Sisältöön »
Kivitalolaskin
 
 
 

Laske »

Hankkeen toteutus

Aputöitä ovat mm. lapiotyöt, valmistelevat työt, tekniikan läpiviennit ja roilotukset yms.

Rakennuspaikka

Paljon louhintaa tai yli 12m paalutusta, isoja korkeuseroja tms.

Rakennuksen muoto ja koko

kem² = rakennusoikeudellinen käsite: rakennuksen kerrosten yhteenlaskettu pinta-ala. Kerrosalaan lasketaan kerrosten pinta-alat ulkoseinien ulkopintaan asti. Jos ulkoseinän paksuus on yli 250 mm, katsotaan ylimenevä osa sallituksi rakennusoikeuden ylitykseksi.
kem²
huoneistoala on noin 121.5 htm²
Perusmuoto

Kerrosluku


%-osuus alemman kerroksen alasta. Jos haluat lisätä 'vajaan kerroksen', eli ylimmän kerroksen taloosi pienempänä kuin alemmat kerrokset, valitse tähän tuon kerroksen %-osuus alemman kerroksen pinta-alasta. Tässä laskurissa tuo osuus voi olla maksimissaan 50%.
Kellari info »

Paritalo/townhouse

kem²
Valitse tähän haluamasi ikkuna- ja oviaukkojen osuus ulkoseinän pinta-alasta. Normaalisti kivitaloissa tämä on 20%.

Rakenteet

Perustukset


Alapohja

Yläpohja

Tekniikka ja varustetaso

Lisärakenteet ja muut kustannuksiin vaikuttavat asiat info »

kem² = Kerrosala rakennusoikeudellisena käsitteenä on rakennuksen kerrosten yhteenlaskettu pinta-ala. Kerrosalaan lasketaan yleensä kunkin kerroksen pinta-ala aina ulkoseinien ulkopintaan asti. Jos ulkoseinän paksuus on yli 250 mm, ylimenevä osa katsotaan sallituksi rakennusoikeuden ylitykseksi.
Jos esimerkiksi haluat taloosi kellarin, jossa ei ole asuintiloiksi laskettavia huoneita (esim. varasto), merkkaa tähän tuon tilan osuus rakennuksen kokonaispinta-alasta (kem²).
kem²
Jos olet laskenut talosi kokonaispinta-alaan (kem²) mukaan autotallin, joka on joko talon alla kellarissa tai taloon suoraan kytkettynä, ilmoita sen tilan osuus tähän.
kem²
kem²
kem²
kem²
Laskuri laskee oletuksena, että talossa on aina 10 kem² joko terassia tai parveketta. Jos haluamasi määrä ylittää tämän, lisää ylitystä vastaava pinta-ala (kem²) tähän.
Merkkaa tähän lasipinta-ala, eli kuinka paljon lasitettua pintaa (terassilasia tai kaidetta) on. Esimerkiksi 10m² suuruisessa, kahdelta sivulta lasitetussa terassissa on lasipinta-alaa n. 20m².
Laskija voi itse määrittää summan.

Laske

 
 
x