Sisältöön »
Jämerä MoveIn -uudiskohteet
 
 
jamera-kivitalo-6232729582.jpg
 

Mitä kivitalo maksaa?

Kivitalo on arvotalo, johon investointi on kestävä. Uniikki kivitalo suunnitellaan tonttiin, asumistarpeeseen ja budjettiin sopivaksi 

Voit haarukoida talotoiveidesi­ vaikutusta­ rakennus­kustan­nuksiin Jämerän suositulla kivitalolaskimella. Laskuri on ollut käytössä jo vuosia ja sillä on laskettu yli 12000 erillistä laskelmaa. Laskimeen on valittu merkittävimmät kustannuksiin vaikuttavat muuttujat parhaan näkemyksemme mukaan. Laskin ottaa huomioon kaikki rakentamisen kustannukset, eli:

Laskin soveltuu parhaiten talon suunnitteluvaiheeseen, kun pohditaan erilaisten ratkaisujen ja vaihtoehtojen suhteellisia kustannusvaikutuksia. Valmiiden suunnitelmien kustannusarviota kannattaa tiedustella Jämerän myynnin kautta.

JÄMERÄN KIVITALOLASKURI

Laskurissa on tietyt oletusarvot valmiina ja voit muuttaa niitä haluamallasi tavalla. Muuttaessasi jotain valintakohtaa laskurissa saat näkyviin valintojesi mukaisen kokonaiskustannusarvion euroina (alv 24%) kun painat "Laske" -painiketta sivun alareunassa. Alareunan laatikko vaihtaa väriä vihreästä punaiseen kustannuksen noustessa suhteessa edelliseen valintaasi ja päinvastoin.

Huomaathan että laskurin luoma kokonaiskustannusarvio on ohjeellinen ja se annetaan sitoumuksetta (arvio ei ole tarjous). Laskurin hinnat on päivitetty vastaamaan vuoden 2023 toteutustasoa.

 

Kokonaiskustannusarvio = Laske »

Hankkeen toteutus

Aputöitä ovat mm. lapiotyöt, valmistelevat työt, tekniikan läpiviennit ja roilotukset yms.

Rakennuspaikka

Paljon louhintaa tai yli 12m paalutusta, isoja korkeuseroja tms.

Rakennuksen muoto ja koko

kem² = rakennusoikeudellinen käsite: rakennuksen kerrosten yhteenlaskettu pinta-ala. Kerrosalaan lasketaan kerrosten pinta-alat ulkoseinien ulkopintaan asti. Jos ulkoseinän paksuus on yli 250 mm, katsotaan ylimenevä osa sallituksi rakennusoikeuden ylitykseksi.
kem²
huoneistoala on noin 121.5 htm²
Perusmuoto

Kerrosluku


%-osuus alemman kerroksen alasta
Kellari

Paritalo/townhouse

kem²
%-osuus ulkoseinien pinta-alasta. Normaali 20%

Rakenteet

Perustukset


Alapohja

Yläpohja

Tekniikka ja varustetaso

Lisärakenteet ja muut kustannuksiin vaikuttavat asiat info »

kem² = Kerrosala rakennusoikeudellisena käsitteenä on rakennuksen kerrosten yhteenlaskettu pinta-ala. Kerrosalaan lasketaan yleensä kunkin kerroksen pinta-ala aina ulkoseinien ulkopintaan asti. Jos ulkoseinän paksuus on yli 250 mm, ylimenevä osa katsotaan sallituksi rakennusoikeuden ylitykseksi.
kem²
kem²
kem²
kem²
kem²
laskuri laskee aina 10m² terassia tai parveketta taloon.
kem²
kem²
Laskija voi itse määrittää summan.

Laske

 

Jämerän runkovalmiin talotoimituksen keskimääräinen hinta

Rakennuskustannusten ennakointi edellyttävää rakennesuunnittelun, materiaalitoimitusten ja runkoasennuksen ammattitaitoista yhteensovittamista. Tässä omakotirakentaja onnistuu parhaiten tilaamalla talonsa runkomateriaalit ja runkoasennuksen yhdeltä toimijalta kiinteällä hinnalla.

Jämerän rakennejärjestelmälle edullisin talon pohjaratkaisu on suorakaiteen muotoinen, jossa on huomioitu kiviyläpohjan vaatimat kantavat linjat. Monimuotoinen pohjaratkaisu, haastavat perustusolosuhteet ja mm. isot ikkunat ja liukulasiovet kasvattavat luonnollisesti kustannuksia. 

Runkovalmiin talotoimituksen keskimääräinen hinta

Jämerän Runkovalmiin talotoimituksen keskimääräinen hinta €/Kem2(suunnittelu, rungon materiaalit ja asennus) rakennuksen kerrosluvun mukaan. Rakennuttajavetoista toteutusta, rungon ulkopuolisia rakenteita (katoksia, terasseja) ei ole huomioitu. 

 
 
x