Sisältöön »
 
 

 

TERVEELLISEN RAKENTAMISEN PUOLESTA

Jämerä kivitalojen yksiaineinen runkomateriaali, karkaistu kevytbetoni, on turvallisimpia saatavilla olevia rakennusmateriaaleja terveys- ja ympäristövaikutusten suhteen. Tuotteet valmistetaan täysin puhtaista epäorgaanisista ainesosista ja kuuluvat rakennusmateriaalien puhtaimpaan M1-luokkaan. Siksi yksiaineisesta karkaistusta kevytbetonista rakennetussa talossa on hyvä sisäilma.

Karkaistua kevytbetonia käytetään ympäri maailmaa 

Karkaistua kevytbetonia käytetään ympäri maailmaa asunto-, toimitila- ja teollisuusrakentamisessa, sekä erityisolosuhteissa kuten rakennusmateriaalina maanjäristysvyöhykkeillä. Kevytbetonirakenteet toimivat rakennusfysikaalisesti oikein, ovat pitkäikäisiä ja ympäristöystävällisiä.

Jämerän kevytbetonituotteet valmistetaan Pohjois-Euroopan suurimman karkaistujen kevytbetonituotteiden valmistaja Bauroc AS:n tehtailla. Bauroc vie tuotteita Baltian maihin, Suomeen, Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan, Islantiin, Saksaan, Puolaan ja Sveitsiin. Bauroc kevytbetonitehtaiden vuosikapasiteetti on 500 000 m3, mikä vastaa noin 6 000 kivitalon ulkoseinäharkkojen määrää.

 
 

Kevytbetonitalon edut

Kevytbetonitalon edut

Terveellisen talon rakennusmateriaali

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN ELINKAARI

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN ELINKAARI

Kivirunkoratkaisuista pienin hiilijalanjälki

Helppo rakennejärjestelmä

Helppo rakennejärjestelmä

Turvallinen yksiaineinen lämpökivirunko

Tutkittua tietoa

Tutkittua tietoa

Rakennusfysiikan professori Juha Vinhan lausunto karkaistusta kevytbetonista