Sisältöön »
 
 

 

TOWNHOUSERAKENTAJAKSI?

Jämerä on suunnitellut ja rakentanut useita townhousetaloja Pirkkalaan ja Tuusulaan. Townhousetaloille olisi enemmänkin kysyntää, mutta rakentamista rajoittaa townhouserakentamiseen kaavoitettujen tonttien vähäisyys. Asumismuoto on Suomessa vielä uusi, vaikka se muualla Euroopassa onkin hyvin yleinen. 

Kartoitamme townhouserakentamisesta kiinnostuneita eri paikkakunnilla ja teemme parhaamme, jotta löytäisimme halutuimmilta paikkakunnilta sopivia tontteja.

Osallistu tästä linkistä kyselyyn, niin 
saat ensimmäisenä tietoa uusista townhousehankkeista.
>>


TOWNHOUSE on yksilöllinen kaupunkipientalo

Townhousetaloja voi kuvailla lyhyesti omakotitaloiksi, jotka rakennetaan vieri viereen omille tonteilleen. Talot suunnitellaan aina tulevien asukkaiden tarpeisiin ja ne sopivat erityisesti luovia ja erilaisia ratkaisuja etsiville asujille.

Townhousetalo tarvitsee hyvän pohjaratkaisun, sillä kapearunkoiset talot ovat sivuseiniltään kiinni naapuritalossa. Ikkunoita taloihin voi sijoittaa vain päätyihin ja kattolappeisiin. Portaiden sijoituksella on myös iso vaikutus tilankäyttöön ja niiden paikka pitää miettiä huolella, jotta hukkaneliöitä vieviltä käytäviltä säästytään. Townhousetaloissa on usein avoimia tiloja ja suuria ikkunapintoja. Taloihin on helppo suunnitella myös suojaisa sisäpiha, johon olohuone avautuu ison ikkunaseinän kautta.

KUSTANNUSTEHOKAASTI RYHMÄRAKENTAMALLA

Townhousetalo on järkevää rakentaa ryhmärakentamishankkeena. Hakkeessa jokaisen talon tuleva asukas toimii rakennuttajana ja tontti on jokaisen oma, esim. hallinnanjakosopimuksen mukaan. Jämerän osuus hankkeessa on talojen suunnittelu jokaisen rakennuttajan kanssa erikseen, suunnittelukokonaisuuden koordinointi ja talojen kivirunkojen rakentaminen perustuksista vesikattoon. Tästä eteenpäin rakennuttajat voivat teettää eri rakennusvaiheet joko yhdessä tai erikseen. Yhdessä kannattaa teettää talojen ulkopuoliset työt, kuten ulkorappaukset ja pellitykset. Myös lämmitysjärjestelmät ja vesi-, viemäri- ja sähkötyöt ovat kokonaisuuksia, joita voi teettää yhdessä. 

Kokemuksemme mukaan yksilöllisen kivirakenteisen townhousetalon rakentaminen maksaa noin 2500 eur/krsm2, joitakin satoja euroja alle tai yli, riippuen maaperästä, talon koosta, kerrosluvusta, talotekniikasta, kalustuksesta ja valituista sisustusmateriaaleista. Arvio koskee talon rakentamisen osuutta. Tontti, maa-/pihatyöt, liittymät ja rakennuttajatehtävien hoito eivät sisälly arviohintaan.

JÄMERÄN RAKENNEJÄRJESTELMÄ SOPII HYVIN TOWNHOUSERAKENTAMISEEN

Jämerä kivitalojen rakennusmateriaali, karkaistu kevytbetoni, on täysin palamaton, mikä lisää turvallisuutta vieri viereen rakennetuissa kaupunkipientaloissa. Kevytbetonituotteet muodostavat  pienelementtijärjestelmän, jolla on helppo rakentaa massiivikivitaloja ahtaille tonteille. Etu on myös materiaalin keveys ja siksi tuotteiden välivarastointi on mahdollista rungon sisäpuolella ja telineillä ja näin kaikki asennukset voidaan tehdä rungon sisäpuolelta.