Rakenna Terveellinen talo


Ekologinen ja puhdas rakennusmateriaali

Jämerä-kivitalon rakennusmateriaali valmistetaan oman kevytbetonitehtaan vierestä saatavista puhtaista raaka-aineista: hiekasta, kalkista, kipsistä, sementistä ja vedestä. Valmistuksessa käytetään pieniä määriä puhdasta alumiinijauhetta massan huokoistukseen, jonka vaikutuksesta tuote saa erinomaisen lämmöneristyskyvyn.

Jämerän kevytbetonituotteet on tutkittuja ja ne kuuluvat rakennusmateriaalien puhtaimpaan M1-luokkaan. Tuotannossa kiinnitetään huomiota ympäristöystävällisyyteen ja kaikki syntyvä ylijäämä kierrätetään takaisin valmistusprosessiin. Aiemmin tuotteen valmistukseen tarvittavat raaka-aineet saatiin Suomen luonnosta. Nyt tuotanto on siirtynyt Viroon, Suomenlahden rantamaisemiin.

Muoviton massiivirakenne 

Jämerän kevytbetoniset massiivirakenteet eivät sisällä eristekerroksia tai höyrynsulkumuovia. Muovittomat ja hengittävät kevytbetoniseinät tasaavat sisäilman kosteutta ja takaavat hyvän sisäilman, koska seinärakenne hengittää samalla tavoin kuin esimerkiksi massiivihirsitalon seinä. Yksiaineinen seinärakenne on myös kosteusteknisesti turvallisempi, kuin kerroksellinen rakenne.

Massiivirakenteen etu kesällä on se, että rakenne estää liiallisen lämpösäteilyn sisätiloihin. Tällöin jäähdyttämiseen tarvitaan vähemmän energiaa, millä on merkitystä, kun talojen rakenteet ovat yhä vahvempia ja lämpöä eristävämpiä.

Kestävä ja yksinkertainen rakenne

Jämerän runko on kokonaan karkaistua kevytbetonia, joka on materiaalina niin lujaa, että sitä ei tarvitse tukea betonivaluilla rakentamisen aikana. Tämä tekee rakenteista yksinkertaisia ja varmatoimisia ja siksi Jämerän runkorakenteet kestävät vuosikymmeniä.

Erittäin paloturvallinen

Jämerän koko runko on palonkestävä. Rungossa ei ole kuumuudesta kärsiviä eristekerroksia, eikä materiaalista haihdu ilmaan haitallisia päästöjä kuumuudessa. Kevytbetonista on paljon käytetty materiaali teollisuudessa; palomuureissa ja osastoivissa seinissä. Tampereen teknillinen yliopisto testaa muiden tuotteiden paloturvallisuutta kevytbetonista valmistetuissa uuneissa.

Hiljainen asua

Massiivikivirakenteet eristävät hyvin ääntä. Jämerä on hyvä valinta myös liikenteen aiheuttamille melualueille.


Turvallinen rakennustapa

Jämerä-kivitalo rakennetaan pientalorakentamiseen erinomaisesti sopivista elementeistä. Runko on yksinkertainen pystyttää ja siksi rakennusvirheiden mahdollisuus on pieni.

Katso animaatio rungon pystytyksestä >