Koko runko on yksiaineista kivimateriaalia

Jämerän massiivikiviseiniin ei tarvita lisäeristystä eikä rakenteissa ole muovia. Materiaalina kevytbetoni on hengittävä, puhdas, kestävä, kevyt, energiatehokas ja helposti työstettävä. Kevytbetoni on nykyisin Euroopan suosituin pientalojen rakennusmateriaali. Teollisuusrakentamisessa kevytbetoni on lyömätön erityisesti palamattomuutensa vuoksi. Se on luonnollisesti erittäin tärkeä ominaisuus myös pientalorakentajille.


Rakennejärjestelmä, joka sopii hyvin pientalorakentamiseen

1. Yläpohjaelementit

Kevytbetonielementeistä rakennettu yläpohja tekee talosta paloturvallisen ja ulkoseinä/yläpohjaliitoksesta tiiviin vuosikymmeniksi ilman höyrynsulkumuovien teippaustarvetta.

2. Ulkoseinäharkot

Hengittävissä EKOTERM+ kevytbetoniharkkoseinissä­ ei ole ­lisäeristeitä eikä höyrynsulkumuovia. Kevytbetoniharkkoseiniä ei myöskään tarvitse vahvistaa betonivaluilla. Yksiaineiset seinät hengittävät oikeaoppisesti­ ja ­rakenteet ­säilyvät terveinä vuodesta toiseen. Harkot­ muurataan ohutsaumamuurauksella, mikä takaa rakenteen tiiveyden ja energiatehokkuuden.­ Harkkoseinän vahvuus 500 tai 375 mm.

3. Aukonylityspalkit

Ikkuna ja oviaukkojen ylityspalkit ovat samaa energia­tehokasta karkaistua kevytbetonia, kuin muutkin runkorakenteet. Määrämittaiset palkit ­nopeuttavat rakentamista: säästytään ylimääräisiltä ­muottitöiltä, ­valuilta ja kuivumisen odottelulta.

4. Porrasaskelmat

Kevytbetoniportaat ­voi rakentaa suorana tai väli­tasollisena ja tukea ne ympäröiviin seiniin tai teräspalkeilla, jos portaista halutaan avoimemmat. Askelmat voi pinnoittaa haluamallaan materiaalilla esim. ­laatoilla tai parketilla. Massiivikiviportaat ovat hiljaiset.

5. Välipohjaelementit

Kevytbetonielementeistä tehty välipohja on käytössä hiljainen ja sopii kattopintana pinnoitettavaksi suoraan ruiskurappaamalla tai tasoittamalla ja maalaamalla.

6. Väliseinälaatat

Kevytbetoniharkoista muuratut väliseinät eristävät ­hyvin ääntä ja ovat turvallinen valinta märkätiloihin.

7. Maanpaine-elementit

Maanpaine-elementit ovat pystyelementtejä, jotka ­soveltuvat erinomaisesti­ kellarikerrosten ulkoseinärakenteeksi. Niistä on nopea asentaa kellarikerroksen seinät.


 

Video Jämerä-kivitalon rungon pystytyksestä