Sisältöön »
 
 

JÄMERÄ Salmiakki

Tuusulan asuntomessutalo #30

 

Jämerä Salmiakki tammikuussa 2020

 

Kivitalo etärakennuttamalla

Jämerä Salmiakki on suomalais-englantilaisen viisihenkisen perheen itse suunnittelema upea kolmikerroksinen talo. Taitavat rakennuttajat innostuivat suunnittelusta niin paljon, että mallinsivat talonsa 3D-ohjelmalla ja työstivät ajatuksiaan sen avulla arkkitehdin kanssa. Kaikki tämä etänä, tuhansien kilometrien päässä tulevan kotinsa sijainnista. 

Hartit kertovat, että suunnittelu lähti heille tärkeimmistä tiloista: yhteisistä olohuoneista. Niiden haluttiin olevan keskiössä joka kerroksessa, pienempien tilojen muotoutuessa perheen muuttuviin tarpeisiin. Ala-aulaan suunniteltiin säilytystilaa samalla tiedostaen, että sen tulisi toimia myös satunnaisena vierashuoneena. 

Samalla kun jokaiselle pojalle haluttiin oma pieni soppi, mietittiin myös tapaa yhdistää huoneet tarpeen mukaan. Päädyttiin siihen, että vanhin pojista saisi oman huoneen ja kahdelle rakentuisi suurempi huone, minkä jaettaisiin kahtia. Tilanjakajaksi huoneeseen löytyi nettihuutokaupasta upea Artekin säleseinä

Talo on toteutettu Jämerän runkovalmiina talotoimituksena ja siitä eteenpäin rakennuttaja on teettänyt yhdessä muiden townhouseryhmärakennuttajien kanssa talojen ulkorappaukset. Talon toteutus muuttovalmiiksi on tehty projektinjohtopalvelun kautta. 

TALOn SISUSTUS: mitä enemmän kolhuja huonekaluissa, sen rakkaampia

Taloon tulee mielenkiitoisia värejä ja ratkaisuja, joissa näkyy rakentajien "maailmankansalaisuus". Huonekalut ovat pääasiallisesti käytettyinä ostettua skandinaavista muotoilua, mitä enemmän kolhuja, sen rakkaampia. 


 

Jämerä Salmiakki pohjapiirros

 

5h+k+ruok.+ erillinen sauna/varastorakennus, 167 m2

Jämerän runkovalmis talotoimitus:
arkkitehti- ja rakennesuunnitelmat, talotoimitus perustuksista vesikattoon rakennettuna, sekä ikkunat ja ulko-ovi asennettuina.

Arkkitehtisuunnittelu:
Rakennuttajat Anna ja John Hart ovat suunnitelleet talon alusta alkaen 3D-mallin avulla yhteistyössä arkkitehti Kirsi Lehtosen kanssa. Kirsin, puh. 050 590 9591
arkkitehtitoimistoarte@gmail.com

Rakennesuunnittelu:
Aki Kananen, puh. 040 088 5411
aki.kananen@jamera.fi

LVIS-suunnittelu:
Spigot Oy, Olli Huhtala, puh. 040 7252 280
olli.huhtala@spigot.fi

Sisustussuunnittelu:
Anna Hart