Sisältöön »
Jämerä MoveIn -uudiskohteet
 
 
villahavet-08.jpg
 

Mitä laadukas arkkitehtisuunnittelu maksaa?

Yleisesti ottaen yksilöllisen, kivirakenteisen talon luonnossuunnittelun kustannus on 3000 eurosta ylöspäin , mutta se voi olla jopa 20000 euroa riippuen arkkitehdin kokemuksesta, suunnittelun sisällöstä ja kohteen haastavuudesta. Rakennuslupaan tarvittavien pääpiirustusten tekeminen kustantaa noin saman verran kuin luonnossuunnittelukin. Pääsuunnitteluvastuiden ottamisen kustannus on arkkitehdeilla 1500 eurosta ylöspäin. Voidaan karkeasti arvioida, että ennen rakennuslupavaihetta suunnittelukustannukset ovat keskimääriin 8-10t€. Tämän lisäksi tulee hankkia rakennesuunnitelmat, tekniset suunnitelmat, kalustesuunnitelmat, pihasuunnitelmat jne. Yksilöllisessä talossa suunnittelun osuus kustannuksista onkin helposti 20-25t€ ja siitä ylöspäin kohteesta riippuen.

Lähetämällä lähtötiedot hakkeestasi alla olevasta linkistä saat tarjouksen talosi luonnossuunnittelun omavastuusta ja erittelyn sen sisällöstä. Luonnossuunnittelun hinta sisältyy Jämerän runkovalmiiseen talotoimitukseen, joten jos tilaat Jämerältä toimituksen, suunnittelusta ei lähetetä erillistä laskua

 
 

Kaikki alkaa luonnoksista. Jämerän luonnossuunnitteluprosessi etenee seuraavasti:

Suunnittelu käynnistyy suunnittelusopimuksesta, jonka voit tehdä lähimmän Jämerä- myyjäsi luona. Sen jälkeen myyjä tekee kanssasi alkukartoituksen. Alkukartoituksessa käydään kattavasti läpi toiveenne, tontin erityispiirteet ja käytettävissä oleva rakennusbudjetti. Samassa yhteydessä katselmoidaan mahdolliset omat piirustuksesi. Kartoituksen pohjalta etsimme teille parhaiten sopivan arkkitehdin tekemään suunnitelmat talostasi. Arkkitehti laskuttaa työstään Jämerää.

Suunnittelun lopputuloksena saat talostasi kolmiulotteiden mallinnuksen, josta hahmotat helposti, miltä kotisi tai huvilasi tulee tontillasi näyttämään.

Tuo omat ideasi ensimmäiseen suunnittelutapaamiseen

Makuja on monia – niin myös Jämerä-koteja. Oma koti tai lomakoti rakennetaan henkilökohtaisten tarpeiden ja toiveiden pohjalta ja siten, että se sopii ympäröivään maisemaan. Suunnittelupalaveria varten voit kerätä jo valmiiksi:

Tutustu ideagalleriassa toteuttamiimme koteihin ja ota talteen parhaat ideat vaikkapa Pinterestin avulla!

Sovi tapaaminen yhteistyöarkkitehtimme kanssa

Voit helpoiten edetä suunnittelussa varaamalla kauttamme ajan maksuttomaan, Jämerän yhteistyöarkkitehdin ensitapaamiseen (noin 2 tuntia), jossa voit keskustella haluamastasi aiheesta, esimerkiksi tontin kaavamääräysten tulkinnasta tai unelmatalosi luonnoksista. Tapaaminen on teamsissa tai Jämerän toimistolla. Varaa aika >

Kivitalon rakennuskustannuksia voit haarukoida Jämerän kivitalolaskimella

 
 
x