Terveellinen ja turvallinen talo


1. Rakenna materiaaleista, joilla on pitkä elinkaari

Karkaistua kevytbetonia, joka on suomalinen keksintö, on käytetty rakentamisessa jo 1930-luvulta asti. Laadukkaasti rakennettu Jämerä-kivitalo säilyy helposti sukupolvilta toiselle, jopa yli 100 vuotta.

2. Käytä puhtaita ja päästöttömiä M1-luokan rakennusmateriaaleja

Jämerä-kivitalon runko rakennetaan M1-luokitelluista karkaistuista kevytbetonituotteis-ta, jotka valmistetaan täysin puhtaista ja epäorgaanisista kiviaineksista ja ovat päästöt-tömiä.

3. Varmista, että talosi on energiatehokas ja tiivis

Jämerä-kivitalon energiaharkot ja elementit täyttävät energiatehokkuus vaatimukset ja täyskivitalo on tiivis vielä vuosikymmenienkin jälkeen.

4. Älä rakenna talostasi ”muovipussia”

Yksiaineinen ja oikeaoppisesti hengittävä karkaistu kevytbetonirunko tasaa sisäilman kosteutta ja on vika sietoinen. Kiinnitä huomiota myös ilmanvaihdon suunnitteluun, toteutukseen ja käyttöön.

5. Älä ota riskejä paloturvallisuudessa

Jämerä-kivitalon runko on erittäin paloturvallista materiaalia.

6. Suunnittele ja rakenna huolella

Jämerän turvalliset tehdasvalmisteiset rakenteet vähentävät rakennusvirheiden riskiä ja nopeuttavat rakentamista. Jämerän-kivitalon rakenteet suunnitellaan ja runko pysty-tetään kokeneiden ammattilaisten toimesta ja Jämerän valvonnassa.

7. Hiljaisuus on luxusta

Jämerä-kivitalon yksi miellyttävä ominaisuus on sen hiljaisuus, sillä massiivi kiviset kevytbetonirakenteet eristävät hyvin ääntä. Ympäristön melu ja hälinä jäävät talon seinien ulkopuolelle.

8. Pidä huolta talostasi ja tarkista sen laitteet, rakenteet ja piha-alueet vuosittain