Kustannustehokkaasti ryhmässä rakentamalla oma townhouse-talo Tuusulan asuntomessuille 2020

Lähde mukaan ryhmärakentamiskohteeseemme Tuusulan asuntomessuille 2020. Saat merkittäviä kustannushyötyjä kollektiivisen päätöksenteon kautta ja juuri sellaisen täyskivisen kaupunkipientalon kuin haluat. Jämerä on ostanut messualueen parhaan, puistoalueeseen rajatun tontin jolle rakennetaan yhteensä 12 townhousea.

Mitä on ryhmärakentaminen?

Ryhmärakentamisessa rakennuttajina toimii joukko yksityisiä ihmisiä ja siinä voidaan kollektiivisen päätöksenteon kautta saavuttaa merkittäviäkin kustannushyötyjä. Samalla rakennuttaja voi itse valita missä vaiheessa prosessia lähtee mukaan ja kuinka paljon haluaa vaikuttaa lopputulokseen. Ryhmärakennushankeissa rakennuttaja rakentaa omalle tontilleen tai tontin määräosalle (hallinnanjako) oman talon, eli juridisesti se ei eroa millään tavalla normaalista talonrakentamisesta itselle.

HUOM! Ryhmärakentamista ei pidä sekoittaa ryhmärakennuttamiseen, mitä ohjataan lainsäädännöllä ja siinä tavoitteena on perustaa yhteisvelallinen asunto-osakeyhtiö tai -osuuskunta.

Jämerän rooli hankkeessa

Jämerä toimii hankkeessa ohjaavassa roolissa suunnitelun ja aikataulujen osalta sekä ohjaa projektia niin, että rakentaminen on mahdollisimman helppoa ja kustannustehokasta. Jämerä toimii myös myyjän roolissa luovuttaen rakentajille tontin määräosat omistamastaan messutontista. Jämerä tulee myös toimimaan näytteilleasettajana kahdelle erikseen valittavalle talolle Tuusulan asuntomessuilla 2020.

Mikä on Townhouse?

Townhouse-talot ovat toisiinsa kytkettyjä taloja, joilla on oma piha sekä yksilöllinen pohja, huonekorkeus ja talon ulkonäkö. Talot suunnitellaan jokaiselle perheelle erikseen.

Katso lisää Townhouserakentamisesta

Tule tutustumaan suunnitelmiin ja varaa oma rakennusoikeutesi

Rakennusluvat haetaan loppukesästä, joten talojen suunnittelu on jo käynnissä ja suurin osa rakennuspaikoista on jo varattu. Mukaan mahtuu vielä muutama rakentaja, joten olethan pikaisesti yhteydessä.

Alla lisätietoja hankkeesta: rakentamisen mallista, messuteemasta, tontista, kustannuksista ja aikataulusta.

Lisätietoja: Jari Malkamäki, 040 179 6327, jari.malkamaki@jamera.fi 
Suunnittelu jo hyvässä vauhdissa - vielä ehdit mukaan

Suunnittelu jo hyvässä vauhdissa - vielä ehdit mukaan

Talojen suunnittelu on käynnistynyt ja suurin osa rakennuspaikoista on jo varattu, mutta mukaan mahtuu vielä muutama rakentaja. Alla oleva  alustava tonttikartta kuvaa varattavia määräosia. Vihreällä merkityt ovat vielä varattavissa ja määräosan leveyteen voi vielä vaikuttaa (eli määräosa voi haluttaessa olle leveämpi kuin piirustuksessa). Keskelle jää yhteisalue parkkipaikoille ja roskakatoksille / ulkovarastoille.

Varaustilanne 16.5.2018

 
Luonnoksia 17.4.2018

Luonnoksia 17.4.2018

Ensimmäiset taloluonnokset ovat valmistuneet ja tulevat asukkaat pääsevät heti tarkastelemaan virtuaalimallilla arkkitehdin kanssa yhdessä tekemiään ratkaisuja Nyt on aikaa vielä hioa suunnitelmia samalla, kun Jämerä pitää huolen siitä, että suunnittelu pysyy asiakkaan antamassa kokonaisbudjetissa.

Viereisessä kuvassa suunnittelun tilanne kun 2/3 taloista on ensimmäisen luonnoskierroksen ohittanut. Kuten huomaa, arkkitehtuuri on huikean monimuotoista jo nyt ja värit ovat vielä kovin valkoisia, mutta tämäkin asia päivittyy suunnittelun edetessä. 

KLIKKAA KUVAA VASEMMALLA NIIN SAAT VIRTUAALIMALLIN AUKI JA PÄÄSET TUTUSTUMAAN TARKEMMIN SUUNNITELTUIHIN TALOIHIN (tarvitset ilmaisen bimx -ohjelman, minkä voit ladata täältä)

 
Rakentamisen malli

Rakentamisen malli

Toimit rakennuttajana. Jämerä hoitaa talosi suunnittelun toiveidesi mukaan ja pitää huolta koko korttelin asumisviihtyvyydestä arkkitehtuurin keinoin.

Jämerä rakentaa townhouse-talojen rungot perustuksista vesikattoon ja asentaa ikkunat paikoilleen. Muut rakentamisen osa-alueet rakennutat Jämerän MoveIn-projektopalvelulla, jolloin saat vapauden valita yksilöllisesti mm. talotekniikan, kalusteet ja pinnoitusmateriaalit. Jämerän hankkeelle nimeämä ohjausryhmä yhdessä MoveIn-palvelun projektinjohtajan kanssa auttaa sinua hankinnoissa, aikataulutuksessa ja oikeiden tekijöiden löytämisessä.

 
Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit

Pientalon rakennuttaminen on yhteistyötä. Kun rakennetaan ryhmässä, yhteistyön merkitys korostuu entisestään

Vaikka suunnittelun ja runkorakentamisen osalta Jämerä onkin pääroolissa, on tärkeää että muille osa-alueille kuten maanrakennukselle, kiintokalusteille, tekniikalle ja pinnoituksille löytyy ammattitaitoiset kumppanit. Olemme tässä vaiheessa päätyneet valitsemaan kumppaneiksemme seuraavanlaisia yrityksiä:

LVIS tekniikka - Spigot

Kiintokalusteet - Keittiömaailma

Terassilasitukset ja -kaiteet - Lumon

Väliovet - Muotolevy

 
Messuteema

Messuteema

Townhouse-talojen messuteemana on kustannus- ja energiatehokkuus sekä yksilöllinen suunnittelu.

Teemat mahdollistaa Jämerän-kivitalojen rakennusmateriaali, yksiaineinen karkaistu kevytbetoni, sekä Jämerän pienelementtijärjestelmä. Tavoitteena on luoda mahdollisimman kustannustehokas tapa rakentaa itselle kaupunkipientalo. Tässä asiassa hyvin keskeisessä roolissa on ryhmärakentamisen mahdollistama kollektiivinen päätöksenteko jolloin eri instanssit ovat halukkaampia tarjoamaan tuotteita ja palveluita edullisemmin kerralla isommalle ryhmälle. Jämerän rooli ohjausryhmässä on tukea tätä oman verkostonsa kautta.

Jämerä-kivitalon massiivikivirakenteet varaavat lämpöä ja oikein toteutettuna ovat kosteusteknisesti turvallisempia kuin ns. kerrokselliset seinärakenteet, jossa on erillinen lämmöneristekerros rakenteen sisällä. Kestävillä materiaaleilla rakennetuilla taloilla on pitkä elinkaari, mikä on myös ympäristölle ystävällisin vaihtoehto. Laadukkaasti rakennettu Jämerä-kivitalo säilyy helposti sukupolvilta toiselle, varmasti yli 100 vuotta.

 
Tontti

Tontti

Rykmentinpuiston asuntomessualue sijaitsee vanhalla Hyrylän kasarmialueella Tuusulan keskustassa. Alue on suunniteltu luonnonläheiseksi kyläkaupungiksi ja asuntomessualueena siitä tulee kerralla viimeistelty kokonaisuus.

Jämerän townhouse-talot rakennetaan puistoalueeseen rajoittuvalle tontille nro 5710. Tontti on yksi alueen parhaita ja sijaitsee rauhallisella kadulla puiston reunassa, johon rakennetaan pieni tekolampi ja aktiviteettipuisto.

Tontille on mahdollista rakentaa 12-14 kpl yksi-kolmikerroksista taloa.

Katso tarkemmin tietoja alueesta >>

 
Kustannukset

Kustannukset

Yksilöllisen townhouse-kivitalon rakentaminen maksaa noin 3000 eur/m2, joitakin satoja euroja alle tai yli, riippuen talon koosta, talotekniikasta ja valituista sisustusmateriaaleista. Saat uniikin Jämerä-kivitalon edullisemmalla neliöhinnalla, kuin Tuusulan alueella myynnissä olevien uudisasuntojen neliöhinnat ovat!


 
Aikataulu

Aikataulu