Sisältöön »
Jämerä MoveIn -uudiskohteet
 
 
villa-havet-ulko-21908799804.jpg
 

Villa Havet, Asuntomessut Loviisa 2023

Rakennuttajat: Nina Björström-Lehtonen ja Tomi Lehtonen,  @villa_havet
Arkkitehtisuunnittelu: Jämerä suunnittelupalvelu, Arkkitehti SAFA Eero Korhonen
Talotoimitus: Jämerän runkovalmis talotoimitus
Kerrosala: 193 m+ piharakennus 25 m2
Huoneistoala: 176 m2 + piharakennus 20 m2
Tontti: 1348 m2

Rakennuttajien ajatuksia syksyllä 2022, video 3:54

 

Nina Björnström-Lehtosen ja Tomi Lehtosen Loviisan asuntomessutalo Villa Havetista on jo heidän toinen Jämerä kivitalonsa. Ensimmäisen he rakennuttivat Porvooseen kaksi vuosikymmentä sitten. Yksikerroksisen Villa Havetin on tarkoitus olla Ninan, Tomin ja Ninan kasvattamien kääpiövillakoirien loppuelämän koti. 

Villa Havetin suunnittelussa on korostettu tilojen toiminnallisuutta sekä helppohoitoisuutta. Päärakennuksen kerrosala on 196 m2 ja sen suuret ikkunat ja korkeat huoneet avaavat uniikin merimaiseman osaksi asumista. Erillinen piharakennus toimii tietotyöhön sopivana etätyötilan sekä, kuntoilu- ja vierashuoneena. Kaiken kruunaa talon levyinen hulppea terassi, joka rakentuu kahteen tasoon, ja terassille sijoittuva poreamme master bedroomin yhteydessä.

Nina Björström-Lehtosen kennel Miniwin’s tunnetaan hyvin koiranäyttelypiireissä. Kääpiövillakoiria perheeseen kuuluu nykyisin kolme. Koiraperheenjäsenet on luonnollisesti otettu uuden kodin suunnittelussa huomioon. Villakoirat saavat oman trimmaushuoneensa, jossa ne myös nukkuvat yönsä.Talon sisustusmateriaalitkin ovat koiraystävälliset. Sisustukseen ei tule jalkalistoja tai muuta pureskeluun innostavaa puumateriaalia. Kaikki talon lattiapinnat ovat hartsia, joka on pentuvahinkojen jälkeen helppo pyyhkäistä puhtaaksi. 

”Tiesimme jo, mitä kivitalon rakentaminen tarkoittaa, joten projektiin oli turvallista lähteä”, Tomi kertoo projektista. Hän arvostaa kivitalon huoltovapautta ja pitkäikäisyyttä. Ninaa viehättävät Jämerässä helposti muokattava materiaali ja ennen kaikkea yksiaineisen materiaalin tarjoama hyvä sisäilma.


 

 

 

 
 
x