Sisältöön »
 
 
pennanen-ulko-2-testi21064984061.jpg
 

 Asuntomessut Loviisa 2023
Jämerä kivitalo Villa Kuningatar

Rakennuttaja: Maria Pennanen
Arkkitehtisuunnittelu: Asiakas ja Studio Rosberg, arkkitehti Riinamari Fagerström
Kerrosala: 185 m2
Huoneistoala: 143 m2
Venevajan kerrosala: 20 m2
Tontti: 947 m2

 Teksti Dakota Lavento. 3D-kuvat Spiral One, Juha Nilsen


Talo kuin kuningatar

Startup-sijoittaja Maria Pennasen perheelleen suunnittelema, Loviisan asuntomessuille kohoava Jämerä kivitalo on kelpaisi kuninkaallisillekin

Kun aktiivinen startup-neuvonantaja ja yksityissijoittaja Maria Pennanen etsi miehensä kanssa kolmihenkiselle perheelle sopivaa asuinpaikkaa Suomesta, sen sijainnilla ei lopultakaan ollut suuremmin väliä. 

– Teemme paljon etätyötä, Maria Pennanen sanoo.

Loviisa on sopivan kokoinen kaupunki, lähellä Helsinkiä ja kaksikielinen. Vuoden 2023 asuntomessualueella oli tarjolla harvinaisia merenrantatontteja.

Loviisan Asuntomessut avautuvat yleisölle 7. heinäkuuta ja siihen mennessä jokaisen messurakentajan on saatava urakkansa valmiiksi. Marian mukaan se onkin asuntomessuille rakentamisen hyvä puoli. Kaikki alueen rakennukset ovat yhtä aikaa valmiita. Työmaa-alueella ei aikanaan tarvitse asua. 

Elokuussa 2023 Villa Kuningattareen muuttavat Marian, hänen miehensä ja poikansa lisäksi myös italianvinttikoira Peikko. 

Tontti meren rannalla

Marian perheen tontti sijaitsee rannassa. Nimensä Villa Kuningatar on saanut Kuningattarenrannan asuinalueelta, jossa Asuntomessut pidetään.  

Alun perin Maria suunnitteli yhden tason hirsitaloratkaisusta, koska asuntomessujen materiaaleissa painotettiin puutaloasumista. Rinnetontille se ei ollut toimiva ratkaisu. Toisaalta Marian mies halusi alusta asti kivitalon, joten lopulta sopiva tontille sopiva kompromissi löytyi.

Villa Kuningatar onkin jykevä, kaksikerroksinen, palamattomasta, ympäristöystävällisestä ja puhtaasta M1-luokan bauroc kevytbetonista rakennettava Jämerä kivitalo. 

Itse talon perheelleen suunnitellut Maria sanookin, että lopulliseen pohjaratkaisuun yksiaineinen kiviratkaisu sopii hirsivaihtoehtoa paremmin.

Perheelle oli tärkeintä saada hyödynnettyä kaunis merinäköala ja luonnonvalo mahdollisimman tehokkaasti.

– Halusimme maksimoida yhteiset tilat. Makuuhuoneiden koolla ei ollut niin väliä, kunhan niistä näkee suoraan merelle, Maria tähdentää.

Maria suunnitteli yläkertaan kaksi makuuhuonetta ja kummallekin oman kylpyhuoneen.  Makuuhuoneista pääsee suoraan parvekkeelle. Lähes koko seinän korkuiset ikkunapinnat antavat merelle.

Yhteiset tilat sijaitsevat avarassa alakerrassa. Sieltä löytyvät keittiö-olohuone, tv-huone/vierashuone, sauna pukuhuoneineen ja vierasvessa, varasto sekä kodinhoitohuone. Kerrosta kiertää laaja katettu terassialue, jonne on käynti niin oleskelutiloista kuin saunastakin. 

Talon eteen tulee uima-allas ja rantaan sijoittuu noin 20:n neliön kokoinen venevaja sekä laituri.

Asiantuntevaa palvelua

Maria Pennanen keskusteli talotoimittajaa valitessaan useammankin kivitalovalmistajan kanssa, mutta päätyi Jämerä Kivitalot Oy:öön erityisesti myyntipäällikkö Heikki Piriseltä saamansa asiantuntevan ja hyvän palvelun vuoksi.

– Jämerän kanssa kaikki toimi, saimme hyvää palautetta ajatuksillemme. Suunnitelmamme sopi myös Jämerälle hyvin.

Jämerä Kivitalot Oy rakentaa Loviisan kohteet runkovalmiiksi. Vastaavana mestarina kummassakin Jämerän kohteessa Loviisassa toimii kokenut, itsekin Tuusulan Asuntomessuille rakentanut Kari Luoma

Heikki Pirinen sanoo, että kohteena Villa Kuningatar on hyvin mielenkiintoinen, sillä luonnollisessa rinteessä sijaitseva tontti edellyttää esimerkiksi paljon tukimuurirakenteita.

–Kohteen toteuttamisessa päästiin hyvin liikkeelle, sillä asiakas suunnitteli Villa Kuningattaren pitkälti itse. Hänellä oli vahva visio ja varmat käsitykset, siitä mitä perhe tarvitsee ja haluaa.

Suunnittelussa Maria Pennasta auttoi yksilöllisiä Jämerä -kivitaloja suunnittelevan Studio Rosbergin suunnittelija, arkkitehti Riinamari Fagerström


 
 
x