Sisältöön »

Asutko Jämerässä, tervetuloa Originaalien joukkoon! Kerro meille Jämerästäsi »

 
Kivitalolaskin
 
 
 

Yli kahteenkymmeneen vuoteen mahtuu monia toteutuneita talounelmia

Unelmatapaamisia

Yli kaksikymmentä vuotta pientaloja suunnitelleen arkkitehdin työpöydällä ovat viivähtäneet lukuisten ihmisten unelmat. Ensitapaamiset, ”unelmatapaamiset”, ovat aina olleet työn suola, sillä innostuneiden ihmisten kuunteleminen laittaa myös oman luovuuden liikkeelle. Tuossa hetkessä pääsee parhaiten kiinni siihen mitä tavoitellaan. Viranomaismääräykset ja muut reunaehdot ovat arkkitehdin mielessä, mutta niitä pohditaan vasta ensitapaamisen jälkeen. On arkkitehdin ammattitaitoa suunnitella näistä lähtökohdista talo tulevien asukkaidensa tarpeisiin.

Tilaa harrastusvälineille

Alkuaikaan verrattuna nykyiset rakentajat tietävät selkeämmin mitä kodiltaan haluavat. Perheissä harrastetaan laajasti eri lajeja, joten kotiin tarvitaan paljon säilytys- ja varastotilaa sekä harrastetiloja. Tallivaatteet tuoksuvat hevoselle ja kiekkokamat vievät paljon tilaa,­ joten toimivat kodinhoitotilat ovat omakotirakentajan toivelistan kärkipäässä.

Olohuone, ruokailutila ja keittiö ovat kivitaloraken­tajilla olleet jo pitkään suurta yhtenäistä tilaa isoilla ikkunoilla. Keittiöt ovat muuttuneet osaksi tämän oleskelutilan sisustusta ja keittiöiden kehitys onkin ottanut suuren harppauksen viime vuosina, mikä on helpottanut näiden tilojen suunnittelua.

Myös sauna- ja kylpytilat lasiseinineen, valaistuksineen, erilaisin lattiakaivo- ja suihkuvaihtoehdoin ovat muuttaneet pesutiloja spa-tyylisiksi.

Sisääntulokin on lähes aina avaraa tilaa ja näyttävä portaikko sijoitetaan usein samaan tilaan - sisustuselementti tavallaan sekin.

Helppo varmistua tilojen toimivuudesta

Asiakkaiden toivomat korkeat, avoimet tilat ja viistot ­sisäkattopinnat on aina ollut helppo toteuttaa Jämerän rakenteilla. Nykysuunnittelussa asiakkaat näkevät jo ensimmäisistä luonnoksista asti suunnitelmat 3D:nä, niin heidän on helppo varmistua, että kaikki on toiveiden mukaan.


 
 
x