Sisältöön »
 
 

 

JÄMERÄ Salmiakki

Asuntomessut Tuusula, talo #30
Isokarhunkierto 5F, Tuusula

5h+k+ruok.+ erillinen sauna/varastorakennus, 167 m2

Arkkitehti- ja sisustussuunnittelu:  Anna ja John Hart, www.remotecontrol.live /  yhteydenotto >
Arkkitehtisuunnittelu: Kirsi Lehtonen, arkkitehtitoimistoarte@gmail.com
Rakennesuunnittelu: Aki Kananen, www.jamera.fi
LVIS-suunnittelu: Spigot Oy, www.spigot.fi

Jämerän runkovalmis talotoimitus.

 

 

ETÄRAKENNUTTAMALLA Huikean hieno kivitalo

Upea kolmikerroksinen Jämerä Salmiakki on suomalais-englantilaisen Hartin perheen itse suunnittelema sisustusta myöden. Taitavat rakennuttajat mallinsivat talonsa 3D-ohjelmalla ja työstivät ajatuksiaan sen avulla arkkitehdin kanssa. Sekä suunnittelu, että rakennuttaminen on tehty etänä, sillä perhe on asunut ulkomailla koko rakentamisen ajan.

Hartit kertovat, että suunnittelu lähti heille tärkeimmistä tiloista: yhteisistä olohuoneista. Niiden haluttiin olevan keskiössä joka kerroksessa, pienempien tilojen muotoutuessa perheen muuttuviin tarpeisiin. Ala-aulaan suunniteltiin säilytystilaa samalla tiedostaen, että sen tulisi toimia myös satunnaisena vierashuoneena. 

Samalla kun jokaiselle pojalle haluttiin oma pieni soppi, mietittiin myös tapaa yhdistää huoneet tarpeen mukaan. Päädyttiin siihen, että vanhin pojista saisi oman huoneen ja kahdelle rakentuisi suurempi huone, minkä jaettaisiin kahtia. Perheen pojat ovat osallistuneet niin pohjasuunnitelman kuin sisustuksenkin suunnitteluun, ja esimerkiksi valinneet kylpyhuoneen laatat, kodinhoitohuoneen värimaailman, tehneet omien huoneidensa seinäsuunnittelut.

Talo on toteutettu Jämerän runkovalmiina talotoimituksena ja siitä eteenpäin siihen on teetetty yhdessä muiden townhouseryhmärakennuttajien kanssa ulkorappaukset. Talon toteutus muuttovalmiiksi on tehty projektinjohtopalvelun kautta. 

 

Maailmankansalaisten tyyliä

Jämerä Salmiakissa on käytetty rohkeasti värejä ja ratkaisuja, joissa näkyy rakentajien "maailmankansalaisuus". Sisustuksessa toistuvat sekä puu, että pohjoismaalainen design. Värit ja pintaratkaisut peilaavat perheelle tärkeitä paikkoja. Sisustuksen lähtökohtana on ollut käytettävyys, tyyli ja mukavuus. Huonekalut ovat pääosin käytettyinä ostettuja, perheen mukana Englannissa, Arabiemiraateissa ja Suomessa kulkeneita. Niissä näkyvät kolhut ovat osa niiden luonnetta. Uusien kalusteiden valinnassa on kiinnitetty huomiota suomalaisen suunnittelun ohella muokattavuuteen ja neliöiden tehokäyttöön.

Yhtenäinen keittiö, ruokailu ja olohuone.

Näkymä portaikosta ruokailutilaan.

Työnurkkaus

Yläkerran aula

Toisen kerroksen kylpyhuone

Kodinhoitohuone

Sauna on sijoitettu omaan rauhaansa piharakennukseen. Saunan yhteysessä on Drop-ulkoallas.