Sisältöön »
 
 

Jämerä Laventeli

Tuusulan asuntomessutalo #31

 

Jämerä Laventeli tammikuussa 2020

 

Rohkea päätös ryhtyä talonrakentajaksi

Jämerä Laventeli on rohkean naisen ja hengessä mukana olevan bostonterrierin rakennuttama kivitalo, jonka on suunniteltu rakennuttajan toiveiden mukaan.

Townhouserakentamiseen mukaan lähtemisen reunaehtona oli suunnitella talo tiukan budjetin mukaan. Budjetin venymistä rakennuttaja on seurannut kuitenkin jo alkumetreiltä saakka huolestuneena. Sen sekoitti heti kättelyssä ylimääräiset menoerät perustustöissä. Paalutuksia tarvittiin paljon, jopa aidan perustuksiin, ja yllättäen perustusvaiheessa kaivantoon kertyi vettä. Kaikista on selvitty, mutta tämä on tarkoittanut, että karannutta budjettia on pitänyt kiriä kaikin tavoin hankkeen loppuvaiheessa, muun muassa sisustusmateriaaleja hankkiessa.

Talo on toteutettu Jämerän runkovalmiina talotoimituksena ja siitä eteenpäin rakennuttaja on teettänyt yhdessä muiden townhouseryhmärakennuttajien kanssa talojen ulkorappaukset, sekä LVIS- ja pellitystyöt samoilla urakoitsijoilla. Sisätöiden tekijät on hankkittu itse ja isona apuna rakentamisessa ovar olleet vanhemmat, erityisesti käsistään kätevä isä.

Taloon tulee Messuaikainen sisustus

Rakennuttajan taakkaa vähän helpottamaan tullaan talo kalustamaan messuille lainakalusteilla sisustussuunnittelijan valintojen mukaan. Näin rakennuttajalle jää aikaa fiilistellä talonsa tunnelmaa joutumatta päättämään nopealla tahdilla hintavista huonekaluhankinnoista.


 

Jämerä Laventeli pohjapiirustus

 

3h+k+s+ulkovar. 71 m2

Jämerän runkovalmis talotoimitus:
arkkitehti- ja rakennesuunnitelmat, talotoimitus perustuksista vesikattoon rakennettuna, sekä ikkunat ja ulko-ovi asennettuina.

Arkkitehtisuunnittelu:
Kirsi Lehtonen, puh. 050 590 9591
arkkitehtitoimistoarte@gmail.com

Rakennesuunnittelu:
Aki Kananen, puh. 040 088 5411
aki.kananen@jamera.fi

LVIS-suunnittelu:
Spigot Oy, Olli Huhtala, puh. 040 7252 280
olli.huhtala@spigot.fi

Sisustussuunnittelu:
Riina Lehikoinen, puh. 0400 654 806
riina.s.lehikoinen@gmail.com
riina.lehikoinen@varisilma.fi