Sisältöön »

Runkovalmiin talotoimituksen tilaajalle kevätetuna kevyiden väliseinien materiaalit veloituksetta. Tarjous voimassa 30.4.2024 saakka »

 
Kivitalolaskin
 
 

Ainutlaatuinen yksiaineinen seinärakenne

Jämerä kivitalot rakennetaan karkaistuista kevytbetonituotteista, jotka muodostavat rakennejärjestelmän. Kevytbetonin huippuominaisuudet rakennusmateriaalina ovat sen palamattomuus, keveys, helppo työstettävyys ja hyvä lämmöneristävyys. Yksiaineisista kevytbetoniharkoista tehtyihin ulkoseiniin ei tarvita lisäeristystä eikä höyrynsulkumuovia ja näin rakenne on vikasietoisempi kuin ns. kerrosrakenteet.

Jämerän kevytbetonirunko

Jämerä kivitalon rakenteet >Massiivikivirunko on energiatehokas ja varaa lämpöä 

Massiivinen kevytbetonirunko pystyy varaamaan lämpöä. Tästä ominaisuudesta on hyötyä energiankulutuksen ja sisäilman kannalta. Kesähelteillä sisätilat pysyvät viileämpänä pitempään ja lämmitys- ja jäähdytyskulut ovat pienemmät. Kevytbetonin hyvän lämmöneristyskyky saadaan aikaiseksi tuotteiden valmistusprosessissa, jossa tuotteisiin muodostuu suljettuja ilmahuokosia. Lisäeristettä seinärakenteessa ei tarvita.

Palamaton rakennusmateriaali

Kevytbetoni on täysin palamaton materiaali ja se täyttää tiukimmatkin paloturvallisuusvaatimukset. Palotilanteessa siitä ei vapaudu myrkyllisiä kaasuja, jotka tulipalossa ovat usein itse liekkejä vaarallisempia.

Kosteutta kestävä ja päästöluokituksen parasta M1-luokkaa

Kevytbetoni on kosteutta kestävä materiaali ja se sopii siksi erinomaisesti märkätilojen rakenteisiin. Kevytbetoni on myös hygroskooppinen materiaali, se pystyy sitomaan kosteutta ilmasta ja luovuttamaan sitä ilmaan.

Kevytbetonin kemialliset päästöt ovat pienet, bauroc-kevytbetoni kuuluu rakennusmateriaalien päästöluokituksen parhaimpaan M1-luokkaan.

Hiljainen massiivirakenne

Massiivinen kivirunko on hiljainen sekä kaupunkiympäristössä ja luonnon myrskyissä. Keveään massaan nähden kevytbetonin ääneneristävyysominaisuudet ovat hyvät.

Vähähiilinen kivimateriaali

Jämerän käyttämän bauroc kevytbetonin ympäristövaikutukset on selvitetty tarkkaan ja tuotteilla on verifioidut ympäristöselosteet (EPD). bauroc kevytbetonin valmistuksen hiilipäästöt ovat kiviaineisten materiaalien pienimmästä päästä.

Jämerä on jäsenenä Green Building Council Finland -yhdistyksessä, joka edistää rakennetun ympäristön kestävän kehityksen mukaisia teemoja. Jämerä tekee myös jatkuvasti valintoja vähähiilisempien tuotteiden puolesta, joista viimeisimpänä hiilineutraalin levyvillaeristeen käyttö rakenteellisesti sopivissa kohdissa.

 
 
 
 
 
x