Sisältöön »
 
 

 

TERVEELLISEN RAKENTAMISEN PUOLESTA

Jämerä kivitalojen yksiaineinen runkomateriaali, karkaistu kevytbetoni, on yksi turvallisimmista saatavilla olevista rakennusmateriaaleista terveys- ja ympäristövaikutusten suhteen. Tuotteet valmistetaan täysin puhtaista epäorgaanisista ainesosista ja kuuluvat rakennusmateriaalien puhtaimpaan M1-luokkaan. Siksi puhtaasta yksiaineisesta karkaistusta kevytbetonista rakennetussa talossa on hyvä sisäilma.

Karkaistua kevytbetonia käytetään ympäri maailmaa 

Karkaistua kevytbetonia käytetään ympäri maailmaa asunto-, toimitila- ja teollisuusrakentamisessa, sekä erityisolosuhteissa kuten rakennusmateriaalina maanjäristysvyöhykkeillä. Kevytbetonista on helppo rakentaa rakennusfysikaalisesti oikein toimivia pitkäikäisiä rakennuksia.

Jämerän kevytbetonituotteet valmistetaan Baurocin tehtailla. Bauroc on Pohjois-Euroopan suurin karkaistujen kevytbetonituotteiden valmistaja ja vie tuotteita Viron ja Latvian moderneilta tehtailtaan Baltian maiden lisäksi Suomeen, Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan, Islantiin, Saksaan, Puolaan ja Sveitsiin. Bauroc kevytbetonitehtaiden vuosikapasiteetti on 500 000 m3, mikä vastaa noin 6000 kivitalon ulkoseinäharkkojen määrää.

 
 

Kevytbetonitalon edut

Kevytbetonitalon edut

Terveellisen talon rakennusmateriaali

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN ELINKAARI

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN ELINKAARI

Kivirunkoratkaisuista pienin hiilijalanjälki

Pientalon helppo rakennejärjestelmä

Pientalon helppo rakennejärjestelmä

Turvallinen yksiaineinen lämpökivirunko

Tutkittua tietoa

Tutkittua tietoa

Rakennusfysiikan professori Juha Vinhan lausunto karkaistusta kevytbetonista