Sisältöön »
 
 

JÄMERÄN RAKENNEJÄRJESTELMÄ SOPII HYVIN TOWNHOUSERAKENTAMISEEN

Jämerä kivitalon runkomateriaali, karkaistu kevytbetoni, sopii erityisen hyvin vieri viereen rakennettavien townhousetalojen rakennusmateriaaliksi. Kevytbetoni on täysin palamaton ja rakentaminen sujuu helposti Jämerän pienelementeillä.

Rakennusmateriaalin keveys mahdollistaa ahtailla tonteilla kevytbetonituotteiden välivarastoinnin rungon sisäpuolella sekä telineillä ja kaikki asennukset voidaan tehdä rungon sisäpuolelta.

Yksiaineisia harkkoseiniä ei tarvitse myöskään vahvistaa betonivalulla, mikä helpottaa suuresti rakentamista ahtailla tonteilla - ei tarvitse miettiä betonivalujen jaksotuksia ja betoniauton pääsyä oikeaan aikaan työmaalle, kun rakennetaan lähekkäin.

Panosta suunnitteluun ja mieti luonnonvalon kulku talon sisäosiin

Townhousetalo tarvitsee hyvän pohjaratkaisun, sillä rakennuksen runko on usein kapea ja ikkunoita on mahdollisuus sijoittaa vain päätyihin sekä kattolappeisiin. Myös portaiden sijoituksella on iso vaikutus koko talon tilankäyttöön. Kannattaa miettiä huolellisesti niiden paikka, jotta hukkaneliöitä vieviltä käytäviltä säästyttäisiin. Townhousetalot suunnitellaan usein loft-tyylisiksi: avoimia tiloja ja suuria, jopa tehdasmaisia, ikkunapintoja päädyissä ja siksi townhouse sopii erityisesti luovia ja erilaisia ratkaisuja etsivälle asujalle.

KUSTANNUSSÄÄTÖJÄ RYHMÄSSÄ RAKENTAMALLA

Jos naapurisikin päättää rakentaa townhousetalon Jämerän pienelementeillä, niin voitte saavuttaa kustannussäästöjä yhteishankinnoilla. Paras tulos on, kun rakennatte viereisille tonteille suunnilleen yhtä aikaa, jolloin säästöjä voi syntyä esimerkiksi materiaalien rahdeista.