Sisältöön »
Jämerä MoveIn -uudiskohteet
 
 

Usein kysyttyä

 
Miksi eri toimijoiden tarjousten vertailu on niin haastavaa? Minkälaisia piirustuksia tarjouksen saamiseksi pitää olla? Halkeileeko kevytbetoniseinä? Mitä rakennusosia Jämerän toimitukseen kuuluu? Saako Jämerän kautta asennuspalveluita? Usein kuulee, että kivitalo on kallis - miten Jämerä? Kuinka nopeasti kivitalo on muuttovalmis?

Kun mietitään kivitalon rakennusprojektia kokonaisuutena, Jämerän kevytbetonirunko tulee usein nopeiten muuttovalmiiksi verrattaessa muihin kivirunkoratkaisuihin. Tämä ensinnäkin siksi, että Jämerän seinissä ei tarvita betonivaluja. Kaikki aukonylityspalkit ja elementit toimitetaan määrämittaisena, valmiina paikoilleen nostettavaksi. Em. syiden ansiosta seinien rakentaminen on helppo aikatauluttaa ja työ edistyy nopeasti.

Jämerä-talon seiniä muuratessa ei tarvitse asentaa LVIS -tekniikkaa, joten säästytään päällekkäisiltä työvaiheilta ja niiden aikataulutukselta. Jämerä-taloissa asennetaan tekniikka vasta, kun talo on säältä suojassa. Lisäksi erilaiset arkkitehtoniset, tekniikkaan ja valaistukseen liittyvät upotukset, läpiviennit ja muodot on helppo toteuttaa kevytbetonirunkoon käsityökaluilla. Siksi mm. lattia- ja kattorakenteet kannattaa tilata kevytbetonisina.

Jämerällä käytettävät kevytbetonirakenteet ovat myös suhteellisen kuivia, kun ne toimitetaan työmaalle. Mikäli niitä ei päästetä kastumaan rakennusvaiheessa, eli huomioidaan suojaus, on usein mahdollista tehdä sisäpintojen tasoitus jo puolen vuoden sisällä rakentamisen aloituksesta ja muuttaa tämän jälkeen taloon sisään. Meillä usein muutetaan taloon saman vuoden jouluna, kun rakentaminen on aloitettu varhain keväällä. Kelien jälleen salliessa tehdään ulkopuolen rappaukset ja pihatyöt.

Mitä käytännön eroa on Jämerän eri seinävahvuuksilla 400mm ja 500mm? Saako Jämerältä suunnittelupalveluita? Mitä hyötyä on kiviyläpohjasta?
 
 
x