Sisältöön »
 
 

 

rakennussuunnittelu

 LUONNOSSUUNNITELMAT

Arkkitehdin tekemä yksilöllinen luonnossuunnittelu kuuluu halutessasi Jämerän talotoimitukseen ja tällöin Jämerällä on mahdollisuus huolehtia myös siitä,­ että­ ­suunnittelu tehdään­ asiakkaan budjetin mukaan. Jämerän oma rakennesuunnittelu-­ ja ­kustannuslaskentahenkilöstö tukee Jämerä myyjäsi kanssa arkkitehtia luonnossuunnitelmien laatimisessa ­ ja siksi talon rakentamisen kokonais­kustannukset pystytään hahmottamaan jo luonnossuunnitteluvaiheessa melko laadukkaasti, eikä turhia yllätyksiä synny.­ 

Tulevia rakentamisen kustannuksia on helppo haarukoida ennen suunnittelua käyttämällä Jämerän kivitalolaskuria

Luonnossuunnitelmat ovat tarkat ja laadukkaat suunnitelmakuvat talosta ja ne toimivat lähtökohtana tulevalle rakennuslupasuunnitelmien laatimiselle.  

Jämerä luonnossuunnittelun sisältö: 
asemapiirustus 1:500
pohjapiirustukset 1:100
 leikkauspiirustukset 1:100
 julkisivupiirustukset 1:100
Kuvat toimitetaan pdf-muodossa.

Kysy lisää Jämerä luonnossuunnittelusta omalta Jämerä myyjältäsi tai täytä suunnittelun alkukartoitus, mitä kautta myyjäsi ottaa sinuun yhteyttä suunnittelun käynnistämiseksi

 PÄÄPIIRUSTUKSET ja selvitykset

Luonnossuunnitelmien pohjalta laaditut tarkat pääpiirustukset, energiaselvitys ja -todistus sekä hiilijalanjälkilaskelma kuuluvat halutessasi Jämerän runkovalmiiseen talotoimitukseen. Tarvitset niitä hakeaksesi rakennuslupaa. Jämerän runkovalmiiseen toimitukseen sisältyy myös vaadittavat rakennesuunnitelmat ja nimeämme myös rakennusluvassa vaadittavan vastaavan rakennesuunnittelijan. 

Energiatodistukseemme kuuluu talossa tehtävä ilmantiiveysmittaus siinä vaiheessa kun sisätyöt ovat valmiit. Mittauksen pohjalta laadimme talolle energiatodistuksen, mikä vaaditaan taloon muuttoluvan saamiseksi viranomaisten toimesta.

 Talon luonnokset suunnitellut arkkitehti toimii usein myös talon pääsuunnittelijana. Pääsuunnittelija huolehtii ­kaikkien rakentamisessa ­tarvittavien suunnitelmien yhteensopivuudesta ja laadukkaasta toteutuksesta, sekä itse rakennusluvan hakemisesta. Erillinen sopimus pääsuunnittelusta on mahdollista tehdä suoraan arkkitehdin kanssa jo heti­ suunnittelun alussa, mitä suosittelemmekin, sillä siinä vaiheessa pääsuunnittelijasta on eniten hyötyä hankkeellesi. 

Ohjeita arkkitehtisuunnitteluun voi ladata täältä >

 

Tee suunnittelun alkukartoitus

 

Arkkitehtien suunnitteluvinkkejä

 
 

virve42129172883.jpg

Arkkitehti Virve Rosberg

paivi5714739518.jpg

Arkkitehti Päivi Merelä

townhouse2103205454.jpg

Arkkitehti Kirsi Lehtonen

eero-61094888317.jpg

Arkkitehti Safa Eero Korhonen

anne.jpg

Arkkitehti Anne fagerholm

olli-jokinen-12063143382.jpg

Arkkitehti Olli Jokinen

kari-parikka11865906858.jpg

Arkkitehti Kari Parikka

 

suunnittelupohjat arkkitehdeille
>>