Sisältöön »

Asutko Jämerässä, tervetuloa Originaalien joukkoon! Kerro meille Jämerästäsi »

 
Kivitalolaskin
 
 
 

Tervetuloa Kivitalolaskimeen

Olemme kehittäneet sinulle kivitalolaskimen, joka soveltuu erityisesti:

- tehokkaasti suunniteltavan kivitalon rakennuttamiskustannusten arviointiin ennen suunnittelun aloittamista
- erilaisten valintojen kustannusvaikutusten hahmottamiseen
- oman unelmakodin suunnittelun lähtökohtien määrittelyyn

Laskinta kehitetään jatkuvasti perustuen markkinoilla tapahtuvaan hintojen muutokseen, sekä saatuun palautteeseen toteutuneista kustannuksista. Laskimeen on valittu merkittävimmät kustannuksiin vaikuttavat muuttujat parhaan asiantuntemuksemme mukaan. Huomaathan, että laskin ottaa huomioon kaikki rakentamisen kustannukset työsuoritteineen ja materiaaleineen, ei vain pelkkää talotoimituksen kustannusta.

 

Kun olet saanut laskelman valmiiksi ja se sopii budjettiisi, sinun kannattaa tutustua Kivikoti -palveluumme, missä kokenut arkkitehti suunnittelee talon toiveittesi mukaan. Tiesithän, että arkkitehtisuunnittelu määrittelee yli 80% kaikista kivitalon rakentamisen kustannuksista riippumatta siitä millä kivirunkorakenteella talon toteutat. Oman työn osuuden ja kilpailuttamisen vaikutus kustannuksiin on alle 20%, eikä sitä kannata yliarvioida.

Suunnittelussa päätetään 80% rakentamisen kustannuksista

 Kivikoti -palvelulla rakentamisen kustannukset hallintaan!

Kivitalolaskimen käyttöohje


KIVITALOLASKIN

Laskimen hinnat päivitetty 14.6.2024: Valintamahdollisuuksia lisätty ja muutettu kerrosalan (kem2) määritys kokonaisalaksi (brm2)

 

Laske »

Hankkeen toteutus

Aputöitä ovat mm. lapiotyöt, valmistelevat työt, tekniikan läpiviennit ja roilotukset yms.

Rakennuspaikka

Paljon louhintaa tai yli 12m paalutusta, isoja korkeuseroja tms.

Rakennuksen muoto ja koko

brm² = Kokonaisala (bruttoala brm2) tarkoittaa rakennuksen kaikkien kerrosten yhteenlaskettua ulkoseinien ulkopintojen mukaan laskettua pinta-alaa. Jos ulkoseinän paksuus on yli 250 mm, katsotaan ylimenevä osa sallituksi rakennusoikeuden ylitykseksi.
brm²
huoneala-arvio 126.0 htm²
Perusmuoto


Kerrosluku (maanpinnan yläpuolinen osuus)


%-osuus alemman kerroksen alasta. Jos haluat lisätä 'vajaan kerroksen', eli ylimmän kerroksen taloosi pienempänä kuin alemmat kerrokset, valitse tähän tuon kerroksen %-osuus alemman kerroksen pinta-alasta. Tässä laskurissa tuo osuus voi olla maksimissaan 50%.
Kellari info »

Paritalo/townhouse

brm²
Valitse tähän haluamasi ikkuna- ja oviaukkojen osuus ulkoseinän pinta-alasta. Normaalisti kivitaloissa tämä on 20%.

Rakenteet

Perustukset


Alapohja

Yläpohja

Tekniikka ja varustetaso

Lisätilat ja rakenteet, sekä muut kustannuksiin vaikuttavat asiat info »

brm² = Kokonaisala (bruttoala brm2) tarkoittaa rakennuksen kaikkien kerrosten yhteenlaskettua ulkoseinien ulkopintojen mukaan laskettua pinta-alaa. Jos ulkoseinän paksuus on yli 250 mm, katsotaan ylimenevä osa sallituksi rakennusoikeuden ylitykseksi.
Jos esimerkiksi haluat taloosi kellarin, jossa ei ole asuintiloiksi laskettavia huoneita (esim. varasto), merkkaa tähän tuon tilan osuus.
brm²
Jos haluat päärakennuksen alle tai siihen kytkettynä olevan autotallin, merkkaa tähän autotallin kokonaisala, mikä lisätään päärakennuksen kokonaisalaan.
brm²
brm²
brm²
brm²
Laskuri laskee oletuksena, että talossa on aina 10 brm² joko terassia tai parveketta. Jos haluamasi määrä ylittää tämän, lisää ylitystä vastaava pinta-ala (brm²) tähän.
Merkkaa tähän lasipinta-ala, eli kuinka paljon lasitettua pintaa (terassilasia tai kaidetta) on. Esimerkiksi 10m² suuruisessa, kahdelta sivulta lasitetussa terassissa on lasipinta-alaa n. 20m².
Laskija voi itse määrittää summan.

Laske

 


Anna palautetta laskurista

Kuulisimme miellämme palautetta laskurin käyttökokemuksestasi, jotta voimme kehittää laskuria edelleen kivitalorakentajia paremmin palvelevaksi. Kyselymme on luottamuksellinen ja vastauksia käytämme ainoastaan kivitalolaskurimme kehittämiseen:

 Anna palautetta


 
 
 
x