Sisältöön »
 
 

 

TERVEELLISEN RAKENTAMISEN PUOLESTA

Jämerä kivitalon lämpökivirunko rakennetaan yksiaineisesta, hengittävästä ja erittäin paloturvallisesta karkaistusta kevytbetonista. Karkaistu kevytbetoni on yksi turvallisimmista saatavilla olevista rakennusmateriaaleista terveys- ja ympäristövaikutusten suhteen.

Karkaistut kevytbetonituotteet valmistetaan luonnon raaka-aineista (kalkki, hiekka, sementti, vesi). Tuotteet eivät sisällä myrkyllisiä aineita, kuten kemikaaleja tai haihtuvia yhdisteitä, jotka voivat huonontaa sisäilman laatua. Jämerän kevytbetonituotteet kuuluvat rakennusmateriaalien puhtaimpaan M1-luokkaa.

EUROOPAN SUOSITUIN KIVIPIENTALOJEN RAKENNUSMATERIAALI

Jämerän kevytbetonituotteet valmistetaan Bauroc AS:n tehtailta Virossa. Bauroc on Pohjois-Euroopan suurin karkaistujen kevytbetonituotteiden valmistaja ja vie tuotteita Baltian maiden lisäksi Suomeen, Ruotsiin, Tanskaan, Norjaan, Saksaan, Puolaan sekä Islantiin. Bauroc kevytbetonintuotteiden vuosituotanto on 350 000 m3, mikä vastaa noin 3500 täyskivitalon runkomateriaalin tarvetta. Tuotevalokoimaan kuluvat harkot, väliseinälaatat, elementit ja palkit, sekä raudoitetut elementit ja palkit, joita käytetään asunto-, toimitila- ja teollisuusrakentamisessa. Korkealaatuiset raaka-aineet ja nykyaikainen teknologia takaavat sen, että Bauroc -tehtaiden tuotanto on teknisiltä ominaisuuksiltaan maailman huippua.

 
 

Kevytbetonitalon edut

Kevytbetonitalon edut

Terveellisen talon rakennusmateriaali

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN ELINKAARI

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN ELINKAARI

Kivirunkoratkaisuista pienin hiilijalanjälki

Pientalon helppo rakennejärjestelmä

Pientalon helppo rakennejärjestelmä

Turvallinen yksiaineinen lämpökivirunko

Tutkittua tietoa

Tutkittua tietoa

Rakennusfysiikan professori Juha Vinhan lausunto karkaistusta kevytbetonista