Sisältöön »

Asutko Jämerässä, tervetuloa Originaalien joukkoon! Kerro meille Jämerästäsi »

 
Kivitalolaskin
 
 
jamera-kivitalo-villa-havet-29-6-231085387419.jpg
 

Villa Havet

@villa_havet

Regaalienkatu 19, 07940 Loviisa

Yksikerroksinen rakennus muodostaa piharakennuksen kanssa katseilta suojaisan, mutta merelle päin maksimaalisesti avautuvan oleskelupihan. Asuinhuoneet ja aputilat ryhmittyvät avoimen ruokailu- ja oleskelutilan ympärille. Sisäänkäynti sijaitsee hieman taaempana lähestymissuunnasta katsottuna, ja talon takaosassa on vielä toinen sisäänkäynti. Ulkoisesti rakennus kunnioittaa virtaviivaisen modernismin perinteitä. Valkoista seinäpintaa rytmittävät puutehosteet. - Arkkitehti SAFA Eero Korhonen 

4h+avo k/ruok.+khh+2wc+saunaos.+tekn.tila+piharakennus

Huoneistoala 176 m2 + piharak. 20 m2 / Kerrosala 218 m2
Talo on suunniteltu kolmelle asukkaalle ja koirille.

Rakennuttajat: Tomi-Pekka Lehtonen ja Nina Björnström-Lehtonen
Sisustussuunnittelu: Minttu Airaksinen-Mäkynen, saakurkistaa.fi
Arkkitehtisuunnittelu: Jämerä / Arkkitehti SAFA Eero Korhonen
Rakennesuunnittelija: Jämerä Kivitalot Oy, DI Aki Kananen
Pihasuunnittelija: Maisema-arkkitehti Kairi Meos

Jämerän runkovalmis talotoimitus

Energiatehokkuusluokka: A
E-luku: 78
Rakennuksen hiilijalanjälki: 15,18 kg CO2e/hum2/a (Insinööritoimisto Vesitaito Oy)

Talotekniikka: Maalämpöpumppu, vesikiertoinen lattialämmitys. Koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihtojärjestelmä lämmöntalteenotolla

Villa Havet huonekortit  >

Villa Havet huonekortit piharakennus ja piha >


 

Nina Björnström-Lehtosen ja Tomi Lehtosen Loviisan asuntomessutalo Villa Havetista on jo heidän toinen Jämerä kivitalonsa. Ensimmäisen he rakennuttivat Porvooseen kaksi vuosikymmentä sitten. Yksikerroksisen Villa Havetin on tarkoitus olla Ninan, Tomin ja Ninan kasvattamien kääpiövillakoirien loppuelämän koti. Villa Havetin suunnittelussa on korostettu tilojen toiminnallisuutta sekä helppohoitoisuutta. Päärakennuksen kerrosala on 196 m2 ja sen suuret ikkunat ja korkeat huoneet avaavat uniikin merimaiseman osaksi asumista. Erillinen piharakennus toimii tietotyöhön sopivana etätyötilan sekä, kuntoilu- ja vierashuoneena. Kaiken kruunaa talon levyinen hulppea terassi, joka rakentuu kahteen tasoon, ja terassille sijoittuva poreamme master bedroomin yhteydessä.

”Tiesimme jo, mitä kivitalon rakentaminen tarkoittaa, joten projektiin oli turvallista lähteä”, Tomi kertoo projektista. Hän arvostaa kivitalon huoltovapautta ja pitkäikäisyyttä. Ninaa viehättävät Jämerässä helposti muokattava materiaali ja ennen kaikkea yksiaineisen materiaalin tarjoama hyvä sisäilma.

Nina Björström-Lehtosen kennel Miniwin’s tunnetaan hyvin koiranäyttelypiireissä. Kääpiövillakoiria perheeseen kuuluu nykyisin kolme. Koiraperheenjäsenet on luonnollisesti otettu uuden kodin suunnittelussa huomioon. Villakoirat saavat oman trimmaushuoneensa, jossa ne myös nukkuvat yönsä.Talon sisustusmateriaalitkin ovat koiraystävälliset. Sisustukseen ei tule jalkalistoja tai muuta pureskeluun innostavaa puumateriaalia. Kaikki talon lattiapinnat ovat hartsia, joka on pentuvahinkojen jälkeen helppo pyyhkäistä puhtaaksi. 

 

Sauna from Finland -yhdistys valitsi Villa Havetin saunan yhdeksi asuntomessujen elämyksellisimmistä saunoista.

"Kokonaisuudessa korostui saunomisen kiireettömyys, yksityisyys ja kokonaisvaltainen rentoutuminen ympärivuotisesti. Terassin puolelta lämmitettävä, puulämmitteinen kiuas sai raadilta kehuja; ennen saunaa voi nauttia elävästä tulesta suoraan kiukaan tulipesästä. Saunan lämmin tunnelma on hyvä kontrasti talon kivipintoihin. Rentouttava kokonaiselämys täydentyy meriveden viileydessä, sillä rantaan on tarkoitus tehdä talvella avanto uimista varten. Terassilta löytyy myös poreamme. Saunaelämyksen kruunaa merimaisema ennen saunaa, saunoessa ja saunan jälkeen."


 

Pihasuunnittelija: Maisema-arkkitehti Kairi Meos

 

 
 
x