Sisältöön »
 
 

JÄMERÄN RAKENNEJÄRJESTELMÄ SOPII HYVIN TOWNHOUSERAKENTAMISEEN

Townhousetalo tarvitsee hyvän pohjaratkaisun, sillä rakennuksen runko on usein kapea ja ikkunoita on mahdollisuus sijoittaa vain päätyihin sekä kattolappeisiin. Myös portaiden sijoituksella on iso vaikutus koko talon tilankäyttöön. Kannattaa miettiä huolellisesti niiden paikka, jotta hukkaneliöitä vieviltä käytäviltä säästyttäisiin. Townhousetalot suunnitellaan usein loft-tyylisiksi: avoimia tiloja ja suuria, jopa tehdasmaisia, ikkunapintoja päädyissä ja siksi townhouse sopii erityisesti luovia ja erilaisia ratkaisuja etsivälle asujalle.


Jämerän rakennejärjestelmällä pääset helpommalla

Townhousetalot rakennetaan kapeille tonteille vieriviereen. Jämerä-kivitalo sopiii tähän rakennustapaan erityisen hyvin, sillä rakennusmateriaali on täysin palamaton ja voit olla turvallisin mielin rakensipa naapurisi mistä materiaalista tahansa. 

Toinen seikka on se, että rakentaminen sujuu helpommin, kun se tehdään pienelementeillä. Jämerän järjestelmällä kaikki asennukset voidaan tehdä rungon sisäpuolelta ja rakennusmateriaalin keveys mahdollistaa rakennusmateriaalin välivarastoinnin rungon sisäpuolella ja telineillä. Kätevää, sillä townhouse-rakentamisessa yksi haaste on raken­nusaikainen logistiikka ja varastointi. 

Yksiaineisia harkkoseiniä ei tarvitse myöskään vahvistaa betonivalulla, mikä helpottaa suuresti ahtaalla tontilla rakentamista, kun ei tarvitse miettiä betonivalujen jaksotuksia tai betoniauton pääsyä oikeaan aikaan ahtaalle työmaalle.Kustannussäätöjä ryhmässä rakentamalla

Jos naapurisikin päättää rakentaa townhousetalonsa Jämerän pienelementeillä, niin voitte saavuttaa kustannussäästöjä yhteishankinnoilla. Paras tulos on, kun rakennatte viereisille tonteille suunnilleen yhtä aikaa, jolloin säästöjä voi syntyä esimerkiksi materiaalien rahdeista.

(Ryhmärakentaminen on eri asia, kuin ryhmärakennuttaminen, jossa perustetaan yhteisvelallinen asunto-osakeyhtiö tai -osuuskunta.)