Sisältöön »
 
 

Aikaa kestävää arkkitehtuuria

Kevytbetonista voi suunnitella ja toteuttaa mitä mielikuvituksellisempia ja hurjempia luomuksia tai vaikka romanttista huvila-arkkitehtuuria, mutta luontevimmin se kääntyy selkeään, rauhalliseen, puhdaslinjaiseen muotokieleen. Jämerän arkkitehtisuunnittelussa voit luottaa siihen, että talosi rakenteet toimivat ja sen ulkonäkö kestää aikaa ja näyttää hyvältä vielä vuosienkin jälkeen.

Luonnossuunnittelusopimus

Jämerä kivitaloja suunnittelevat arkkitehdit toimivat itsenäisinä yrittäjinä. Voit tehdä Jämerän kautta heidän suunnittelupalveluistaan  luonnossuunnittelusopimuksen. Jämerä maksaa luonnossuunnittelun arkkitehdille ja sen kustannus sisältyy Jämerältä saamaasi talotoimitustarjoukseen. Sinun ei siis tarvitse maksaa siitä erikseen tai sitoa siihen kustannuksia ennen kuin tiedät minkälaista taloa olet rakentamassa. Arkkitehdilla on jatkuvasti käytössään Jämerän tarjouslaskenta- ja rakennesuunnittelupalvelut, jolloin pystymme varmistamaan että talon rakentamiskustannus ei "karkaa käsistä"

Koska Jämerä on pienelementtirakenteinen kivitalo, elementtijärjestelmään suunnitellun talon voi toteuttaa helposti kaikilla markkinoilla olevilla harkkojärjestelmillä. Näin ollen voit huoletta suunnitteluttaa talon Jämerän kanssa ja halutessasi tarkistaa toimituksen hinnan muilla kivitalotoimijoilla. Näin pystyt varmistamaan lopullisen päätöksesi talosi runkotoimittajasta.   

Voit myös suunnitteluttaa talosi suoraan haluamallasi arkkitehdilla ja pyytää meiltä  tarjouksen talotoimituksesta oman saamillasi piirustuksilla. Tällöin tulee kuitenkin varautua siihen, että suunnitelmat eivät ole välttämättä elementtijärjestelmäämme täysin optimaaliset ja niihin saattaa olla tarpeen tehdä joitain muutoksia. Ammattitaitoinen rakennesuunnittelumme auttaa sinua ja arkkitehtiasi tarvittavien muutosten tekemisessä mielellään.

aloita suunnittelu


ARKKITEHTISUUNNITTELU määrittää mitä kivitalo maksaa

Jämerä kivitalo suunnitellaan aina  rakentajan toiveiden ja budjetin mukaan. Heti alussa kannattaa esimerkiksi päättää tuleeko taloon paloturvallinen kiviyläpohja, vai puinen yläpohja. Kiviyläpohja pitää huomioida suunnittelussa alusta asti, jotta talo ja sen kantavat linjat voidaan rakenteellisesti toteuttaa ilman suuria lisäkustannuksia.

Keräämme jatkuvasti tietoa yksilöllisten talojen rakennuskustannuksista ja pystymme laatimaan sinulle laadukkaan kustannusarvion rakennushankkeen toteutuksen arviointiin, tai vaikkapa lainaneuvottelujen tueksi. Näin saat varmuuden budjettisi riittävyydestä ja tarvittaessa voit tehdä korjaavat toimenpiteet heti alussa arkkitehtisuunnitelmiin, jotka määritelevät suuremmaksi osaksi mitä talosi tulee maksamaan. Tiesithän, että kilpailuttamalla pystyt vaikuttamaan jo laadittujen suunnitelmien aiheuttamiin kustannuksiin maksimissaan 10%.

Kun arkkitehtisuunnittelu on valmis ja rakennuslupa saatu, on vaikutusmahdollisuus rakentamisen kustannuksiin esim. talotoimitusta kilpailuttamalla enää maksimissaan 10%.

 
 

Arkkitehtien ajatuksia omakotitalon suunnittelusta

 

PÄÄKAUPUNKISEUTU, UUSIMAA

EERO KORHONEN, ARKKITEHTI SAFA

"Talo suunnitellaan täyttämään tilaajan tarpeet ja toiveet. Se onnistuu vain asettumalla tilaajan asemaan, ymmärtämällä hänen elämäntilanteensa ja kuulemalla hänen toiveensa."

Arkkitehtitoimisto Eero Korhonen Oy
Leikosaarentie 11, 00980 Helsinki
puh. 050 520 3130
toimisto @ arkkitehtikorhonen.fi
www.arkkitehtikorhonen.fi

»


PÄÄKAUPUNKISEUTU, UUSIMAA, VARSINAIS-SUOMI 

ANNE FAGERHOLM, RAKENNUSARKKITEHTI

Tallivaatteet tuoksuvat hevoselle ja kiekkokamat vievät paljon tilaa, joten toimivat kodinhoitotilat ovat omakotirakentajan toivelistan kärkipäässä

Arkkitehtuuritoimisto Anfa
Fallåker 1, 02740 Espoo / Reimari 1, 10660 Tammisaari
puh. 0400 988 361
anfa @ surfnet.fi
www.anfa.fi

»


PÄÄKAUPUNKISEUTU, UUSIMAA

PÄIVI MERELÄ, RAKENNUSARKKITEHTI

"Arkkitehti ei kysele ensitapaamisella budjettia uteliaisuuttaan. Budjetti nimittäin määrittää raamit koko talohankkeelle."

Arkkimer Oy
Kanttiinitie 1 F, 02680 Espoo
puh. 050 303 6795
paivi.merela @ arkkimer.com
www.arkkimer.com

»


PÄÄKAUPUNKISEUTU, UUSIMAA

OLLI JOKINEN, ARKKITEHTI

"Se, miten hyvin talon arkkitehtuuri kestää aika, on suunnittelijan taidoista­ kiinni. Tosin kivi­rakenteesta ­oikeastaan väki­sin­­kin­ tukee­ klassista arkkitehtuuria"

Olli Jokinen, arkkitehti
puh. 0400 137 626
olli.jokinen @ sci.fi

»


PIRKANMAA, PÄÄKAUPUNKISEUTU, POHJANMAA

VIRVE ROSBERG, RAKENNUSARKKITEHTI

"Hetken hiljaisena luonnoksia katseltuaan asiakkaat saattavat sanoa, ettei talo näytäkään sellaiselta, kun he olivat kuvitelleet, vaan paljon paremmalta."

Studio Rosberg
Kuninkaankatu 20, 33200 Tampere
puh. 040 5944 544
virve.rosberg @ studiorosberg.fi
www.studiorosberg.fi

»


PIRKANMAA, PÄÄKAUPUNKISEUTU, POHJANMAA

KIRSI LEHTONEN, RAKENNUSARKKITEHTI

"Keskieurooppalaisista kaupungeista tutut townhouse­talot sopivat hyvin suomalaiseenkin taajamakulttuuriin."

Arkkitehtitoimisto Arte
Kirsi Lehtonen, Arch. Dipl.-Ing
Puh. 050 5909 591
Tampere
arkkitehtitoimistoarte @ gmail.com

»


Päijät-Häme

Kari O. Parikka, RAKENNUSARKKITEHTI

"Hinta ei aina määrittele lopputulosta ja kauniin ei tarvitse olla kallista."

Arkkitehtuuritoimisto Kari O. Parikka
Ajokatu 81, 15500 Lahti

puh. 0500 352 997, toimisto @ kivikulma.fi 
www.kivikulma.fi/arkkitehtisuunnittelu

»


 

suunnittelupohjat arkkitehdeille
>>