Sisältöön »

Asutko Jämerässä, tervetuloa Originaalien joukkoon! Kerro meille Jämerästäsi »

 
Kivitalolaskin
 
 

 

Mitä laadukas arkkitehtisuunnittelu kustantaa?

Yleisesti ottaen yksilöllisen, kivirakenteisen talon luonnossuunnittelun kustannus on normaalisti 3000 eurosta ylöspäin, mutta se voi olla jopa 20 000 euroa riippuen arkkitehdin kokemuksesta, suunnittelun sisällöstä ja kohteen haastavuudesta. 

Rakennuslupaan tarvittavien pääpiirustusten tekeminen kustantaa noin saman verran kuin luonnossuunnittelukin. Yhteensä luonnossuunnittelu ja pääpiirustukset mittapiirustuksineen kustantavat 6 000 eurosta ylöspäin. Pääsuunnitteluvastuiden ottamisen kustannus on arkkitehdeilla 1 500 eurosta ylöspäin riipuen hieman paikkakunnasta ja itse projektista (haetaanko poikkeuslupaa tms.) Voidaankin karkeasti arvioida, että ennen rakennuslupavaihetta suunnittelukustannukset ovat keskimääriin alkaen 8 000-10 000 euroa. 

Pääpiirustusten lisäksi tulee rakennuttajan hankkia kohteesta maanrakentamis- ja perustamissuunnitelmat, rakennesuunnitelmat, tekniset suunnitelmat, valaistussunnitelmat, kalustesuunnitelmat, sisustussuunnitelmat, pihasuunnitelma, sekä mahdolliset muut erikoissuunnitelmat. Yksilöllisessä talossa suunnittelun osuus kustannuksista onkin helposti 20 000-25 000t € ja siitä ylöspäin kohteesta riippuen.

Lähetämällä lähtötiedot hakkeestasi alla olevasta linkistä saat tarjouksen talosi Kivikoti -suunnittelupalvelumme omavastuusta ja erittelyn sen sisällöstä. Kivikoti -suunnittelupalvelunomavastuuhinta sisältyy Jämerän runkovalmiiseen talotoimitukseen, joten jos tilaat Jämerältä toimituksen, suunnittelusta ei lähetetä erillistä laskua

                       
 
 
 
x