Usein kysyttyä

 
Miksi eri toimijoiden tarjousten vertailu on niin haastavaa? Minkälaisia piirustuksia Jämerä -tarjouksen saamiseksi pitää olla? Mitä eroa on Siporexilla ja kevytbetonilla? Halkeileeko kevytbetoniseinä? Mitä rakennusosia Jämerä -toimitukseen kuuluu? Saako Jämerän kautta myös asennuspalveluita? Usein kuulee että kivitalo on kallis. Onko Jämeräkin kallis? Kuinka nopeasti kivitalo on muuttovalmis? Mitä käytännön eroa on Jämerän eri seinävahvuuksilla 400mm ja 500mm?

Kyseessä on ehkä enemmänkin makuasia kuin tekninen juttu. Toki leveämpi runko on myös hintavampi ja vie tilaa tontilla, mutta samalla se on myös aavistuksen verran energiatehokkaampi. Puhutaan kuitenkin muutaman kymmen euron säästöstä vuositasolla, joten energiatehokkuusmielessä päätöstä on turha tehdä. 

Joskus on hyvä idea tuottaa ilmettä taloon käyttämällä molempia runkovahvuuksia talossa arkkitehtonisina elementteinä. Joskus taas halutaan leveämmät ikkunapenkit tai muuten vaan jyhkeämpi fiilis. Tällöin 500mm seinä on oiva valinta. Hintaero perustaloissa eri runkoratkaisuillamme vaihtelee 5000€ ja 10000€ välillä riippuen talosta.

Saako Jämerältä suunnittelupalveluita? Mitä hyötyä on kiviyläpohjasta?