Usein kysyttyä

 
Miksi eri toimijoiden tarjousten vertailu on niin haastavaa? Minkälaisia piirustuksia Jämerä -tarjouksen saamiseksi pitää olla?

Jokainen toimituksemme räätälöidään Jämerän korkeasti koulutettujen rakennesuunnittelijoiden toimesta jo tarjousvaiheessa. Katsomme tarkasti mitä taloon voidaan, ja myös sen mitä ei voi rakennusteknisesti tehdä. Tarvittaessa laadimme suunnitelman piirustusten muokkaamiseksi ja laskemme sitovan tarjouksen vasta sitten kun piirustukset ovat toteutuskelpoiset.  Suuntaa antavan, ei sitovan tarjouksen, meiltä saa kaikenlaisille piirustuksille, mutta tällöin joudutaan ehkä tyytymään suppeampaan toimituslaajuuteen koska piirustukset eivät vielä ole täysin toteutuskelpoiset. Meille on tärkeää että hintamme on mahdollisimman oikea emmekä mielellämme käytä lausekkeita kuten "hinta tarkistetaan rakennesuunnittelun valmistuttua".

Tarjouksen laskemista varten tarvitsemme pohjapiirustukset mittakaavassa 1/100. Samoin julkisivu- ja leikkauspiirustukset. Mikäli ikkunoista halutaan tarjous myös tulee ikkunakokojen näkyä piirustuksissa.


Mitä eroa on Siporexilla ja kevytbetonilla? Halkeileeko kevytbetoniseinä? Mitä rakennusosia Jämerä -toimitukseen kuuluu? Saako Jämerän kautta myös asennuspalveluita? Usein kuulee että kivitalo on kallis. Onko Jämeräkin kallis? Kuinka nopeasti kivitalo on muuttovalmis? Mitä käytännön eroa on Jämerän eri seinävahvuuksilla 400mm ja 500mm? Saako Jämerältä suunnittelupalveluita? Mitä hyötyä on kiviyläpohjasta?