Sisältöön »
 
 

Jämerä Salmiakki - virtuaalivierailleiden mielestä paras talo TUUSULAN ASUNTOMESSUILLA

Tee virtuaalikierros talossa »

 

Huikean hieno kivitalo etärakennuttamalla

Upea kolmikerroksinen Jämerä Salmiakki on suomalais-englantilaisen Hartin perheen itse suunnittelema sisustusta myöden. Taitavat rakennuttajat mallinsivat talonsa 3D-ohjelmalla ja työstivät ajatuksiaan sen avulla arkkitehti Kirsi Lehtosen kanssa. Sekä suunnittelu, että rakennuttaminen tehtiin etänä, sillä perhe asui Qatarissa koko rakentamisen ajan.

Talon suunnittelu lähti tärkeimmistä tiloista, yhteisistä olohuoneista. Niiden haluttiin olevan keskiössä joka kerroksessa, pienempien tilojen muotoutuessa perheen muuttuviin tarpeisiin. Sauna sijoitettiin pienen piha-alueen takaosaan omaan rakennukseen ja drop-allas saunan oven viereen. Pieni suojaisa piha-alue on yhtenäistä patiota ja se muuttuu kesällä osaksi taloa, kun olohuoneen suuret lasiset taiteovet työnnetään sivuun.

Värit ja pintaratkaisut peilaavat perheelle tärkeitä paikkoja

Rakentajien maailmankansalaisuus näkyy talossa rohkeana värien käyttönä ja oivaltavina yksityiskohtina. Huonekalut puolestaan olivat matkanneet perheen mukana mm. Englannissa ja Arabiemiraateissa ja ne oli hankittu pääosin käytettyinä – kolhut osana niiden luonnetta. Uusien kalusteiden valinnassa Hartit puolestaan kiinnittivät huomiota suomalaisen suunnittelun ohella muokattavuuteen ja neliöiden tehokäyttöön, tästä esimerkkinä. Myös perheen pojat osallistuivat pohjasuunnitelman ja sisustuksenkin suunnitteluun. He valitsivat mm. kylpyhuoneen laatat, kodinhoitohuoneen värimaailman ja tekivät omien huoneidensa seinäsuunnittelut.

Miten etärakentaminen tehtiin?

Jämerä Salmiakki oli yksi Jämerän kahdentoista townhoustalon ryhmärakentamishankkeen taloista, jossa Jämerä huolehti mm. arkkitehtisuunnittelusta, rakennusluvista ja rakensi talot runkovalmiiksi perustuksista vesikattoon ikkunoineen ja ovineen. Tästä eteenpäin ryhmärakentajat teettivät yhdessä ulkorappaukset ja käyttivät osin samoja urakoitsijoita mm. LVIS-töissä. Muuttovalmiiksi Jämerä Salmiakki tehtiin projektinjohtopalvelun kautta.

 

 

7h+k+ruok., 167 m+ pihasauna/var.

Isokarhunkierto 5F, Tuusula

Jämerän runkovalmis talotoimitus.
E-luku 94, energiatehokkuusluokka B, kokonaispäästö 105 tCO2e

Arkkitehti- ja sisustussuunnittelu:  Anna ja John Hart, www.remotecontrol.live
Arkkitehtisuunnittelu ja pääsuunnittelija: Kirsi Lehtonen, arkkitehtitoimistoarte @ gmail.com
Rakennesuunnittelu: Aki Kananen, www.jamera.fi
LVIS-suunnittelu: Spigot Oy, www.spigot.fi
Valaistussuunnittelu: www.winled.fi

 

 

 

 

Yhtenäinen keittiö, ruokailu ja olohuone. 

Työnurkkaus

Yläkerran aula

Toisen kerroksen kylpyhuone

Kodinhoitohuone

 

Kirsi Lehtonen on toiminut kaikkien kahdentoista Tuusulan townhoustalon arkkitehtina ja pääsuunnittelijana. - Kerrassaan mielenkiintoinen projekti suunnitteluratkaisuineen ja rakentajayhteisöineen. Teen mielelläni lisää vastaavia yhteisöllisiä projekteja, sekä myös pientalosuunnittelua. Arkkitehtitoimisto ARTE, puh. 050 5909 591, arkkitehtitoimistoarte@gmail.com