Sisältöön »
 
 

Mitä kivitalo maksaa?

Hyvin suunnitellun talon Jämerä kivitalotoimitus maksaa suunnitteluineen, materiaaleineen ja asennuksineen runkovalmiina keskimäärin:

Edullisin kivitalon runko on suorakaiteen muotoinen ja suunniteltu Jämerän rakennejärjestelmään sopivaksi rakennuttajien asumistarpeiden mukaan. Kulmien ja nurkkien määrä, isot valoaukot ja liukuovet, porrastukset, monimuotoiset kattorakenteet ja haastavat perustusolosuhteet nostavat talon rungon rakentamisen kustannusta merkittävästi. 

Kustannuksia nostaa kivitaloissa myös teräs- tai betonitukirakenteiden tarve, jota voidaan pienentää laadukkaalla arkkitehtisuunnittelulla. Kivitalo suunnitellaan aina ensisijaisesti johonkin tiettyyn rakennejärjestelmään ja se tulee alustavasti päättää jo ennen talon luonnossuunnittelua.

Kustannukset ja niiden laadukas ennakointi edellyttävät rakennesuunnittelun, materiaalitoimitusten ja runkoasennuksen ammattitaitoista yhteensovittamista. Se harvoin onnistuu kertarakennuttajalta itseltään, joten parhaiten siinä onnistutaan kun ne tilataan samasta paikasta yhdellä sopimuksella, jossa hinta on etukäteen määritelty sitovaksi. 

aloita suunnittelu

 

Esimerkki rakennuskustannuksista
TALO MARJANIEMI 1

4h+k+rt+khh+s, huoneistoala: 145 m2
kerrosala: (250mm)* 166 m2 + autotalli (250mm) 32m2

Laskelmassa on mukana talon osuus. Tontin hintaa, talon ulkopuolisia rakenteita (esim. terassit, uima-allas) ja  pihatöitä ei ole pääosin sisällytetty laskelmaan, Rakennuspaikka on oletettu tasaiseksi, ei paalutuksia tai louhintoja. Sisustus ja varusteet ovat  keskitasoa. Projekti on rakentajan omavetoinen ja oman työn osuus aputöistä on suuri. Laskelma on arviohinta.

'*Kerrosala laskettu rakennusoikeutta vievän alan mukaan, johon lasketaan seinän vahvuudesta 250 mm, riippumatta seinän todellisesta vahvuudesta


Kustannusarvio alkaen 427 400 €  (2 575 €/KRSM2 (250 mm)

Talon ulkoseinien kevytbetoniharkot ja -aukonylityspalkit alkaen 23 100 €



 

pohjapiirustukset

 

KUSTANNUserittely


Katso pdf