Sisältöön »

Runkovalmiin talotoimituksen tilaajalle kevätetuna kevyiden väliseinien materiaalit veloituksetta. Tarjous voimassa 30.4.2024 saakka »

 
Kivitalolaskin
 
 

Ympäristötoimenpiteet

 

Rakennus- ja kiinteistöala on yksi suurimmista ilmastopäästöjen aiheuttajista ja siksi alan toimet ilmastopäästöjen vähentämiseksi ovatkin tärkeitä. Rakentamisessa käytetään raaka-aineina erilaisia luonnonvaroja, joiden hankkiminen, valmistaminen ja kuljettaminen tuottavat hiilidioksidipäästöjä. Toinen, merkitykseltään vähintään yhtä suuri osuus, on rakennuksen elinkaaren aikana kulutetulla energialla. Erityisesti pohjoisilla leveysasteilla energiaa kuluu merkittävästi lämmitykseen, kun taas muualla saattaa olla tarvetta enemmän jäähdytykselle.

Monella rakentajalla saattaa olla mielikuva, että vastaus ilmastopäästöjen minimoimiseksi on vaihtaa rakennusmateriaali puuhun. Vertailulaskelmat osoittavat, että pientalon hiilijalanjäljessä ero kevytbetoni- ja massiivipuurungon välillä ei ole merkittävä, vaan puhutaan muutamista prosenteista. Kevytbetonitalossa valmistuksen ilmastopäästöt ovat hieman isommat, mutta toisaalta käytön aikana (laskennassa 50 v.) energiankulutus on selvästi pienempi. Voit lukea Insinööritoimisto Vesitaidon laskentaraportin alla.

Lue tutkimus

 
 
 
 
x