja ilmalämpöpumpun sisäyksikkö sulautuu kattoon.

Aurinkolinnan kiintokalusteet on suunniteltu kohteeseen. Käytännöllisen ja tyylikkään keittiön erittäin kestävät keraamiset Dekton-tasot on tehty posliinista, lasista ja kvartsista. Graniittia ja marmoria kovempaa materiaalia on myös takan edessä.

Talon lukuisat älyratkaisut on toteutettu joko langattomina tai upottamalla johdot seinän sisällä kulkeviin putkiin. 

Pitkälle energiaomavarainen

Talon päälämmönlähteenä on Jäspin ilma-vesilämpöpumppuun ja siihen liitetty hybridivaraaja. Aurinkolinnan aurinkokeräimet tuottavat lämmintä käyttövettä huhtikuusta syyskuuhun viidellä kahden neliön tasokeräimellä. Järjestelmän enimmäisteho on 10 kW.

Talon näyttävä tulisija on hybridivaraajaan liitetty vesikiertotakka, joka myös tuottaa lämpöä vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Vesikiertotakan lämmitystä säädellään älyn avulla. Tulen palamista tarkkailee anturi ja järjestelmä annostelee takkaan oikean määrän palamisilmaa. Lämpöä saadaan myös takkaan liitetyn LTO-piipun avulla.  

Aurinkolinna tuottaa myös sähköä 14 mustan piin paneelin avulla. Aurinkovoimalan laskennallinen teho on 5,3 kWp. Järjestelmään kuuluu akusto, joka on mitoitettu siten, että talo pysyy muutaman vuorokauden ajan lämpimänä lisä- ja varalämmönlähteeksi asennetun vesikiertotakan avulla. Akuston ansiosta myös talon valaistus ja sähköauton lataus toimivat iltaisin aurinkosähköllä.

Lue lisää talon tekniikasta: rakennusmaailma.fi/messukoti-aurinkolinna-keraa-energiansa-auringosta

Helppoa asumista

Naantalin Aurinkolinnan älytekniikan tarkoitus on perustellusti helpottaa talon ostaneen lapsiperheen kiireistä arkea. Talotekniikan toiminta on luonnollisesti automatisoitu. Talossa on muutenkin runsaasti uusinta tekniikkaa. Esimerkiksi sopii koskematta vetävä wc-istuin ja keittiön Boran höyryuuni, joka vesi- ja viemäriliitännän ansiosta pesee itse itsensä.


 
 
 
x