Sisältöön »
 
 

 

arkkitehtisuunnittelupalvelu

Arkkitehdin tekemä yksilöllinen luonnossuunnittelu kuuluu halutessasi Jämerän talotoimitukseen. Jämerän oma rakennesuunnittelu-­ ja ­kustannuslaskentahenkilöstö tukee arkkitehtia luonnossuunnitelmien laatimisessa ­ja siksi talon rakentamisen kokonais­kustannukset pystytään hahmottamaan jo luonnossuunnitteluvaiheessa melko laadukkaasti, eikä turhia yllätyksiä synny. Rakentamisen kustannuksia voi myös itse  haarukoida ennen suunnitteluun ryhtymistä Jämerän kivitalolaskurilla.

Tee suunnittelun alkukartoitus


JÄMERÄ LUONNOSSUUNNITTELUN SISÄLTÖ

Luonnossuunnitelmat ovat tarkat ja laadukkaat suunnitelmakuvat talosta ja ne toimivat lähtökohtana tulevalle rakennuslupasuunnitelmien laatimiselle. Luonnosuunnitteluun sisältyy:  
asemapiirustus 1:500
pohjapiirustukset 1:100
 leikkauspiirustukset 1:100
 julkisivupiirustukset 1:100
Kuvat toimitetaan pdf-muodossa


 PÄÄPIIRUSTUKSET ja selvitykset

Luonnossuunnitelmien pohjalta laaditut tarkat pääpiirustukset, energiaselvitys ja -todistus sekä hiilijalanjälkilaskelma kuuluvat halutessasi Jämerän runkovalmiiseen talotoimitukseen. Tarvitset niitä hakeaksesi rakennuslupaa. Jämerän runkovalmiiseen toimitukseen sisältyy myös vaadittavat rakennesuunnitelmat ja nimeämme myös rakennusluvassa vaadittavan vastaavan rakennesuunnittelijan. 

Energiatodistukseemme kuuluu talossa tehtävä ilmantiiveysmittaus siinä vaiheessa kun sisätyöt ovat valmiit. Mittauksen pohjalta laadimme talolle energiatodistuksen, mikä vaaditaan taloon muuttoluvan saamiseksi viranomaisten toimesta.

 Talon luonnokset suunnitellut arkkitehti toimii usein myös talon pääsuunnittelijana. Pääsuunnittelija huolehtii ­kaikkien rakentamisessa ­tarvittavien suunnitelmien yhteensopivuudesta ja laadukkaasta toteutuksesta, sekä itse rakennusluvan hakemisesta. Erillinen sopimus pääsuunnittelusta on mahdollista tehdä suoraan arkkitehdin kanssa jo heti­ suunnittelun alussa, mitä suosittelemmekin, sillä siinä vaiheessa pääsuunnittelijasta on eniten hyötyä hankkeellesi. 

Ohjeita arkkitehti-suunnitteluun

 

Arkkitehtien suunnitteluvinkkejä

 
 

virve42129172883.jpg

Arkkitehti Virve Rosberg

paivi5714739518.jpg

Arkkitehti Päivi Merelä

townhouse2103205454.jpg

Arkkitehti Kirsi Lehtonen

eero-61094888317.jpg

Arkkitehti Safa Eero Korhonen

anne.jpg

Arkkitehti Anne fagerholm

olli-jokinen-12063143382.jpg

Arkkitehti Olli Jokinen

kari-parikka11865906858.jpg

Arkkitehti Kari Parikka

 

suunnittelupohjat arkkitehdeille
>>